Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Din Redactie: Benzinare de familie 15000 euro

O noua zi, un nou top. Astazi vorbim despre benzinare de familie 15000 euro buget, intr-un nou episod „Din Redactie”. Titlul iti poate parea cunoscut, si ai avea dreptate.




Asta pentru ca ai vazut un top recent pe o tema asemanatoare si inca unul unde se vroia neaparat euro 6. Asadar, cu ce difera acest top benzinare de familie buget 15000 euro? Pai, sa vedem intai intrebarea lui Ionut, care suna cam asa:


„Buna ziua. Detin un VW Golf 6 din 2011, motor 1.2 86 CP, 147.000 km. Am achizitionat masina la 52.000 km, pana anul trecut am fost multumit de masina, nu am avut probleme. Toate reviziile au fost facute doar in termen (15.000km) la reprezentanta VW si de fiecare data s-a schimbat tot ce mi s-a recomandat. De aproximativ un an de zile am tot inceput sa platesc din ce in ce mai mult din cauza anumitor probleme care au aparut la masina. (masina de tura singura la relanti, distributia a fost schimbata acum o luna de zile, uneori se simt goluri de aer cand accelerez si mai nou mi-a aparut un martor de la motor in bord). Se pare ca a fost un lot cu probleme. De curand s-a marit familia si avem un nou membru in familie. Vreau sa schimb masina dar nu este un domeniu in care sa fiu expert. Am citit multe articole pe site si as dori o recomandare de la dvs. 80% din km sunt facuti in oras si 20% in exterior iar intr-un an de zile parcurg undeva la 15.000 km. Bugetul este de aproximativ 15.000 Euro.+-2.000.Euro. Am dori o masina putin mai mare (berlina) pt ca avem nevoie de un portbagaj mai spatios. M-am uitat pe internet la Ford Focus, Skoda Octavia si VW Passat. Care este recomandarea dvs. si ce motorizare ar trebui sa aleg?”



In primul rand, Ionut nu a prins un lot nefericit. Golf VI a fost un episod nefericit din istoria Golf. Totusi, inainte de a trece la benzinare de familie buget 15000 euro, hai sa vedem regulile:



  • Masina trebuie sa fie break, pentru ca acum Ionut are un copil (felicitari si mult noroc :)) ). Totusi, fiind o masina urbana trebuie sa fie un break din clasa compacta. Mult noroc sa carmuiesti un Mondeo V break prin oras.

  • In al doilea rand, motorul trebuie sa fie neaparat ori benzinar pur benzina ori hibrid. Un motor diesel va fi mai terminat decat cariera lui Doru Octavian Dumitru, daca merge 20% extraurban si 80% urban.

  • Ultimul criteriu e dat de anul de fabricatie. Nu am mers pe norma Euro 6, ci am mers pe modele minim 2014, desi majoritatea din lista sunt 2017-2018, masini abia roluite (sau impinse) de pe poarta reprezentantei.


Sunt aproape Sorin Ovidiu Balan, sa-i dam drumul!



Opel Astra K 1.4 Turbo 140 cai


Una din cele mai simple si fiabile benzinare de familie buget 15000 euro, Opel Astra K e aproape nou la banii astia. Astra K a invatat mult din Astra J si a reparat mult din problemele din trecut. Totusi, este de evitat cutia automata pentru ca e combinatie nefericita impreuna cu 1.4 Turbo. 



Skoda Rapid SpaceBack 1.4 TSI 125 cai


Am scris in articolul complet despre Skoda Rapid ca un Rapid e 75% Octavia, ca si pret, intretinere, spatiu si dotari. Chiar ai nevoie de acel 25%? Doar tu si Ionut stiu raspunsul la aceasta intrebare. Iar Skoda Rapid Spaceback devine ori 75% Octavia, ori un A3 Sportback mai ieftin. Totusi, la banii astia ai o masina aproape noua, care e mai mica, aproape la fel de spatioasa ca Octavia, mai ieftina la piese, consuma mai putin si fuge mai repede avand acelasi 1.4 TSI 125 de cai.



Mercedes Benz W204 C Class 180T de 156 cai


La o parte, sarakilor. Cea mai scumpa din topul de benzinare de familie 15000 euro, as fi putut recomanda si W205-ul. Totusi, voi ramane la W204 pentru ca vei prinde unul dintre ultimele modele din generatie, cu toate problemele rezolvate. De departe cea mai luxoasa si confortabila masina din lista. Iar intretinerea costa mai putin decat te-ai astepta.



Hyundai Tucson III 1.6 aspirat 132 cai 4×2


Da, la banii astia iei o versiune entry-level, dar Hyundai Tucson III ramane o alegere excelenta pentru benzinare de familie 15000 euro. Nu toata lumea are nevoie de acel 4×4, iar motorul de 1.6 transporta in mod decent caroseria acestui aproape-mamut. O masina foarte practica, care arata bine si care isi face treaba decent, daca nu ai de gand sa strabati dealurile si muntii patriei.



VW Golf VII 1.8 TSI 170 cai


VW Golf, supa crema de ciuperci a lumii auto. E mai sofisticata decat majoritatea supelor, dar ramane o supa entry-level pentru lumea sofisticata. Isi face treaba, dar nu ramai profund impresionat. Totusi, macar Golf VII e o masina cu mult peste Golf VI ca si fiabilitate. Golf VI a fost primul sezon din Insula Iubirii, iar Golf VII deja a fost sezonul 2.



Megane IV GrandTour 1.2 TCe 132 cai


Renault Megane IV ramane una din cele mai fiabile masini de pe piata. Arata bine, vine la un pret decent si nu arata complet a dric. Atunci, de ce nu e castigator in runda pentru bezinare de familie buget 15000 euro? Pentru ca Megane IV a venit cu motoare mult prea anemic comparativ cu restul. Masina asta e ca genul de om care are patratele la burta doar pentru ca e slab, nu pentru ca e musculos. E ca o bere de 3% tarie. Arata bine, dar nu e foarte puternica. 



Toyota Avensis T270 1.8 VVT-i 143 cai SportsTouring


Da, stiu, am zis la inceput ca nu voi include in lista enormitati. Iar Toyota Avensis T270 e cea mai mare din lista de benzinare de familie 15000 euro. Totusi, nu m-am putut abtine sa nu trec gloriosul 1.8 VVT-i de 143 de cai. Pe langa faptul ca eun benzinar de la Toyota, mai are si un consum comparabil cu cel al unui motor diesel. Practic, ai avantajul principal al unui diesel, dar fara minusuri. Ca nu cred ca ai nevoie de cuplul unui diesel ca sa tragi remorci dupa tine zi de zi.



Alegerea mea: Ford Focus III Turnier 1.5 EcoBoost 150 cai


Am zis ca nu voi recomanda Mondeo pentru benzinare de familie buget 15000 euro. Totusi, voi recomanda cu o treapta mai jos, Ford Focus III. Mai ales daca faci un efort si gasesti gloriosul 1.5 EcoBoost de 150 de cai, care e rapid si fiabil. Spatiul din spate ar putea fi usor inghesuit, dar asta ramane la latitudinea lui Ionut sa decida. Totusi, pentru mine Ford Focus III break 1.5 EcoBoost e cea mai buna masina break compacta la ora actuala, daca am 15000 de euro de cheltuit, mai ales ca la banii astia gasesti lejer modele 2017. Asadar, el primeste trofeul pentru benzinare de familie 15000 euro.


Scrie un raspuns
  • Alex

    2020-08-09 12:25:27

    Mersi de raspuns ma voi uita si la acest model. Ar fi fain sa faci cateva articole despre masini cu cutie automate, gen cele mai bune pe benzina sau disel si cele mai proaste cutie automate precum multitronic de la audi sau opel automata in combinatie cu benzinarul de 1.4. Am obesrvat ca peugeot au acuma doar cutie automate clasice cu convertizor, pacat ca trebuie sa iei si masina pt cutia asta.

  • AproapeMasini

    2020-07-31 16:50:18

    Salutare Alex, La bugetul asta, eu votez pentru Mitsubishi Outlander PHEV.

  • Alex

    2020-07-30 09:29:47

    Si daca am dori o benzinara cu cutie automata care ar fi modelul cel mai fiabil


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA