Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Dongfeng se lanseaza pe doua noi piete europene

Impreuna cu Elvetia si Norvegia, marca Nammi vizeaza tarile in care Dongfeng este deja reprezentata de marca sa premium Voyah.


 



                                                                                                                                                               Sursa: dongfeng-global.com


Producatorul chinez de automobile Dongfeng a lansat vanzarile noii sale marci Nammi in doua tari europene, Norvegia si Elvetia.


Importatorul elvetian al Dongfeng, grupul de dealeri Noyo, comercializeaza crossover-ul electric mic Nammi Box la un pret de baza de 21.990 de franci elvetieni (23.000 de euro).


Dimensiunea si pretul Nammi Box cu lungimea de 4030 mm inseamna ca va concura in acelasi segment cu vehiculele electrice precum Citroen e-C3 si viitorul Fiat Grande Panda.


Spre deosebire de Nammi Box, acesti concurenti au versiuni cu baterie electrica si cu motor cu combustie.


Nammi Box a fost lansat in China in ianuarie sub numele Nammi 01. Are in fata un motor electric de 70 de kilowati.


Vine cu o alegere dintre doua dimensiuni de baterie LFP. O varianta are o capacitate a bateriei de 31,5 kilowati/ora, permitand o autonomie de 330 km in cadrul China Light Duty Vehicle Test Cycle (CLTC) si o a doua cu o capacitate de 42,3 kWh, oferindu-i o autonomie de 430 km.


O autonomie WLTP de 310 km este anuntata pe site-ul web elvetian al lui Noyo alaturi de bateria de 42,3 kWh.


Nammi Box urmeaza sa fie lansata si in Norvegia, unde vehiculul se va numi Dongfeng Box, cu preturi incepand de la 189.000 de coroane (16.000 EUR), potrivit site-ului electrive.


Impreuna cu Elvetia si Norvegia, marca Nammi vizeaza tarile in care Dongfeng este deja reprezentata de marca sa premium Voyah.



Sursa: dongfeng-global.com


Potrivit Dataforce, Dongfeng a vandut 234 de unitati ale crossover-ului electric mare Voyah Free in Europa in prima jumatate a anului.


Dongfeng este in discutii cu guvernul italian pentru a construi masini in Italia, dupa cum a informat Reuters.


Dongfeng s-ar alatura producatorilor auto chinezi, inclusiv BYD, SAIC MG Motor si Chery, care intentioneaza sa adauge productia europeana.


Masinile lor construite in Europa ar evita tarifele mari de import pe care Uniunea Europeana le-a impus vehiculelor electrice produse din China.


Chery planuieste sa inceapa in toamna asamblarea crossover-ului electric Omoda E5 la o fosta fabrica Nissan din Barcelona.


BYD construieste o fabrica de masini in Ungaria, cu o alta la orizont in Turcia.


Partenerul Stellantis, Leapmotor, a inceput productia masinii de oras T03 la o fabrica din Tychy, Polonia, unde Stellantis produce masini Jeep, Fiat si Alfa Romeo.

Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA