Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Audi A7 4G ( 2010 – 2018 )

Ai prea multi bani pentru un Audi A5 si un Audi A6 e prea pensionaresc pentru tine? Nu vrei un CLS care sa rugineasca de pe poarta fabricii? Atunci Audi A7 4G este raspunsul pentru tine.




In 2010 Audi A6 C6 primeste un tratament cosmetic cu care sa se poata lua de gat cu Mercedes CLS, primul coupe-berlina-nu-chiar-coupe-si-nici-berlina. Au luat din reteta Mercedes si au scos toate motoarele mici de pe lista, au venit cu un aspect care aduce aminte tuturor exact ce masina conduci si ce statut social ai si asa Audi A7 4G a devenit succesorul adevarat al lui Audi A6 C6. O masina adorata de toti cei care vor sa isi puna in evidenta valoare si pentru care un amarat de Audi A5 e insuficient. De fapt, legenda spune ca Audi A7 4G a venit din fabrica cu muzica de gala, pusa pe repeat, ca sa nu mai trebuiasca sa iti cauti cantaretii preferati. De ce sa faci ceea ce fac toti sarakii, cand tu ai terminat facultatea de ursarie si smekerie?


 


Nu iti trebuie scoala vietii ca sa iti dai seama ca Audi A7 4G seamana foarte mult cu Audi A6. Si ai avea dreptate, pentru ca Audi A7 4G e construit pe aceeasi platforma. Intrebarea este daca si rasare.



Motoare Audi A7 4G


Benzina



  • 2.0 TFSI de 252 cai – Lansat in 2014 odata cu faceliftul, cei de la Audi au fost constienti ca unii oameni isi doresc un Audi A7 4G dar nu si-l permit, asa ca au lansat acest motor entry level. Problema vestita a consumului de ulei s-ar spune ca ar fi fost in mare pare rezolvata, dar e bine sa verifici nivelul de ulei din cand in cand.

  • 2.8 FSI de 204 cai – Ultimul avant al motorului aspirat natural, 2.8 FSI-ul a fost pensionat in 2014. Lipsit de probleme notabile, incompatibil 100% cu o instalatie GPL, acest motor e pentru oamenii care nu vor sa se complice prea mult si care nu vor sa stea in service prea des. Vor sta doar in benzinarie. Tot aceeasi productie muzicala cu influente orientale e.

  • 3.0 TFSI de 300 si 310 cai – Asa cum am spus si in articolul despre Audi A6 C7, acesta este un motor corect care primeste 3 de “DA”. Pentru ca un Audi A7 4G este o masina scumpa, oricum ai privi lucrurile.

  • 4.0 TFSI de 420 si 560 cai – Venit sa anime Audi S7 si RS7, acest mastodont iti va anima si sufletul, organele, chilotii si bugetul. Ca sa nu te simti neaparat prost, motorul vine cu tehnologie de dezactivare a cilindrilor la sarcina mica, ca sa iti consume mai putina benzina. Ha, ha. Nu trebuie sa lucrezi ca fabrica de fericire ca sa iti dai seama ca la un RS7 ultima grija e consumul.


Diesel



  • 3.0 TDI de 204 si 245 cai – Atat primeste Audi A7 4G, un diesel de 3 litri cu una sau 2 turbine.   Varianta cu o turbina a propulsat cam orice de la Audi A4 pana la Audi Q7, asa ca acest motor are o istorie demonstrate si o fiabilitate recunoscuta. Unele motoare pot avea probleme cu intinzatorul lantului de distributie, problema rezolvata in totalitate in 2016 cand au fost introduse intinzatoare noi.

  • 3.0 BiTDI de 313 cai – Un motor mai exotic decat Connect-r, varianta cu 2 turbine a dieselului de 3 litri vine cu o istorie dubioasa de fiabilitate. Cert este ca daca sistemul biturbo se strica, poti considera sa vinzi masina precum ca nu bate, nu troncane, nu are gram de rugina, nu are defect, accepti orice test in orice reprezentanta.



Probleme generale Audi A7 4G



  • Motoarele pe benzina care se folosesc de turbina au nevoie si de ulei suplimentar. La fel ca un cetatean rural care bea spirt, 2.0 TFSI-ul si 3.0 TFSI-ul nu poate functiona fara a lua un gat. Faceliftul din 2014 a redus semnificativ problema si nu se mai consuma ca pe vremuri. Acum 2.0 TFSI e baiat serios. Ca la 3.0 TFSI consumul de ulei e ultima ta cheltuiala.

  • Pentru cei care au ales suspensia pe perne de aer sper ca stiu la ce s-au bagat. Audi are o istorie faimoasa cu suspensia pe perne, in special cu modelul Allroad. Totusi, in cazul lui Audi A7 4G si A6 C7 problema este doar la bucsele bascule care au o durata de viata echivalenta cu cariera muzicala a lui Geo da Silva. Acestea se uzeaza si vor uza si bratele in consecinta.

  • Cutia de viteze automata revine in prim-plan. Toate cutiile automate au nevoie de un schimb de ulei si filtru la fiecare 60.000 de km, mai putin cutia CVT Multitronic, care merita aruncata la gunoi.

  • Capacul de la rezervor este actionat electronic, se strica si nu mai poti alimenta. Daca ai un 2.0 TFSI sau un 3.0 TDI te poti deplasa lejer pana la benzinarie, dar de la 3.0 TFSI in sus ai nevoie de platforma. Sau poti pleca direct cu elicopterul, pentru ca ti-ai permis un Audi A7 4G 3.0 TFSI. Sau un Audi RS7.

  • Sistemul MMI se blocheaza atunci cand gliseaza. Exista o carte de bucate cu preparate pe baza de carne pe care o poti citi in timp ce se strica mini-televizorul.

  • Frana electrica standard vine cu vestitul motoras care se strica si blocheaza frana. Inca un motiv pentru care sa iti cumperi o carte de bucate.

  • Farurile sunt standard de tip LED. Nu ca au o problema deosebita, dar in momentul in care se strica, o sa te coste. Dar ai un Audi A7 4G, iti permiti.

  • Directia asistata social..asta, electric vine standard pe A7, asa ca daca nu ai condus pana acum o masina cu directie asistata electric, e bine sa faci un test drive riguros inainte.


 


Verdict Audi A7 4G


Continuarea fireasca a lui Audi A6 C6 vine cu reteta clasica care sa atraga acea clientele care vor sa arate tuturor valoarea pe care o au. Nu este una din masinile mele preferate, dar cu siguranta cetatenii care nu sunt multumiti de minusculul A5 pentru ca l-ar putea cumpara doar cu banii obtinuti daca si-ar amaneta lanturile de pe ei, pentru ei Audi A7 4G e fix ce trebuie.



Ce motor recomand? La banii astia, la dimensiunea asta si la prestanta asta, pot recomanda doar 3.0 TFSI de 300 sau 310 cai. Nu ai nevoie de mai mult, nu ai voie cu mai putin.


Scrie un raspuns
  • Ionut

    2024-04-16 13:06:49

    Sa sti ca motorul de 245cp nu creaza probleme, singura care ai putea sa o ai pierdea de antigel in V-ul motorului, cutia pentru ca este un S-Tronic ai sanșe mari sa o rupi la plecarile tari de pe loc si la kick-down-uri, nici nu este o masina care sa ai dușmanie pe ea sa mergi asa, se comporta foarte bine si daca nu deranjeaza recomand modelul de 245cp D

  • Dinu

    2023-08-13 02:44:29

    Deacord cu tine

  • Andrei

    2021-08-24 09:38:03

    Vreau sa optez pentru motorul 3.0 tfsi 333cai cu siguranta ma va face sa zambesc sunetul si puterea lui

  • Alin

    2020-01-10 11:58:27

    „cutia CVT Multitronic, care merita aruncata la gunoi.” de curiozitate ai avut ? ca posesor din 2005 pana acu in 2020… de 15 ani, nu am intampinat probleme cu aceasta cutie.. nici pe A4 1.9 din 2004, nici pe A4 2010, nici pe A6 2009 cu motor 2.7… si nici acu pe A6 C7 3,0 204 cai…. si au fost utilizate in medie 25.000 km pe an cu intretinere corespunzatoare.


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA