Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Sfat achizitie – masina de familie, buget 6,000 euro

6000 de euro si un vis. Sau macar o masina de familie pentru Ciprian. Si familia lui.



Bună ziua. În primul rând mulțumesc și felicitări pentru articolele scrise.


În al doilea rând vreau să vă rog să alocați câteva minute pentru a mă ajuta să mă decid asupra unei mașini second hand. Bugetul e 6000 de euro, ca cerințe am în primul rând fiabilitatea ( am avut 10 ani un Fiat Stilo 1.6 16 V din 2002 care m a exasperat în multe situații), apoi anul să fie mai nou de 2012, consum bun ( fac aproximativ 25.000 km pe an, și oraș și drumuri mai lungi prin țară). Nu sunt “chitit” de diesel sau benzină. Dacă e diesel, aș vrea să nu fie celebra pt defecțiuni la turbo, injectoare, EGR, DPF, volanta. Dacă e benzina as vrea să poată fi montat GPL. Aș evita gama VAG( dar nu exclud dacă exista motorizări ne-problematice), aș vrea să fie încăpătoare (de familie). Oarecum am o listă în cap: megane 3 1.5 dci de 110 cp e cap de listă, chiar și altceva de la Renault ( mai puțin Dacia), Peugeot 2008, Opel astra j ( sau k), Citroen c-elysee sau c5, Ford monden ( sau focus mai mare).  Sunt deschis în principiu la orice. Vă mulțumesc frumos!




Toyota Avensis T270 side aproapemasini

Raspuns



Salutare Ciprian,



Iata care ar fi optiunile tale. Am mers pe ideea de berlina sau dric, si am pus la gramada atat cutiile automate cat si manuale.



  • Renault Latitude 2.0 dCI diesel manual sau automat – Daca vrei ceva imperial, confortabil, de drum lung si nu tii cu dintii de bani la fel cum a tinut Sosoaca de inregistrarile cu ea in dush, cu care ne ameninta ca le va lasa la liber pe internet, Latitude e o alegere fabuloasa.

  • Renault Megane si Fluence 1.6 benzina, 1.5 si 2.0 diesel – Daca te intereseaza bugetul in schimb, Fluence si Megane sunt in top. Or sa apara probleme constante pe partea de electrica, dar nimic sa te lase in drum,

  • Toyota Avensis 2.0 D-4D de 124 cai – De departe cea mai buna optiune pentru cerintele tale, atentie in schimb sa fie strict motorul de 124 de cai de origine Toyota si nu cel de 143 de cai de origine BMW. Singurul minus real la Avensis e antifonarea slaba.

  • Hyundai i40 1.7 diesel automat – Strict automat pentru ca manuala are probleme atat la ambreiaj cat si agata la fel cum agata Liviu Varciu pe oriunde merge.

  • Opel Astra J break 1.7 diesel sau 1.6 benzina – Mai exista si 1.4 turbo benzina dar e ceva mai pretentios la intretinere. De evitat dieselul de 2.0

  • Ford Mondeo si Ford Focus 1.6 EcoBoost – Nu as lua diesel, nu as lua 1.0 EcoBoost, as ramane doar cu motorul asta de 1.6 benzina aspirat sau turbo. Asta daca vreti ceva pe benzina.

  • Skoda Fabia / Seat Ibiza break 1.4 TDI – Daca nu aveti o problema in a sta mai inghesuiti, dar macar stiti ca sunt masini fiabile si consuma mai nimic, astea doua sunt optiuni foarte bune.




Ce as alege din toate astea?



Pentru situatia ta, cea mai buna masina de familie, care le bifeaza pe toate, este Toyota Avensis 2.0 D-4D de 124 cai, break sau berlina, dar sa fie manual. Daca as insista in schimb pentru un benzinar, atunci lupta se da intre Ford Focus III 1.6 benzina si Opel Astra J 1.6 benzina. O lupta la fel de intensa ca nevoie de a merge la baie, care se intensifica cu cat te apropii mai mult de baie. N-am inteles de ce se intampla asta.


Daca mai ai intrebari, poti sa imi scrii oricand!


Succes!




*Intrebat de catre Ciprian in data de 8 Iulie 2024

**Daca ai vreodata intrebari, poti sa imi scrii pe [email protected]


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA