Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Lexus CT 200h ( 2011 – prezent )

Esti pasionat de tehnologie si vrei ceea ce este in esenta un laptop pe roti? Vrei sa faci parte din patura superioara a societatii? Lexus CT 200h, o masina entry-level pentru un brand premium.




 


Am vorbit in articolul despre Auris ca daca vrei o masina care e in esenta un laptop si care sa fie si cat de cat practica si prietenoasa cu cei mai putin interesati de masini, poti merge pe Auris. Dar daca vrei experienta full si pui luxul, confortul si tehnologia pe prim plan, mergi pe Lexus. Iar Lexus CT 200h e prima statie in gara Lexus. In esenta este o Toyota Auris de lux, asa ca totul este la superlative: tehnologia, confortul, luxul.


Mai putin performantele dinamice, punctul slab major al lui Lexus CT 200h. Te-ai astepta la performante de la o masina care incepe de la 34.500 de euro si care are un singur motor disponibil, dar nu e chiar asa. Trenul de rulare este luat direct de pe Prius, avand un motor pe benzina 1.8 Atkinson (motoarele Atkinson sunt mai economice dar mai putin sportive decat cele Otto) si un tren de rulare hibrid.


Dar poate ca nu vrei performante dinamice. Poate ca vrei acel interior de lux, acea tehnologie demna de un Battlecruiser din Starcraft si, poate cel mai important, poate doresti acel Lexus Red Carpet Treatment.


 


Ce este Lexus Red Carpet Treatment?


Daca ai un Lexus, chiar si un Lexus CT 200h poti beneficia de o asistenta privilegiata la orice reprezentanta Toyota sau Lexus. Mai mult decat atat, poti opta pentru servicii de lux, unde nu mergi tu la reprezentanta, ci vine reprezentanta la tine. Un reprezentant oficial vine la tine acasa, iti ia masina, o duce la reprezentanta, se face revizia si apoi ti-o returneaza in fata casei. Nu stiu daca si Lexus Romania ofera asa ceva, dar daca stiti ceva despre asta, puteti sa-mi lasati un mesaj in comentarii sau sa ma injurati direct in rubrica de “ Contact”.



Motoare Lexus CT 200h


Hibrid


1.8 Atkinson + hibrid 136 cai – Motoare, motorul. Asta e singurul motor de pe Lexus CT 200h si ofera performante eco pentru o masina agresiva. Daca masina asta ar fi o persoana, ar fi un culturist indopat cu creatina. Arata foarte bine, dar muschii aia sunt mai mult pentru afisaj, nu pentru munca. Despre hibrid vorbesc la rubrica de probleme generale, iar la clasicul 1.8 benzinar nu am sa vorbesc pentru ca e un motor normal, mai fiabil decat un corporatist care face orice task posibil doar ca sa avanseze in functie.



Probleme generale Lexus CT 200h



  • Lexus CT 200h trebuie condus regulat pentru a incarca bateriile, macar o data la 2 saptamani, altfel sistemul se va descarca.  Atentie foarte mare la cum dai curent la masina atunci cand bacteria se descarca. De fapt, nu ii dai curent pentru ca procedura e speciala si se foloseste un incarcator de tip trickle charger. Altfel risti sa afectezi sistemul hibrid.

  • Bateriile tin 10 ani dar au fost exemple de peste 300.000km pe Prius. Bateriile costa mai putin decat turbo, injectoare, dpf, egr, volanta la un diesel clasic si costa chiar si mai putin decat o instalatie GPL + revizii + intretinerea unui benzinar clasic. Ca un muncitor super-specializat, ansambul hibrid de pe Lexus CT 200h stie sa faca un singur lucru, dar il face exceptional de bine.

  • Masina vine standard cu o cutie CVT zgomotoasa si haotica. Mai vaga decat raspunsurile date de un student aflat la un examen unde stie doar cum il cheama, cutia CVT este notorie pentru zgomotul pe care il face. Important sa faci un test drive inainte de a cumpara.

  • Frana de parcare e doar o alta pedala, la fel ca la Mercedes. Mi se pare halucinant sa ai o masina care e in esenta un laptop pe roti si sa ii pui o frana de parcare clasica, mai ales o pedala. E fix ca in Star Trek, unde echipajul avea ultima nebunie de tehnologie futurista, dar Picard vorbea folosind un telefon fix. E ca si cum ai avea un Iphone XS Max si ai folosi o cartela telefonica Conex GO! – ce-i al tau, e al tau.


 


Verdict Lexus CT 200h


Daca vrei neaparat sa faci parte din comunitatea exclusivista Lexus dar nu vrei sa ii tragi un sut in testicule contului bancar, Lexus CT 200h e o alegere excelenta. Vine cu majoritatea luxului cu care te-ai astepta de la brandul de lux Toyota, vine cu fiabilitatea cu care te-ai astepta, vine cu costuri de intretinere mai mici decat te-ai astepta si vine fara performantele la care te-ai astepta. Dar vorba aia, un Lexus e un Lexus. Chiar daca e un Prius de lux. Personal imi place Lexus CT 200h, dar cu siguranta cineva ca mine ar folosi prea putin din tehnologia disponibila pe el. Lexus CT 200h, masina oficiala a celor care si-au instalat Linux pe telefon.


Ce motor recomand? Oare?


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA