Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Germania solicita obiective climatice mai stricte pentru furnizorii de combustibil

VDA spune ca Germania trebuie sa depaseasca orientarile UE privind carburantii daca doreste sa-si atinga obiectivul pentru 2045 de trafic rutier neutru din punct de vedere climatic.



 



                                                                                                                                                            Sursa: auto.economictimes.indiatimes.com


Directiva Uniunii Europene privind Energiile regenerabile (RED III), adoptata la sfarsitul anului trecut, nu este suficient de ambitioasa, a declarat VDA intr-un comunicat din 21 august.


„Politicienii sunt chemati sa stabileasca stimulente pentru cresterea surselor de energie regenerabila si astfel sa garanteze si sa promoveze investitiile”, a spus presedintele VDA Hildegard Mueller.


Industria auto din Germania doreste sa se asigure ca productiile de combustibilii neutri in CO2, cum ar fi biocombustibilii si e-carburantii, vin pe piata in cantitati suficiente pentru a alimenta cele 40 de milioane de vehicule cu motor cu combustie care vor fi inca pe strazi, chiar daca guvernul isi atinge obiectivul de 15 milioane de masini electrice pana in 2030.


VDA este ingrijorata de faptul ca obiectivele pentru 2030 nu creeaza suficient stimulente pentru ca industria uleiurilor minerale sa investeasca in productia de combustibili ecologici.


Tinta UE este de a obtine o cota de cel putin 29% a energiei regenerabile pana in 2030 sau o reducere de 14,5% a gazelor cu efect de sera in comparatie cu emisiile care ar fi fost create de utilizarea combustibililor fosili.


Germania, cea mai mare economie a Europei, a decis deja sa vizeze o rata de reducere mai mare de 25%, dar VDA considera ca este nevoie de 35%.


Regulamentul UE prevede, de asemenea, o cota pentru biocarburanti si combustibili sintetici de 5,5%, cu o cota minima de combustibil sintetic de 1%.



                                                                                                                                                       Sursa: reuters.com


Pentru acesta din urma, VDA solicita cel putin 5 procente.


Ar trebui stabilite si alte tinte intermediare pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera cu 60% pana in 2035, 90% pana in 2040 si 100% pana in 2045, a spus VDA.


„In interesul protectiei climei, combustibilii fosili nu ar trebui sa mai fie vanduti la benzinariile germane incepand cu 2045”, a adaugat asociatia.

Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA