Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Startup de vehicule electrice sustinute de Renault urmeaza sa construiasca un nou brand

BeyonCa, care este sustinuta de Grupul Renault si Dongfeng Motor, a declarat ca isi va stabili sediul international in Hong Kong, dezvoltand primul brand de masini din teritoriu.



Sursa: beyonca.com


BeyonCa, un startup de vehicule electrice sustinuta de Grupul Renault si Dongfeng Motor, a declarat ca intentioneaza sa infiinteze o fabrica de asamblare finala si sediul sau international in Hong Kong, dezvoltand primul brand de masini din teritoriu.


Compania a fost infiintata de Weiming Soh, un fost Volkswagen China si actualul sef al operatiunilor Renault in China. Renault a declarat in 2022 ca investeste in BeyonCa ca o modalitate de a intelege mai bine ecosistemul tehnologic chinez. Nu a dezvaluit sfera investitiei, a declarat vineri un purtator de cuvant pentru Automotive News Europe.


Dupa impactul pe care protestele si pandemia din 2019 l-au adus economiei Hong Kong-ului, orasul a cautat sa se diversifice si sa dezvolte alte industrii.


„Ne propunem sa realizam o descoperire in industria de productie auto din Hong Kong, devenind prima marca internationala de vehicule electrice de premiera fabricata in Hong Kong”, a declarat Soh vineri la Hong Kong.


In timp ce masinile BeyonCa vor fi asamblate in Tseung Kwan O din Hong Kong, cea mai mare parte a productiei, stantare, sudare a caroseriei si vopsire, va fi finalizata in China continentala. Compania nu a dezvaluit valoarea investitiei sale in Hong Kong.


Sursa: reuters.com


BeyonCa, care inseamna „dincolo de masini”, intentioneaza sa produca GT Opus 1, un GT premium cu patru usi.


Grupul Renault a parasit in mare parte China, unde a vandut candva peste 500.000 de vehicule pe an. Continua sa construiasca minimasina electrica Dacia Spring cu un partener in joint venture, dar parteneriatul sau principal, cu Dongfeng, a fost dizolvat. Asociatia Renault-Dongfeng a inclus o fabrica in Wuhan.


CEO-ul Grupului Renault, Luca de Meo, a declarat ca Renault intentioneaza sa ramana implicat pe piata chineza intr-un mod netraditional. Luna trecuta, Renault a anuntat ca va dezvolta un nou Twingo complet electric, la pret redus,  impreuna cu un partener chinez. Producatorul auto are si mai multe colaborari cu Geely, pe productie si motoare cu ardere interna.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA