Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Gandurile mele : Revelion 2017

36522_46613_3

Mancare echilibrata de revelion


Știu, nu are legătură cu mașinile. Nici facultatea pe care ai terminat-o ( sau o vei termina ) nu are legătură cu ce o să faci mai departe în viață.Ți-am stricat buna dispoziție de început de an ? Nu cred că aveai așa ceva. Ori ești bine dispus în general, ori nu. Faptul că e 1 ianuarie și iarăși o să scrii greșit data și o să scrii 7 peste 6 nu cred că te va influența prea mult cu dispoziția. Sau că te vei schimba în vreun fel.


Articolul e scris de luni dar eu îl postez astăzi pentru că luni oricum nu îl citea nimeni ( oricum nu citește blogul mai nimeni în general ) și pentru că am postat și duminică. Nu am venit cu colindul, cu spamul nici atât nu voi veni.


15823155_1199429570094375_8080297456028820572_n

La mulțean 2017


De ce scriu acest articol ? Pentru că acest revelion parcă a fost diferit față de celelalte. Parcă a fost mai gol. Dar vorbim despre asta în minutele/orele/unități măsurate prin multiplu de 60 de secunde.


Știu că în ceilalți ani majoritatea oamenilor ieșeau din noaptea de revelion cu noi rezoluții, planuri, hotărâre și cu un mănunchi de poze puse pe facebook. Anul acesta majoritatea au ieșit pe ușa clubului cu aceeași viteza cu care supradoza de alcool le ieșea pe gură. Nu s-au ales cu un an nou fericit, ci cu o mahmureală cruntă și o vizită la urgențe.


 


15826267_687959891383837_26505117838622772_n

Mioritic


Anul acesta revelionul nu s-a mai simțit ca un revelion clasic, ci mai degrabă ca o simplă petrecere. Să fi fost de la faptul că am făcut îngerași în asfalt în loc de zăpadă ( noi moldovenii cel puțin ) ? Să fi fost de la faptul că tradițiile nu mai contează ? Să fi fost de la faptul că ne-am gândit doar în ce club mergem că oricum ne facem ciută în primele 10 minute ?


Nu știu ce să zic, dar comparativ cu revelionul trecut, singurele elemente comune au fost că s-au umplut cluburile și stațiunile, noi ne-am umplut stomacul cu carne, medicii ne-au umplut frigiderul cu carne și la Palas au dat câteva artificii ( la propriu câteva, aparent trebuiau să fie 20 de serii de artificii, dar s-au dat doar 9 ). A da, și hipermarketurile iar au fost asaltate de oameni care au cumpărat ca pentru sfărșitul lumii. Doar suntem români, ce segmentul meu de dreaptă. Gătim 3 zile cât pentru 3 săptămâni ca să mâncăm 2 zile iar surplusul să îl aruncăm. Vrei să dai la rude câte ceva, dar și ei sunt în aceeași oală.


15823155_1199429570094375_8080297456028820572_n

La mulțean 2017


În rest, slab tare la capitolul colindători. Inexistenți la capitolul zăpadă. Insuficienți la capitolul beculețe puse pe stâlpi ( o fi fost doar o chestiune de Iași faptul că s-au montat instalații pe sistemul 1 la 3-4 stâlpi ?). Fruntași la capitolul soare și căldură în schimb. Serios, pe 31 puteai merge lejer la Purcica ( pentru non-ieșeni, La Purcica este un ștrand antic unde merg pensionarii, și în special apetisantele pensionare, să stea la bronzat. Topless. Genial e că lângă ștrand este Spitalul de Recuperare, iar din camera de spital poți saliva la 80 de ani de riduri și sex-appeal )


 Și care e ideea articolului ? Ai venit să te plângi ca un emo-hipster obosit de cât de nașpa a fost revelionul tău ?


4621-315471-27becali_gigi_caciula1

BeheHehe


Din contră. Am avut un revelion chiar ok. Am fost în zona rurală a Moldovei, unde se țin cu sfințenie tradițiile și obiceiurile ( mai puțin la Ruginoasa, dă un google despre bătaia de la Ruginoasa dacă vrei să citești chestii tari ). Acolo am văzut cohorte de colindători, multe brigăzi puse pe colindat ( capră, urs, buhai, medic, tot alaiul ), iar oamenii lasă porțile deschise pentru a primi colindătorii. Și pot confirma acest obicei care se ține an de an, cel puțin pe raza municipiului Neamț. Singură pată adusă acestor colindătorii și acestor tradiții au fost cei care sunt plecați ”an strainatate”, iar acum au venit acasă să le arate cine e șăf la el în spălătorie. Dar asta este o pată națională, permanentă. Am un prieten care a făcut revelionul în partea rurală a Republicii Moldova. Cred că a fost mult mai frumos și mai tradițional decât în Moldova noastră cea de toate zilele.


revelion-in-club-39-small


La oraș în schimb – se simțea ziua de 31 ca o zi normală. Doar cu un trafic unpic mai lejer, și cu hipermarketul mai liber. În rest, o zi care oricare alta. Nicio sărbătoare. Doar câteva trupe de cetățeni exotici puși pe colindat.


 Unde vreau să ajung ? 


cafenea-restaurant-papion9


Ne pierdem valorile. Suntem prea ocupați să ne trăim viața pe fugă. Suntem prea ocupați să arătăm că suntem șăfi la noi la revelion și uităm de revelion complet. Uităm de tradiții, uităm de prieteni, și ajungem să uităm de noi. Anul acesta s-a făcut multă caterincă cu ”Faci revelionul cu Dan Negru”. Sincer, cred că mulți din acei miștocari chiar au făcut revelionul cu Dan Negru. Așa și ? Care e problema ? Nu suntem la campionatul național de a ne lăuda cu revelionul pe care l-am făcut. Sau suntem ? În fiecare an ne făceam rezoluțiile, și planurile pe anul următor. New year new me. Anul acesta de ce să rupem tradiția ?


e05


Nu știu dacă ai înțeles ceva din acest articol, sau dacă am transmis un mesaj, dar eu îți mulțumesc pentru răbdare și pentru că ai citit acest articol. Și cum nu sunt ipocrit, una din rezoluțiile mele pe 2017 este să duc acest tomberon blog la un nivel cu totul diferit. Și începem din ianuarie ! Până atunci, mulțumesc pentru răbdare, un an nou prosper, cu obiective îndeplinite ! Mulțumesc Mirela pentru oportunitate !


 


Drive safe & drumuri bune colegii !


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA