Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Sfat achizitie – suspensie confortabila, buget 6,000 euro

Astazi ii raspundem lui Antonio, care doreste o masina cu suspensie confortabila pentru a supravietui gropilor patriei. Are 6000 euro, un vis si ajutor din partea noastra.



Buna ziua!

Doresc sa mi achizitionez o masina confortabila (nu ma refer la dotari), ma intereseaza sa aiba o suspensie care sa filtreze bine gropile, dar care sa aiba un motor fiabil pe benzina (nu ma intereseaza cai) la bugetul de aproximativ +/-6000 de euro. Ce variante imi recomandati?



NIssan Qashqai I side aproapemasini


Raspuns



Salutare Antonio,



Suspensie confortabila e foarte relativa dar am facut ce am putut mai bine.



  • Nissan Qashqai 1.6 si 2.0 benzina manual – Motorizarea de 1.6 e simpla si fiabila, iar suspensia inaltata a lui Qashqai o sa te ajute prin gropi. Si cel de 2.0 e foarte bun, dar daca nu te intereseaza caii atunci cel de 1.6 e ce trebuie.

  • Skoda Octavia 1.6 MPI 102 cai manual – Aici nu e o suspensie neaparat confortabila pe cat e rezistenta la gropi pentru ca Octavia din acea perioada in care bugetul tau se afla, venea cu pachet de drumuri grele din fabrica. Atentie in schimb la rugina, samsari, clima, scurgeri de ulei si restul.

  • Subaru Forester 2.0 benzina manual – Daca nu te deranjeaza consumul de benzina, atunci ai alta masina foarte rezistenta la drumuri proaste.

  • Daihatsu Terios 1.5 benzina – Nu sunt neaparat fan pentru ca mi se pare foarte scumpa pentru ce ofera, dar Daihatsu e divizia low-cost Toyota si motorul si cutia si multe alte componente sunt Toyota in origine.

  • Suzuki SX4 1.5 benzina – Nu e cea mai spatioasa sau luxoasa, dar garda la sol inalta a lui SX4 il ajuta pe drumurile patriei. Si e o masina fiabila si ieftina de intretinut.

  • Peugeot 3008 1.6 THP 156 cai manual – Daca nu te deranjeaza problemele la distributie, asta e probabil cea mai buna optiune din lista.

  • Ford Maverick 2.0 si 2.3 benzina manual – Daca nu te deranjeaza consumul si nici lipsa de dotari, asta e una din cele mai hardcore optiuni din lista.

  • Dacia Duster 1.6 MPI manual – Asta e un Qashqai mai ieftin si e o masina foarte buna pentru drumurile patriei, doar ca siguranta foarte scazuta in caz de impact ma face reticent sa o recomand. Nu vreau sa te am pe constiinta.

  • Audi A4 B6 si B7 / Seat Exeo si Passat B5.5 1.6 MPI si 2.0 MPI – Nu sunt neaparat bune pentru gropi dar sunt foarte confortabile pentru ca au suspensia multi-link. Reversul e ca o sa coste destul de mult sa schimbi acea suspensie multi-link.





Ce as alege din toate astea?

Nu m-as complica foarte mult si as cumpara un Qashqai 1.6 benzina manual. E simplu, e fiabil, e mai inalt si se lupta cu gropile la fel cum se lupta Sosoaca cu cloaca, piese si mecanici gasesti oriunde.


Daca mai ai intrebari, poti sa imi scrii oricand!




Succes!





*Intrebat de catre Antonio in data de 2 Iunie 2024

**Daca ai vreodata intrebari, poti sa imi scrii pe [email protected]


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA