Aproape Masini

Acum avem si magazin online

CEO-ul VW se asteapta la concesii semnificative din partea sindicatelor

VW a declarat ca ia in considerare inchiderea fabricilor din Germania pentru a reduce costurile si a reduce decalajul fata de concurenti.




                                                                                                       Sursa: volkswagen-group.com


CEO-ul Grupului Volkswagen, Oliver Blume, se asteapta ca sindicatele sa faca propuneri cu privire la modul de reducere a costurilor si de a reduce decalajul fata de concurenti, cu doua zile inainte de discutiile privind inchiderea fabricilor si noi acorduri salariale.


La inceputul acestei luni, VW a anulat acordurile de securitate a locurilor de munca de lunga durata si a declarat ca ia in considerare inchiderea fabricilor de pe piata sa de origine germana pentru prima data.


Acest lucru a determinat o ciocnire cu sindicatele care au promis o rezistenta acerba. In semn al cat de tensionata a devenit situatia, discutiile despre un nou acord salarial si viitoarele bugete sunt programate sa inceapa pe 25 septembrie, cu o luna inainte de termen.


Sindicatele au exclus inchiderea fabricilor, lasand intrebarea de unde vor veni economiile fara reducerea locurilor de munca.


„Ma astept sa vad o miscare semnificativa acolo pentru a face progrese in ceea ce priveste costurile”, a declarat Blume pentru postul RTL/ntv.


„Costurile la Volkswagen sunt prea mari in comparatie cu concurenta internationala”, a spus Blume, adaugand ca grupul va revizui toate parghiile in urmatoarele saptamani in ceea ce priveste reducerea costurilor de dezvoltare, materiale, fixe, de productie si de vanzare cu amanuntul.


El a spus ca costurile fortei de munca in Germania au fost de doua ori mai mari decat la nivel european, spunand, de asemenea, radiodifuzorului german ZDF ca scopul este de a obtine un acord larg privind investitiile si contractele de munca in acest an.


Comentariile lui Blume au venit in timp ce producatorii de automobile si furnizorii au avut o intalnire virtuala cu ministrul german al Economiei, Robert Habeck, pe 23 septembrie, cu privire la sanatatea industriei auto.


Dupa intalnire, Habeck a spus ca cele trei partide din coalitia de guvernamant din Germania vor cauta sa-si depaseasca diferentele si sa caute modalitati de a ajuta la stabilizarea producatorilor de automobile ai tarii in dificultate.


Ministrul de Finante Christian Lindner a semnalat anterior ca este putin probabil sa sustina o propunere din partea partidului SPD al cancelarului Olaf Scholz de a reintroduce un bonus de casare in valoare de 6.000 de euro (6.666 de dolari) pentru soferii care isi schimba masina cu combustie cu un vehicul electric.



                                                                                                           Sursa: reuters.com


„Nu vreau sa ma concentrez pe propunerile altor partide in acest moment”, a spus Lindner, un soim fiscal care este presedintele Democratilor Liberi, la o conferinta de presa la Berlin.


A fost cea mai recenta dovada de discordie in cadrul aliantei de guvernare greoaie, care s-a certat public pentru fonduri limitate in ultimele luni.


Industria auto a fost zguduita de o scadere a cererii de vehicule electrice dupa ce guvernele, inclusiv Germania, au redus stimulentele financiare.


Producatorii de automobile au fost, de asemenea, deosebit de puternic afectati de scaderea cererii din China, o piata cheie pentru VW, Mercedes-Benz si BMW.


BMW si Mercedes au emis avertismente de profit in ultimele saptamani, partial din cauza scaderii cererii din China.

Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA