Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Volvo printre 50 de companii care indeamna UE sa mentina interzicerea motoarelor cu ardere

Companiile sustin ca sectorul are nevoie de certitudine pentru a investi si a sprijini indeplinirea obiectivelor UE.



                                                                                                                                                  Sursa: ev-database.org


Volvo si zeci de producatori industriali au indemnat Uniunea Europeana sa respecte un plan de oprire a vanzarilor de masini noi cu motor cu combustie incepand din 2035 . Dar cei mai mari producatori auto din Europa, inclusiv Volkswagen si Stellantis, tac.


Cincizeci de companii au cerut UE sa pastreze politica, potrivit unei declaratii transmise Bloomberg News. Acestia au sustinut ca sectorul are nevoie de certitudine pentru a investi si de a sprijini pentru a indeplini obiectivele UE, dar fara intoarcere.


„Electrificarea este cea mai mare actiune pe care o poate lua industria noastra pentru a-si reduce amprenta de carbon”, a declarat Jim Rowan, CEO Volvo. „Tinta pentru 2035 este cruciala pentru a alinia toate partile interesate pe aceasta calatorie si pentru a asigura competitivitatea europeana”.


Rivian si Uber, precum si IKEA din Suedia si compania energetica Iberdrola, s-au numarat si ele printre companiile care preseaza Bruxelles-ul sa mentina cursul.


Tintele UE de emisii pentru masini au fost criticate in ultimele luni, deoarece producatorii de automobile se confrunta cu o incetinire a vanzarilor, in special a modelelor electrice.


Pentru prima data, Volkswagen Group ia in considerare inchiderea fabricilor, in timp ce lobby-ul industriei ACEA a avertizat cu privire la amenzi de mai multe miliarde de euro pentru nerespectarea obiectivelor de carbon pentru 2025.


Volvo insasi a abandonat recent obiectivul de a vinde doar vehicule complet electrice pana la sfarsitul acestui deceniu, renuntand la ambitiile sale de vehicule electrice din cauza scaderii cererii.


Transportul este singurul sector care si-a vazut cresterea emisiilor in Europa in ultimii 30 de ani, o tendinta care trebuie sa se inverseze rapid daca blocul doreste sa isi atinga obiectivul de reducere cu 55% in acest deceniu si zero net pana la jumatatea secolului.


Sustinatorii interzicerii motoarelor cu ardere sustin ca UE este in urma Chinei in ceea ce priveste producerea de vehicule electrice, in special vehicule de pe piata de masa si trebuie sa ajunga din urma. Ei sustin ca producatorii de automobile europeni au intarziat trecerea la noi tehnologii pentru prea mult timp, bazandu-se in schimb pe vanzarile de masini traditionale.



                                                                                                                                          Sursa: thesun.my


Cei mai mari producatori auto din Europa, precum VW, BMW si Stellantis, nu au semnat declaratia catre UE. Acesta din urma si-a redus previziunile privind marja de profit pentru anul pe 30 septembrie.


Italia, intre timp, a intensificat presiunea asupra blocului pentru a revizui tinta. Prim-ministrul Giorgia Meloni a declarat in aceasta luna ca politica este simptomatica pentru „abordarea autodistructiva” a UE in procesul de stabilire a regulilor.


Tara doreste ca Bruxelles-ul sa inainteze o revizuire planificata pentru 2026 la inceputul anului viitor si sa permita o scutire pentru biocombustibili.

Similar Articles

Munteanu Ioana

01 October 2024



Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA