Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Nissan Pixo ( 2009 - 2014 )

Nissan Pixo. O masina japoneza, construita de indieni, folosind tehnologie Suzuki si apoi vanduta ieftina in cateva tari din Europa. Sa vedem ce a iesit.


 




Nu inteleg neaparat de ce Nissan s-a obosit sa investeasca in Pixo, cand aveau deja Micra. Cert este ca si-au adus aminte ca au Micra dupa ce au lansat Pixo, asa ca s-au concentrat pe Micra si au uitat sa mai promoveze Pixo-ul. Imi e greu sa cred ca pot recomanda Micra-ul in defavoarea altei masini dar iata ca suntem aici. La fel cum nici nu mi-am putut imagina ca voi vorbi despre mirajul masinii second cu kilometri putini, in articolul despre Celerio. La fel cum nici 3rei Sud Est nu si-au imaginat ca te vor pierde. Sau cum nu mi-am putut imagina ca Vulpescu a cantat impreuna cu Nai'gh'ba in Da Hood Justice.


Dar iata-ne aici, cu Pixo-ul in fata, la fel cum s-a trezit si acel copil cu pixelul albastru in fata. A luat de la Basescu, nu de la tata. Nissan Pixo a fost tentativa celor de la Nissan de a intra pe piata masinilor de oras, si pentru asta au sunat vecinii de la Suzuki si au imprumutat Alto-ul, pentru ca Nissan Pixo e in esenta un Suzuki Alto cu alta fata si cu asta pot pleca acasa. La fel cum si Pixo a plecat acasa pentru ca trebuit sa se ia de gat cu tripleta Aygo - C1 - 107 si restul pietei dar tripleta asta a rupt picioarele segmentului de masini de oras si de delivery in perioada asta si nu mai are rost sa mentionez alte masini din segment, cum ar fi VW Fox, Picanto, i10, Twingo, Colt sau ForFour. Si poate ca fiecare din masinile astea avea ceva cu care sa se prezinte ca sa iti ia ochii si banii, dar Pixo? Pixo era un Alto mai scump si cam aici s-au terminat plusurile. Ar mai fi avut un mare plus daca locuia in Elvetia pentru ca steagul e un mare plus, dar cam atat.


Dar sa nu mai aruncam cu glod in Pixo la fel cum a aruncat Basescu cu pixelul albastru, si sa ne concentram asupra masinii. Avem 3,5 metri lungime si 885 kg masa la gol, plimbate de un motor de 1 litru benzina. Aer conditionat optional. Turometru optional. Consum de benzina optional. Nissan Pixo isi arata originile indiene pentru ca e o masina mica, de buget, care in India poate fi o masina de familie si asta s-a vazut in cifrele de vanzari, dar la noi ramane o masina excelenta de oras, indiferent ca esti agent de livrari mancare sau ca esti o nevasta care are nevoie de un carucior de oras si a primit o masina de la sot. Si nu vreau sa fiu sexist, dar daca esti genul de femeie care conduce de nevoie, e foarte putin probabil sa ai nevoie de turometru, iar motorul e suficient de rezistent incat sa poata trai cu o posesoare care nu stie ce e aia turometru. E usor de parcat, iar daca ai raschetat-o undeva prin jungla urbana, nu va plange nimeni. Poate doar tu, ca e buburuza ta. Poate.


 


Nissan Pixo front side aproapemasini


Motoare Nissan Pixo


Benzina


1.0 K10B de 68 cai –  Nu a vrut sa mai produca un cal putere ca sa fie numarul perfect. Mare pacat. Era atat de aproape de perfectiune. Iar pentru asta a fost pedepsit cu suportii pentru motor si pentru cutia de viteze facuti din guma mestecata, pe care va trebui sa ii schimbi odata cu data din calendar. Oricum, la cat de putin consuma motorul asta, o sa recuperezi banii pe piese doar din economia de benzina. Serios, e genul de masina care scoate consumuri de 4 litri la 100 de km de mers prin oras. 


 


Nissan Pixo interior aproapemasini


Probleme Generale Nissan Pixo



  • Stergatorul de la luneta se strica sau se infunda cablul. In orice caz, ramai fara stergatorul de la luneta si aici depinde de tine daca vrei sa il schimbi sau nu, pentru ca nu toti avem nevoie de asa ceva.

  • E ansamblat in India si nivelul de echipare reflecta asta. Nu ai clima, turometru. De fapt, ai doar un vitezometru si un afisaj de km si cam asta a fost. Chiar e o masina sponsorizata de catre Mandachi. Nu ai geamuri pe spate normale, ai ieftineli pe care le impingi putin ca sa le „deschizi”. Nu. Ai coarbe. Dar nu judeca prea aspru Pixo, pentru ca si restul masinilor din clasa ei erau la fel de dotate. 

  • Rulmentii pe fata si suspensia pe fata in general cedeaza mai usor, pentru ca trebuie sa faca fata asaltului celor 68 de cai putere ai lui Pixo. Iarasi, piese pe care le schimbi cu ce bani ai la tine. 


 


Nissan Pixo rear aproapemasini


Verdict Nissan Pixo


Nissan Pixo e genul de masina pe care o cumperi pentru ca ai gasit-o si are pret bun. Nu stii mare lucru despre masina, iar norocul tau este ca nu prea se strica pentru ca nu are ce sa se strice. Iar daca esti in cautarea unei masini de oras, simple, fiabile si economice, e greu sa bati duetul Alto - Pixo, mai ales pentru ca a zburat pe sub radarul livratorilor de mancare, care s-au orientat spre masinile mai cunoscute. Pentru ca Nissan Pixo e ca prietenul la care ai fost la nunta si care acum nu mai vorbeste cu tine, pentru ca s-a vazut cu sacii in caruta. Un necunoscut. 


Ce motoare recomand? Daca avea 1 cal in plus, era perfect. Dar asa va trebui sa te descurci doar cu cei 68 de cai. Pacat. Mare pacat. 


 

Scrie un raspuns
  • Cătălin

    2024-08-21 09:01:06

    Suzuki Alto - una dintre cele mai fiabile mașini din lume ! Amintiți-vă de Tico - patent Suzuki Alto !


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA