Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Opel Vectra C ( 2002 – 2008 )

Opel Vectra C, acest mamut auto care a fost uitat de catre majoritatea oamenilor. Mai are ceva de demonstrat Opel Vectra C in 2018? Este o masina demna de achizitie second-hand? Raspunsul la aceste intrebari le gasesti intr-un articol foarte, foarte lacrimogen.




Lansat in 2002 ca raspuns la Ford Mondeo III, Opel Vectra C a fost mereu in competitie cu acesta pentru „cea mai mare masina din clasa”. E si normal sa se fi derulat lucrurile asa, pentru ca Ford este o firma americana iar Opel era detinut in acea perioada de catre GM, un alt gigant american. E si normal ca tot ceea ce puteau ei ofera erau dimensiuni exagerate si motoare mari, patrate, benzinare, consumatoare de carburant si cu randament scazut. Doar ca noi in Europa nu suntem fani motoare mari pe benzina. Noi preferam sa bem o sticla de vodka decat o lada de Bud Light. Nu ne calcam in picioare pentru a prinde reducerile de Black Friday. Nu ne vom certa niciodata pentru a decide cine ofera cel mai bun burger cu 5 straturi de carne, 8 straturi de cascaval, un Cola Zero, o portie de diabet si o noapte de amor intens cu o ruda de gradul 1, maxim 2.


 


Ca orice masina americana facuta doar ca sa ocupe un loc in brosura companiei, Opel Vectra C a disparut in anonimat relativ repede, devenind un model destul de rar pe drumurile patriei. Mai mult decat atat, ca orice masina americana care se respectra, Opel Vectra C sufera grav de subvirare, fiind cea mai barca masina din clasa ei si din istoria recenta.


Ce este subvirarea si de ce este Opel Vectra C atat de faimos?



  • Subvirarea este atunci cand tu virezi cu volanul dar masina nu vireaza la fel de mult ca volanul. Lucru destul de periculos mai ales la viteze mari. Imagineaza-ti ca ai 100 km/h, ai o curba in fata, tu virezi stanga dar masina merge tot inainte. Nu e chiar asa distractiv, nu?

  • Supravirarea este efectul invers: Masina vireaza mai mult decat ti-ai dori. Lucru in special notoriu la masinile cu tractiune spate care nu au tehnologie moderna (ex. BMW E46). Imagineaza-ti ca ai 100 km/h, ai o curba in fata, tu virezi stanga dar masina vireaza si mai mult stanga si ajungi sa te invarti in mijlocul strazii pana ajungi in sant. E mai distractiv, dar tot tragic e.


Opel Vectra C are reteta perfecta pentru subvirare: O masina mare, lata, joasa, grea, motoare grele si suspensie si directie standard. Directia efectiv nu are suficienta putere pentru a manevra una din cele mai mari berline construite vreodata in Europa. Subvirarea afecteaza toate masinile cu tractiune fata si motoare mari (Audi in special are problema asta, dar macar ei au facut un efort de a corecta problema). Dar Opel nu, ei au lansat masina, au venit clientii sa se planga despre cat de morti erau dupa ce au imbratisat copacul, Opel a platit cheltuielile de inmormantare si a mers mai departe.



Motoare Opel Vectra C


Benzina



  • 1.6 benzina de 105 cai – Daca pe Opel Astra H acest motor are sens, pe gigantul Opel Vectra C acest motor este atat de chinuit incat o matroana Dominatrix ar lua lectii.

  • 1.8 benzina de 140 cai – Cel mai echilibrat benzinar pentru Opel Vectra C, desi in general benzinarele sunt pentru mersul in oras, iar Vectra C in oras este la fel de agil ca Fachirul in 2010 cand a tras lapte pe nas si i s-a stins lumina in direct.

  • 2.0 Turbo de 175 cai – Un motor fantastic care ar fi putut face ravagii si ar fi pus Opel Vectra C pe lista pasionatilor de masini. Problema este ca trebuie sa cumperi si restul masinii odata cu acest motor.

  • 2.2 de 155 cai – Nu pot sa recomand motorul asta atata timp cat exista cel de 2.0 Turbo, care e mai mic, mai puternic si te va face sa plangi mai putin la directia taxe si impozite in timp ce o sictirita de la ghiseu care lucreaza 3 ore pe zi si are dublu salariul tau te va intreba „aveti si dosarul cu sina? unde e dosarul cu sina?” A da, motorul asta are si probleme cu pompa de injectie.

  • 2.8 benzina de 230 si 250 cai – Daca iti iei un Opel Vectra C cu un motor de 2.8 benzina, te anunt cu drag ca exista medicatie pentru ce ai tu si ca sunt locuri libere la fara clanta. Crede-ma ca stiu, abia am fost eliberat.

  • 3.2 V6 de 211 cai – Ha ha. Un Vectra cu motor de 3.2. Chintesenta masinii americane.


Diesel



  • 2.0 DTI de prea putini cai – O vechitura venita de pe Opel Vectra B si care trebuie sa ramana la azil. Nici nu ma mai obosesc sa scriu altceva.

  • 1.9 CDTI de 120 si 150 cai – Adus de pe Alfa Romeo pentru a porni petrecerea, acesta este cel mai echilibrat motor pentru Opel Vectra C, in special versiunea de 150 de cai. Iti faci si treaba si cu cel de 120 de cai, dar asta e ca si cum ai spune ca ti-ai face pizza acasa si e la fel de buna ca aia din oras. Atentie foarte mare la pompa de apa care trebuie schimbata la fiecare 2 schimbari de distributie. Probleme generale la clapetele swirl, EGR si filtrul de particule.

  • 2.2 DTI de 125 cai – Rar, mare, anemic si care panticareste abundent. Consum ridicat de ulei si motorina. Nu uita de dosarul cu sina atunci cand mergi la directia taxe si impozite.

  • 3.0 CDTI de 184 cai – Vad foarte multe anunturi de Opel Vectra C cu motorul asta. In combinatia asta ai o masina foarte buna pentru drum lung de autostrada (a se citi fara curbe), dar cam atat. In orice caz, acest motor mananca cate o supapa EGR la fiecare 20.000km si 1 litru de ulei la fiecare 2500 km.



Probleme generale Opel Vectra C



  • Distributia pe curea trebuie schimbata la fiecare 50.000km, deseori impreuna cu intinzatoarele si cu pompa de apa. Multe motoare au fost distruse datorita neglijentei si asta a adus o reputatie proasta lui Opel, dar daca schimbi distributia la timp nu vei avea probleme. Toate motoarele sunt vizate.

  • Volanta cu masa dubla + ambreiaj = faliment personal. Toate modelele Opel sunt afectate de aceasta solutie geniala a celor de la GM. Cand simti ca incepe sa bata volanta, e momentul oportun pentru a incepe o cura de detoxifiere cu apa si ceai, pentru a strange fondurile necesare.

  • Ca orice Opel care se respecta, sunt probleme serioase la sistemul de clima.

  • Frana de parcare nu tine intotdeauna cu masina sau cu asigurarea masinii. Pentru binele tau, da-i foc las-o in viteza atunci cand parchezi.

  • Cutia de viteze M32 care este o atrocitate mecanica si care a distrus reputatia lui Opel Astra H a ajuns si pe Opel Vectra C. Din fericire, a fost montat doar pe 1.9 CDTI.


 


Verdict Opel Vectra C


Nu poti cumpara mai multa tabla la banii pe care ii ofera Opel Vectra C, luand in considerare acelasi an de fabricatie. Nu neaparat tabla mai buna, ci mai multa.


Opel Vectra C este o masina destul de rara si foarte ieftina in ziua de azi. Este un Opel, deci nu are sigla care trebuie. Este o masina mare, mult prea mare pentru oras. Este un Opel, deci are probleme serioase la fiabilitate. Este un Vectra, deci subvireaza ca fuga pe gheata.


Si totusi, poate sa fie o masina ok pentru cei fara pretentii, care vor ieftin, mult si decent. Nu bun sau exceptional, ci decent. O masina pentru familistul care merge in weekend cu familia la cantina. O masina pentru familistul care se aduna in weekend la cineva acasa impreuna cu prietenii si beau bere la pet. O masina pentru genul de om care si-ar dori un salariu mai mare dar care nu este dispus sa renunte la meciurile de fotbal vizionate seara la o terasa. 


Ce motor recomand? In ciuda problemelor de fiabilitate si a cutiei M32, pot recomanda doar 1.9 CDTI de 150 de cai. Este un motor arhicunoscut si folosit in foarte multe masini, deci piese se vor gasi peste tot.


Scrie un raspuns
  • AproapeMasini

    2023-03-05 13:32:50

    Salutare Alexandru, Avand in vedere varsta si kilometrajul lor, trebuie sa verifici starea individuala a masinii. Ambele au fost decente ca si fiabilitate dar au o varsta. Passat-ul a fost mai fiabil dar multe au mai multi km si nu au fost intretinute, asa ca avantajul este anulat. Succes!

  • Alexandru Ionut

    2023-03-04 22:05:41

    Ce ar trebui să aleg dintre un Opel Vectra C 1.9 CDTI și un Volkswagen Passat B5.5 1.9 TDI ținând cont de fiabilitate, consum și costuri ?

  • Alexandru Ionut

    2023-03-04 21:21:06

    Ce ar trebui să aleg dintre un Opel Vectra C 1.9 CDTI și Volkswagen Passat B5.5 1.9 TDI ținând cont de fiabilitate, consum și costuri ?

  • Tony Jordache

    2023-02-09 23:59:47

    Din mamă handicapată mintal, n-are cum să iasă un tembel mai mare ca tine !

  • Gil

    2022-02-15 15:41:08

    Dacă tot faci pe toată lumea pârlit că are o mașină anume, nici nu vreau să mă gândesc ce mașina ai tu boschetar și infect ce esti, văd că ești prea opărit prostovane!!

  • Andrei ionel

    2022-01-07 16:23:21

    Am opel Vectra c din 2004 benzina 1.8 nici o problema până acum la motor direcție am 300000 km , consumul este cam mare

  • Nelu Virgil

    2021-09-26 14:27:47

    Bănuiesc că ai avut 2-3 mașini la viața ta sugaci! Câte Vectra ai depășit tu la tine în sat pe uliță mă?!?. Prefer fără abțibilduri, fără tobe fake și alte chinezării pe ea de la talcioc ,dar să las în urmă fraieri ca voi care habar nu au de mașini, motoare ș.a.m.d. Nu mai ieșii doar duminica până la piață cocalare,mai mergi și tu pe autostrăzi să vezi cum se dau bărbații adevărați cu Vectra..doar că ăștia mai dau și mu13 la ăștia ca tine șobolane!

  • Anonim

    2021-08-06 23:47:45

    Mei ăștia care vă tot dați cu parerea că Opel Vectra C așa si pe dincolo vreu să vă spun că am un Opel fabricație 2005 și am dotări pe el care pe Bmv sau Volskwagen cred că nu le are !Am 40 000 km rulați cu ea și nu am băgat încă bani in ea decit 500g ulei motor ! Am luat o curbă cu 160 la ora și unu cu un BMV na reușit să ia curba și au murit 3 persoanSi nu vă mai bateți joe !de Opel că dau clasă și la BMV si Fauve la orce oră !

  • Cristian

    2021-08-01 10:49:00

    Nu știu cine ești și nici nu ma interesează, dar îți spun atât: Am Vectra c break 101cp cdti și ma pot pisa oricând pe multe alte mărci din clasa ei . Sa ții minte !!! Și nu uita, ca poți avea mașina de ultima generație dar tu cel ce o conduci ești șofer de duminica, asa ca ……..

  • Cats

    2021-02-09 12:48:26

    Ce masina ai


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA