Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Forvia reduce din nou perspectivele pentru 2024

Scaderea pietelor din America de Nord si Europa si intarzierile din China l-au determinat pe furnizorul Forvia sa-si reduca prognoza pentru a doua oara in trei luni.




                                                                                                                                      Sursa: forvia.com


Forvia si-a redus vanzarile anuale si prognozele de profit pentru a doua oara in trei luni, reflectand slabiciunea pietelor europene si nord-americane si intarzierile din China.


"Am pierdut, fata de anul trecut, aproximativ 2 milioane de vehicule si poate ca acest lucru ar putea creste pana la sfarsitul acestui an. Acest decalaj este concentrat pe a doua jumatate", a declarat CEO Patrick Koller pe 27 septembrie despre cererea globala de autovehicule intarziata, in timpul unei  conferinte.


Forvia se asteapta ca vanzarile sale sa ajunga la 26,8 miliarde de euro pana la 27,2 miliarde de euro (29,9 miliarde de dolari si 30,4 miliarde de dolari) in acest an, in loc de limita inferioara de 27,5 miliarde de euro pana la 28,5 miliarde de euro anterior. Acesta vede o marja operationala de 5,0% pana la 5,3% din vanzari, in scadere de la 5,6% la 6,4% initial.


Compania, care si-a redus tintele anuale ultima data in iulie din cauza cererii slabe de masini si a incetinirii tendintelor de electrificare, a mai spus ca isi va accelera planurile de reducere a locurilor de munca in Europa. A urmat retrageri similare ale altor furnizori, inclusiv Aptiv si Valeo.


Din cele 10.000 de reduceri planificate, se asteapta sa efectueze peste 2.800 pana la sfarsitul anului, cu o reducere cumulata a numarului de persoane de 5.800 pana la sfarsitul lui 2025. A spus ca majoritatea reducerilor, stabilite initial pentru 2024-2028, ar fi finalizat pana la sfarsitul anului 2027.


"Obiectivul este clar accelerarea. De aceea mentionam ca mai mult de 90 la suta se vor face cu un an inainte de incheierea proiectului, manifestand accelerarea", a spus Koller.



                                                                                                                                Sursa: zonebourse.com


Forvia furnizeaza producatori de automobile precum Stellantis, Volkswagen si Ford, care se confrunta cu greve, posibile inchideri de fabrici si cererea de vehicule electrice in dificultate. In trecut, Forvia era detinuta majoritar de PSA Group sub numele de Faurecia, dar a fost cesionata in 2021, cand PSA si Fiat Chrysler s-au unit pentru a forma Stellantis. VW a fost mult timp cel mai mare client al sau.


Compania, cu sediul in Nanterre, Franta, in afara Parisului, ocupa locul noua in topul  Top 100 al furnizorilor globali Automotive News, cu vanzari de automobile in 2023 de 28,3 miliarde de dolari.

Similar Articles

Aproape Masini

29 September 2024

D'ale Șoselei , Stiri



Scrie un raspuns