Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Din Redactie: Masini de familie buget 13000 euro

Astazi vorbim despre masini de familie buget 13000 euro, care sa fie si distractive. Sa-i dea Dumnezeu sanatate si Maica Domnului lui Andrei pentru acest episod ” Din Redactie „.




Da, stiu. Am mai vorbit despre masini de familie, doar ca acolo era bugetul 5000 de euro si Marcel vroia o masina simpla, fiabila si economica. Astazi ii raspund lui Andrei care vine cu urmatoarea situatie:


„Salut, as avea si eu nevoie de un sfat de achizitie, daca se poate. Pe scurt problema este urmatoarea: pana de curand am avut in parcare 2 masini: Vw Golf 5 1.4 benzina pt oras si un Ford Focus st 2.5T benzina pentru distractia de week end. Anul acesta a venit un bebe in familie, moment in care am descoperit ca Golful este prea puturos pt excursii, iar bagatul scaunului de copil in ST este o treaba demna de un magician. Concluzia logica a fost sa vindem tot si vedem noi ce luam, ajungand astfel pe acest site genial in cautare de informatii. So,…, help me obi one car guru… you’re my only hope: 13000 euro, minim 2014, portbagaj sa incapa si scutece si carucior si tricicleta si…., sa nu mor de plictiseala la volan si sa nu simt nevoia sa o schimb in urmatorii 5 ani. Multumesc.”



Asadar, avem pentru Andrei pregatita o lista de masini de familie buget 13000 euro care sa indeplineasca si urmatoarele criterii:



  • Sa aiba loc si pentru toate chestiile pentru copii, echipament esential cum ar fi un cartus de tigari Colt’s, o lada de Stejar, o lada frigorifica pentru lada de Stejar, un gratar electric, doua tavi de mici, o lada de condimente si sosuri, o caseta cu Lorin Ioan Fortuna si tot asa.

  • Sa aiba minim 150 de cai si un motor de pana in 2 litri. Am incercat sa ma tin de criteriul asta atunci cand am facut lista de masini de familie buget 13000 euro, si aproape am reusit. Aproape. A da, toate masinile trebuie sa fie minim model 2014.


Sunteti pregatiti? Sunt aproape Sorin Ovidiu Balan, sa-i dam drumul!



Skoda Superb B8 Combi 2.0 TDI 170 cai


Incep topul de masini de familie buget 13000 euro cu una din cele mai mari masini pe care le poti cumpara la ora actuala. E greu sa cumperi mai multa masina la banii astia. Nu neaparat mai buna, ci mai multa. Erau mai multe optiuni de masini din tomberonul VW care folosesc trenul asta de rulare, dar am mers pe Skoda Superb B8 pentru ca e cea mai buna raportat calitate/pret din grup. Ca si alternative mai ai Passat B8 si A4 B8.



Opel Insignia A facelift 2.0 BiTurbo-CDTI 194 cai 4×4 sau 2.0 CDTI 163 cai


Chiar ieri am vorbit despre Opel Insignia A in topul despre masini break 4×4. Iata ca vine si pe lista de masini de familie buget 13000 euro. Datorita reputatiei modelului pre-facelift la fel de buna ca a Vioricai Dancila, modelul facelift dupa 2012 a pierdut grav din pret. Practic, pretul a cazut ca un sac de cartofi din pod, chiar daca majoritatea problemelor au fost rezolvate in 2012. Daca vrei 2.0 Bi-Turbo de 194 cai, ai grija mare la sistemul ala. E fiabil, dar cand pica sistemul bi-turbo, pregateste-ti un tub de vaselina, o sticla de Mona, un streang si o caseta cu Lorin Ioan Fortuna. Cel simplu de 163 de cai e decent ca si fiabilitate, fapt pentru care l-am trecut la masini de familie buget 13000 euro.



BMW F30 320d 184 cai


La cum am vorbit si in articol, BMW F30 320d poate fi toata masina de care ai nevoie vreodata. Mai mult decat atat, BMW a jucat totul pe acest motor. Serios acuma, nici nu stiu la ce o mai pus alte motoare in oferta. Mare grija sa schimbi uleiul si filtrele la fiecare 8000 de km si vei avea parte de o masina solida. Nu la fel de solida ca Ozana Barabancea pre-operatie, dar totusi decent de solida.



Ford Mondeo Turnier 2.0 TDCI 180 cai


Daca Andrei a avut un Focus, evolutia naturala e Mondeo. Cu un 2.0 diesel de 180 de cai (si ala de 150 e decent, dar vrei sa conduci, nu sa dormi in topul asta de masini de familie buget 13000 euro), Ford Mondeo V ramane o masina deosebita. Personal mi se pare mult prea mare si prea lata. Masina asta nu se conduce, se carmuieste. E singurul candidat la Skoda Superb atunci cand vine vorba de cumparat cat mai multa tabla. Nu neaparat buna, ci multa.



Volvo V60 D4 Twin-Turbo 2.0d 181 cai


Nu stii nimic despre Volvo V60? Nici eu. Atunci ce cauta in lista de masini de familie buget 13000 euro? Pentru ca Volvo. De evitat versiunile D2 si D3, iar la D4 cu 2 turbine singura problema reala e la EGR, dar care nu afecteaza performantele masinii. Nu e la fel de practica precum celelalte masini de familie buget 13000 euro mentionate de aici, dar arata mai bine. La fel ca la pachetele de tigari: Fumatorii mor mai tineri, dar fumatorii mor mai smecheri. 



Jaguar XF Sportbrake 2.2 TDCi 200 cai


Cum? Un Jaguar in topul de masini de familie buget 13000 euro? Dar am zis la inceput ca sa fie fiabile masinile, nu sa se strice la fiecare 200 de metri. Si ai avea dreptate, daca ai alege oricare alt motor in afara de cel de 2.2 diesel. Motorul asta a fost pus si pe Freelander II si a avut probleme serioase cu motorina slaba din Europa de Est. Totusi, problema a fost rezolvata in 2011, iar la 13000 euro deja vorbim despre 2014. Sigur, un Jaguar nu e la fel de fiabil precum restul masinilor din top, dar cu motorul de 2.2 de dupa 2011 e o masina cu care poti trai. Nu va sta mai mult in service decat pe strada, mecanicul tau nu va raspunde folosind al sau telefon Vertu. Nu, nu vei cunoaste familia mecanicului si nu vei fi invitat la ziua de nastere a copilului sau.



Alegerea mea: Mitsubishi Outlander III 2.0 PHEV 203 cai


Da, doamnelor, domnisoarelor, domnilor si tot ce este intre, alegerea mea pentru masini de familie buget 13000 euro e un SUV hibrid. Outlander PHEV a fost un succes la care nu se astepta nimeni, nici macar Mitsubishi. Totusi, Outlander PHEV s-a vandut ca painea calda si astazi poti cumpara un model 2014 cu doar 13000 euro. Asta pentru ca un Outlander si nu are sigla corecta si pentru ca ai nevoie de statii de incarcare electrica pentru a putea trai cu el la potentialul lui adevarat. Lumea inca nu e pregatita pentru tehnologia hibrida, asa ca acest gigant care consuma 2% in oras a trecut pe sub radarul maselor. Dar nu si pe sub radarul AproapeMasini. De fapt, e una din masinile mele preferate la care aspira sa o cumpar intr-o zi.


 


Scrie un raspuns
  • AproapeMasini

    2021-01-18 18:10:04

    Daca nu vrei sa sari de 2 litri, Kia Sportage 2.0 benzina. Totusi, Ford Kuga 2.5 Turbo benzina il calca in picioare dar e pe cat de porno pe atat de rar.

  • Medseb

    2021-01-18 15:14:31

    Bun gasit tuturor ! Am rugamintea, daca imi puteti indruma pasii/kilometrii catre unul din modelele: Ford Kuga sau Kia Sportage. Criteriile de selectie ar fi urmatoarele: motorizare benzina, 4×4,preferabil cutie automata.M-ar interesa costurile de intretinere si fiabilitate. Bugetul alocat ar fi 17-18 mii euro. Va multumesc si va doresc doar drumuri bune !!!

  • Bob

    2020-12-09 13:41:22

    Salut La 13000 mii gasesti mașinile astea dar cu km mulți , nu E bun nici asa

  • Ovidiu

    2020-04-18 14:13:58

    Salutare Nu am găsit pe site un review despre Skoda superb fabricata 2015 Poți te rog sa faci un review varianta berlina Ma ca mașina de familie buget pana in 15000

  • Sebastian

    2020-03-14 21:52:56

    Va salut. Am și eu o întrebare legata de acest subiect. Ce mașina îmi recomandați într-un buget de 10000 de euro, motor diesel minim 2000 cmc, minim 140 cai putere, transmisie manuala sau automata.

  • Andrei Alexandru

    2019-05-19 20:05:29

    Multumesc mult pentru raspunsul prompt. Iata cum decurg „ostilitatile” momentan: – BMW 320d – este pe lista scurta, imi place cum se conduce, cum se simte, am gasit unul cu interior M-line, o frumusete de masina – parti negative – cel mai mic portbagaj (dar suficient pt carucior bebe + lada de bere + gratar + jucarii …etc) si garda la sol cea mai mica (stiu, centrul de greutate mai jos, cornering, dar bebelina nu apreciaza calitatile mele de Titi Aur), iar in Popesti Leordeni unde stam noi asteptam asfaltul de 8 ani. – Passat/ Superb – ambele pe lista scurta – frumoase la interior, bmw-ul are un „je ne se quoi” in plus, dar cred ca asta este doar mentalitatea mea de roman get beget. Portbagaj imens in care in afara de ce incape in bmw mai intra si mama soacra cu un plus parca la superb – gen mai incap 10 beri. – Audi B8 – cea mai buna pozitie la volan pt mine dintre toate (1.90cm), dar nu ma incumet sa platesc mai mult doar pt 4 inele pe volan – Ford – sincer sunt satul de Ford. Imi plac, dar vreau o pauza de la ele 🙂 – Jaguar – nici macar nu m-am uitat la ele. Este cea mai frumoasa fata din club, dar nu cred ca am bani sa o scot zilnic in Nuba. – Mitsubishi – nici nu m-am gandit la aceasta varianta pana acum, urmeaza de acum incolo. Te anunt la ce ne-am hotarat pana la urma si multumesc mult pentru raspuns.


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA