Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Turcia se afla in etapele finale ale discutiilor de investitii cu Chery

Guvernul din Turcia a incurajat producatorii de automobile chinezi sa-si accelereze tranzitia la vehiculele electrice.


 



                                                                                                                                                            Sursa: reuters.com



Turcia se afla in etapele finale ale discutiilor cu privire la o posibila investitie a companiei chineze Chery, a declarat un oficial, in timp ce Ankara incearca sa-si aprofundeze legaturile cu producatorii de automobile chinezi dupa ce a ajuns la un acord de investitii cu BYD din China la inceputul acestui an.


Oficialul turc, care a vorbit sub rezerva anonimatului pe 30 septembrie, nu a precizat despre investitia pe care o discuta Chery si Ankara sau daca exista un termen pentru ajungerea la un acord final.


In iulie, Ankara a declarat ca producatorul chinez de vehicule electrice BYD a fost de acord sa construiasca o fabrica de productie de 1 miliard de dolari in Turcia, cu o capacitate anuala de 150.000 de vehicule.


Presedintia Turciei a declarat sambata ca presedintele Tayyip Erdogan s-a intalnit cu presedintele international Chery, Guibing Zhang, in marja unui eveniment de investitii de la Istanbul. La discutii a participat si ministrul industriei si tehnologiei, Mehmet Fatih Kacir.


Chery nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.


Turcia ofera alocarea terenurilor, reduceri fiscale extinse si diverse sprijinuri pentru investitiile noi in fabrici de vehicule electrice si hybrid plug-in. Programul de sprijin pentru investitii necesita o productie de minim 150.000 de unitati pe an si, de asemenea, permite investitorului sa vanda un numar stabilit de masini pe piata locala fara tarif.



                                                                                                                                                        Sursa: uk.motor1.com


Turcia, unde se afla fabricile Ford, Stellantis, Renault, Toyota si Hyundai, ar putea produce pana la 2 milioane de vehicule anual, cu o treime din capacitatea alocata vehiculelor comerciale, potrivit datelor de la asociatiile producatorilor de automobile.


Guvernul Turciei a curtat producatorii de automobile chinezi sa-si largeasca baza de productie si sa accelereze tranzitia industriei sale de automobile catre masini electrice.

Similar Articles

Aproape Masini

01 October 2024

D'ale Șoselei , Stiri , Home



Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA