Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Germania avertizeaza impotriva barierelor comerciale in timp ce UE pregateste tarifele pentru EV

Industria auto din Germania beneficiaza de afacerile din China si va putea concura cu producatorii de masini ai tarii asiatice daca comertul ramane „echitabil si liber”, a declarat cancelarul german Olaf Scholz.



Sursa: beev.co


Cancelarul german Olaf Scholz s-a declarat impotriva restrictionarii comertului cu automobile, pe masura ce Uniunea Europeana se apropie de aplicarea tarifelor suplimentare la vehiculele electrice importate din China.


Industria auto germana beneficiaza de pe urma afacerilor din China si va putea concura cu producatorii de masini ai tarii asiatice daca comertul ramane „echitabil si liber”, a spus Scholz.


Se asteapta ca UE sa dezvaluie tarife luna aceasta care vizeaza masinile electrice chinezesti in urma unei anchete privind subventiile tarii pentru vehiculele electrice. Beijingul a semnalat ca este gata sa dezlantuie taxe de represalii asupra masinilor fabricate in UE cu motoare mari, o miscare care ar afecta cel mai mult Mercedes-Benz, Porsche si BMW din Germania.


„Izolarea si barierele vamale ilegale  care in cele din urma fac totul mai scump si pe toti mai saraci”, a spus Scholz la un eveniment organizat de filiala Opel a Stellantis in Ruesselsheim, Germania. „Nu ne inchidem pietele companiilor straine, pentru ca nu vrem asta nici pentru companiile noastre.”


Sursa: nytimes.com


Puternica industrie auto din Germania a respins tarifele, declarand ca afacerile sale cu China asigura locuri de munca acasa. O disputa comerciala in crestere ar alimenta inflatia si ar intarzia tranzitia catre o economie mai curata, a declarat fostul CEO Volkswagen, Herbert Diess, la inceputul acestei luni.


Bruxelles ia o decizie cu privire la tarife exact in momentul in care vanzarile de vehicule electrice incetinesc in Europa, producatorii de automobile, inclusiv Volkswagen Group si Mercedes-Benz, ajustandu-si lansarile.


Scholz a spus ca industria ar trebui sa continue sa treaca la puterea bateriei pentru a se asigura ca va ramane competitiva si in anii urmatori.


„Indoiala de progres, intarzierea reinnoirii si transformarii, asta ar avea consecinte amare”, a declarat Scholz. „Daca facem asta, ne vor depasi altii.”


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA