Nissan a devenit cea mai recenta tinta de cumparare din Japonia, deoarece exploreaza o fuziune cu Honda si se confrunta cu o deschidere din partea Hon Hai Precision Industry, producatorul de iPhone-uri din Taiwan, cunoscut sub numele de Foxconn.
Sursa: nissan.in
Actiunile Nissan au crescut cu 24% pe 18 decembrie, cel mai mult inregistrat pentru a atinge limita zilnica, dupa ce cei doi producatori auto japonezi au recunoscut ca discutiile sunt in desfasurare pentru a se pozitiona mai bine pentru provocarile competitive intr-o perioada de revolte in industria auto globala.
Nu este clar daca Nissan a intrat in discutii cu Foxconn sau si-a respins deja deschiderea, iar pozitia Renault, cel mai mare actionar al Nissan cu o actiune de 36% este, de asemenea, incerta.
Cu toate acestea, explozia de activitate in jurul Nissan reflecta un mediu corporativ incarcat in care cele mai mari companii din Japonia sunt vulnerabile la preluare ca niciodata inainte.
O optiune luata in considerare este crearea unui nou holding in cadrul caruia sa functioneze afacerile combinate.
Tranzactia ar putea fi extinsa si pentru a include Mitsubishi Motors, care are deja legaturi de capital cu Nissan. Un anunt al Honda si Nissan ar putea avea loc de indata ce pe 23 decembrie, a informat TBS pe 18 decembrie.
Nikkei a sugerat ca interesul lui Foxconn pentru Nissan a accelerat efortul de fuziune Honda din teama ca compania japoneza ar putea fi vulnerabila la preluarea de catre compania taiwaneza.
O fuziune intre Honda si Nissan ar consolida efectiv industria auto japoneza in doua tabere principale: unul controlat de Honda, Nissan si Mitsubishi si altul format din grupul de companii Toyota.
Nissan si Honda se confrunta cu provocari in intreaga lume, inclusiv in China, unde ambii producatori auto sufera.
Trecerea catre electrificare, care are loc cu viteze diferite pe diferite piete, perturba, de asemenea, modelele de productie si de afaceri care au fost in vigoare de zeci de ani.
Honda, Nissan si Mitsubishi impreuna au vandut aproximativ 4 milioane de vehicule la nivel global in primele sase luni ale anului, cu mult sub cele 5,2 milioane pe care Toyota le-a vandut singura.
Combinarea fortelor le-ar permite celor doua companii sa se fereasca de Toyota, cel mai mare producator de automobile din lume, in tara si in strainatate.
Toyota a luat pachete de actiuni la Subaru, Suzuki si Mazda, creand o mare putere de marci sustinute de ratingul sau de credit de top.
Sursa: woodfieldnissan.com
„Exista prea multi producatori de masini japonezi, iar fuziunile devin necesare pentru a deveni mai competitive la nivel global”.
Pentru Foxconn, preluarea unui pachet de control intr-o companie japoneza nu ar fi fara precedent. In 2016, a luat o actiune de doua treimi in producatorul de electronice Sharp, oferindu-i o serie de beneficii, inclusiv un brand binecunoscut de electronice de larg consum, capacitati de productie de afisaje LCD si proprietate intelectuala. De-a lungul timpului, aceasta a redus dobanda, dar este inca principalul actionar.
Pentru Nissan, un lucru este cert: are nevoie de ajutor pentru a-l pune din nou pe o baza financiara mai solida.
Cresterea veniturilor a stagnat, profitul este in scadere, iar investitorii activisti adauga presiune asupra managementului acesteia. O sarcina descurajanta a datoriei a dus, de asemenea, la speculatii pe pietele de credit cu privire la ratingul sau de calitate pentru investitii.
Similar Articles
18 December 2024
D'ale Șoselei , Stiri , Home
toyota , stiri , stiri auto , aproape masini , probleme , renault , honda , nissan