Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Furnizorii chinezi au o mare prezenta la targul Automechanika

BYD, Geely, Hongqi si GAC sunt printre producatorii auto care expun vehicule la salonul auto Automechanika.




                                                                                                       Sursa: autosprint.ch


Aproape 900 de furnizori chinezi si producatori de vehicule electrice isi prezinta produsele la targul comercial Automechanika, in timp ce industria auto din China sfideaza barierele comerciale care se profileaza pentru a-si extinde amprenta globala si pentru a contracara erodarea profitabilitatii acasa.


Producatorii de automobile chinezi, inclusiv BYD, Geely, Hongqi si GAC International, isi expun vehiculele la targul, care are loc la Frankfurt in perioada 10-14 septembrie.


Sectorul auto al Chinei investeste masiv in expansiunea in strainatate, chiar daca Europa si America de Nord ridica bariere comerciale pentru a opri fluxul de vehicule electrice fabricate in China, despre care se spune ca beneficiaza de subventii neloiale.


Automechanika's EV Expo a fost infiintata in parteneriat cu Consiliul Chinez pentru Promovarea Comertului International, o caracteristica suplimentara la evenimentul axat in mod normal pe furnizori.


„Vrem ca vehiculele electrice fabricate de producatorii de automobile chinezi, care in prezent sunt intr-o oarecare masura necunoscute, sa castige incredere in industrie”, a declarat Olaf Musshoff, directorul Automechanika, intr-o conferinta de presa.


Ponderea sectorului auto din China din totalul investitiilor catre China a crescut de la 16% in 2018 la 22% in 2023, potrivit unei analize Moody's, iar exporturile de masini au atins niveluri record in acest an.


Prezenta mare a furnizorilor chinezi, aproape dublu fata de numarul furnizorilor germani prezenti evidentiaza rolul crescand al acestora in lantul global de aprovizionare, producatorii de automobile chinezi planificand tot mai mult productia locala in Europa si in alte parti pentru a eluda tarifele comerciale care limiteaza importurile.



                                                                                                                 Sursa: automotive.messefrankfurt.com


Un studiu PwC lansat luna aceasta a avertizat ca disponibilitatea in scadere a capitalului ingreuneaza  furnizorii din Germania sa investeasca in tehnologii inovatoare, blocati de concentrarea asupra eficientei costurilor.


Companiile chineze, adesea cu sprijin de stat, au avut mai multe sanse sa cheltuiasca pentru imbunatatirea bateriilor si a software-ului, arata studiul, castigand cota de piata de la companiile germane si japoneze.


Cu toate acestea, dimensiunea si amploarea Automechanika Frankfurt cu 4.200 de companii prezente din peste 170 de tari, au demonstrat ca Europa este inca esentiala pentru promovarea inovatiei in sector, a declarat Frank Schlehuber de la asociatia de furnizori din Europa CLEPA.


„Frankfurt este inca centrul de greutate”, a spus acesta.

Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA