Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Din redactie : Benzinare euro 6 buget 12000 euro

Benzinare euro 6 buget 12000 euro. Prima oara am crezut ca vorbesc despre euro 4,75 lei pentru ca acuma cu salariu in lei nu imi mai permit nici macar cartoanele de sub pod. In fine, sa vorbim totusi despre un nou episod Din Redactie.




Episodul de astazi, despre benzinare euro 6 buget 12000 euro, este sponsorizat de catre Dan, care a facut o dedicatie pentru Citroen C5. Totusi, intrebarea lui de acum suna cam asa:


„Salut inca o data! Pe mine m-ai lamurit cu Citroenul C5 (am C5 I si o sa-mi iau C5 II cu motor de 2,2) si acum vreau sa te rog sa-l ajuti pe nasul meu. El vrea o masina de familie euro 6, benzina, kilometri putini, pana in 12000 de euro. Ce i-ai recomanda?”


Asadar, o intrebare destul de simpla pentru nasul lui Dan. Benzinare euro 6 buget 12000 euro, care sa fie si berline de familie. Practic, daca e si euro 6 si benzina, inseamna ca masina asta cel mai probabil va fi lasata zestre la nepoti, deci conteaza fiabilitatea si mai putin deprecierea pentru ca oricum nu o va vinde nimanui. Sunt aproape Sorin Ovidiu Balan, sa-i dam drumul.



Opel Astra J berlina 1.4 Turbo 140 cai


Deschid lista de benzinare euro 6 buget 12000 euro cu o masina mai controversata aici pe site decat Cristian Cioaca la OTV, Opel Astra J berlina inca mai poate fi cumparat de nou din reprezenante. Astra K deja s-a lansat acum ceva timp asa ca dealerii vor face oferte si reduceri suplimentare doar ca sa scape de Astra J. Nu ca ar fi ceva rau in asta.



Skoda Rapid 1.0 TSI 95 cai


Daca nasul nu are copii mici, atunci Skoda Rapid isi face treaba in mod admirabil. Skoda Rapid I, practic 75% Skoda Octavia. Dar oare chiar ai nevoie de acel 25%? Totusi, nu sunt convins de acel 1.0 TSI. Am acasa un Zanussi cu motor mai mare. Mai rau decat atat, cu motorul asta nici nu poti spune ca ai un 1.4 rup asfaltu’ si nici nu poti face gluma cu „1.2 am la stergatoare”. Nu ca nu si-ar face treaba, dar e un motor depasit de utilizarea de catre o familie care pleaca in concediu.



Toyota Corolla 1.6 MPI 132 cai


N-am fost niciodata fan Toyota Corolla. Totusi, daca vrei o masina care te duce din A in B in mod fiabil, economic si confortabil, atunci e greu sa ignori Toyota Corolla. Chiar si atunci cand faci un top benzinare euro 6 buget 12000 euro. Atentie in schimb sa il cumperi in culoare alba, ca sa reprezinte cu exactitate un alt aparat electrocasnic din viata ta. Doar ca nu e casnic. Si nici electro.



Audi A4 B8 1.8 TFSI 170 cai


Da, stiu, si eu am fost surprins sa aflu ca A4 B8 se incadreaza in lista de benzinare euro 6 buget 12000 euro. Chiar daca sunt modele din 2014, 1.8 TFSI-ul se pare ca a venit mai devreme la petrecere Euro 6 decat majoritatea. De departe cel mai sportiv, mai gurmand si mai scump la intretinere din lista si am dubii ca nasul lui Dan isi va dori asa ceva. Personal sunt mai surprins decat am vazut factura la gaz pe luna ianuarie, atunci cand am vazut ca A4 B8 se incadreaza la Euro 6.



Ford Focus III 1.0 EcoBoost 125 cai


Primele generatii de 1.0 EcoBoost erau la fel de bune ca un butoi de Pepsi in care scapai 1 kg de mentos. Pistoanele se topeau, la propriu, din cauza stresului. Dar la nivelul de benzinare euro 6 buget 12000 euro motoarele EcoBoost au problemele rezolvate si Ford Focus e gata sa fie pentru tine. Nu mai are farmecul lui Focus II, dar ramane in continuare una din cele mai complete compacte de pe piata.



Renault Megane IV 1.3 TCe 116 cai


Mi-a fost lene sa gasesc o poza pentru berlina, asa ca am pus poza asta. Pentru benzinare euro 6 buget 12000 euro, e greu sa bati Renault Megane IV. Mare, fiabil, arata la fel de bine ca Eva Mendes, doar ca e mult mai ieftina de intretinut. Totusi, nu sunt convins de cei 116 cai (Megane IV e mare), dar daca nu esti Titi Aur pe drumurile patriei, probabil ca te descurci si cu 116 cai.



Hyundai i30 1.4 benzina 100 cai


Daca suferi de paranoia cronica, atunci Hyundai sau Kia sunt pentru tine. Ai de ales intre o garantie de 5 ani fara limita de kilometri (garantia de baza e de 3 ani dar o poti extinde pana la 5 ) sau de 7 ani in limita a 150.000 de km. Daca esti in cautare de benzinare euro 6 buget 12000 euro pe care sa le poti lasa zestre la nepoti, Hyundai i30 si Kia Cee’d sunt raspunsul pentru tine. Nu o fi vreun Ion Oncescu benzinarul de 1.4, dar iti transporta corpul si paranoia cu o viteza decenta, chiar si atunci cand mergeti la drum toata familia. 



Fiat Tipo 1.4 benzina 95 cai


Fiat Tipo, nu pot sa scap de sentimentul acela de Golful saracului. Asta pentru ca Fiat Tipo este o masina decenta la toate, excelenta la nimic. E acelasi concept ca si la Golf, doar ca totul este la un nivel mai jos, ca si calitate. Atunci de ce il nominalizez pe Fiat Tipo in lista de benzinare euro 6 buget 12000 euro? Pentru ca un Tipo 1.4 benzina incepe de la 13000 euro, deci la 12000 euro poti prinde chiar si un model nou, daca te targuiesti cu baietii de la reprezenanta. Sau poti cumpara un model 2016/2017 cu ceva dotari. Pe cand la Golf, la banii astia, si euro 6, poti prinde doar un model chel ca Benone Sinulescu. Chestii precum scaunele sau stergatoarele sunt optionale. 



Alegerea mea: Dacia Logan II 0.9 TCe 90 cai


Da, doamnelor, domnisoarelor, domnilor, Dan, nasul lui Dan si tot ce este intre, alegerea mea pentru benzinare euro 6 buget 12000 euro e Dacia Logan II. Ai putea sa razi de Dacia Logan, dar echiparea Laureate incepe de la 10.450 euro pentru motorul de 0.9 TCe cutie manuala. Versiunea Laureate e penultima echipare si ai chestii precum navigatie, senzori parcare sau camere video marsarier. Pe un Logan. Mai pui 500 de euro si iti iei si cutie automata. PE UN LOGAN!!! Plus ca masina e si noua. Daca intri cu 12000 euro la tine in reprezentanta Dacia, sigur pleci cu un Logan dotat ca Roxana Ionescu. Ca si sfat sincer de achizitie vreau sa mentionez tapiteria care trebuie sa fie de stofa. Pentru ca tapiteria ecologica transpira mai ceva decat mine atunci cand o vad pe Roxana Ionescu. 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA