Aproape Masini

Acum avem si magazin online

De ce sa participi la Scoala de Bani BCR?

Ramai constant cu prea multa luna la finalul banilor? Indiferent de cat de multi bani castigi, nu reusesti sa pui nimic deoparte? Esti interesat(a) de educatia ta financiara? Atunci Scoala de bani BCR s-ar putea sa fie un seminar potrivit pentru tine.




Chiar daca nu ar fi fost scris pentru SuperBlog, acest articol tot ar fi ajuns in fosta septica denumita AproapeMasini. Asta pentru ca programul “ Scoala de bani ” are o traditie de cativa ani si chiar am participat la un asemenea seminar, ultima oara fiind chiar joia trecuta.


De fapt, toate seminariile se tin in fiecare joi, la nivel national. Incep la 17:00 sau 17:30 (in functie de locatie) si tin aproximativ 2 ore.


Seminarul la care am participat ultima oara s-a organizat la sucursala principala BCR Iasi, unde am avut onoarea de a o avea drept lector pe Anca Hreamata, Director Grup Retail BCR. Doar din prezentarea lectorului iti poti da seama ca am primit informatii tari si valoroase. Sa am 2 ore la dispozitie, pentru care nu am platit (seminarul e gratuit), sa o trag de limba pe directoarea BCR si sa invat de la ea? Foarte rar se intampla sa am contact cu persoane foarte puternice, iar unul din factorii decisivi ai succesului financiar este expunerea catre persoane care au deja succes din punct de vedere financiar. Daca vrei sa cresti financiar, daca vrei sa ai bani, atunci fa cunostinta si invata de la persoanele care deja au ajuns in punctul in care iti doresti. E un concept simplu de aplicat, dar foarte ignorat din pacate.


Concluziile de dupa seminar. Sursa: Telefonul meu.


Un alt factor decisiv al succesului financiar este administrarea banilor, care a fost si tema seminarului. Nu este suficient sa stii cum sa faci bani, trebuie sa stii si ce sa faci cu ei. Sunt oameni care indiferent de cat de mult castiga raman cu prea multa luna la finalul banilor, la fel cum sunt si oameni care indiferent de cat de putin castiga au intotdeauna bani.


Din acest motiv seminarul a fost axat pe educatie financiara si despre economii, prezentand concepte care se aplica tuturor, indiferent de situatia financiara.


Ce mi-a placut cel mai mult la Scoala de bani BCR?



  • De departe a fost modul de prezentare, care a fost pe subiect. Doamna Anca Hreamata a vorbit la modul cel mai concret, fara sa vorbeasca 1 milisecunda din carti. A raspuns direct si sincer la toate intrebarile adresate, indiferent daca raspunsul era pe placul tau sau nu. Plus ca am privit raspunsuri din perspectiva bancilor, care vad atatea cazuri si administreaza atatea conturi. Oamenii din banci vad atat oameni care ating independenta financiara cat si oameni care si-au spart toate economiile firmei pe un Porsche Cayenne pentru ca 2008 a fost un an prea tare care trebuie neaparat retrait chiar daca acum ai burta si par alb in cap.

  • Ni s-a aratat un mod concret si practic de creare a unui buget personal si al unui plan de economii. Culmea, un plan de economii realistic pe care il poate aplica oricine care nu respira manual (isi reaminteste mereu sa expire si sa inspire). Nu au fost lucruri teoretice care pot fi aplicate de catre acei 1%, au fost lucruri pe care le poate aplica oricine.

  • La fel cum am primit si sfaturi de investitii cu randamente realiste, pe care le pot face oricine are o sursa de venit declarata la ANAF.

  • Am primit si cateva materiale educationale. Mai mult decat atat, la inceputul seminarului ni s-a spus ca Scoala de Bani nu contine plasare de produse sau promotii BCR.


Vestitele materiale. Sursa: Tot telefonul meu.


Ce nu mi-a placut la Scoala de Bani?


Nu este neaparat un lucru negativ care sa tina de BCR, dar sunt roman deci automat trebuie sa ma plang. Singurul minus a fost participarea slaba, fiind doar o mana de oameni prezenti. Dar iarasi, chiar daca misiunea BCR este nobila, nu poti obliga oamenii la educatie. Un om poate duce un cal la apa, dar o mie de oameni nu pot convinge acel cal ca sa bea acea apa.


Asa este si Scoala de Bani BCR: Un seminar la care trebuie sa participam cu totii macar 1 data in viata.


Scrie un raspuns