Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Opel Corsa C ( 2000 – 2006 )

Opel Corsa C, una din cele mai ieftine masini pe care le poti cumpara. Opel Corsa C, mai ieftin decat mersul pe jos. Dar oare acesta sa fie adevarul? Urmeaza un articol de investigatie, marca AproapeMasini.



 


Am fost o data la OSIM ca sa intreb cat valoreaza marca AproapeMasini, dar tot ce mi s-a oferit a fost usa ca sa ies afara pana nu ma dau afara ei. In fine, macar voi vorbi despre Opel Corsa C. Te-ai gandi ca a fost o masina la fel de fiabila ca modelul D, si te-ai insela mai rau decat te inseala femeia, dupa cum spuneau Raku in melodia lui Cheloo „Propaganda iresponsabila”.


Opel Corsa C, genul ala de masina care are pretul pe OLX exprimat in lei. O masina foarte ieftina de cumparat, care de obicei e de unica folosinta. Fie ca e cumparata de femei care nu au pretentii de la masini, fie ca e cumparata de agenti de asigurari aflati la inceput de cariera, Opel Corsa C a fost si este o masina ieftina de cumparat si scump de intretinut. Dar asta o face foarte fiabila, pentru ca masina e constienta ca la prima defectiune majora ajunge la dezmembrari. Masina stie de frica si trage de piesele pe care le are cat mai mult. Pentru ca majoritatea proprietarilor de Opel Corsa C isi repara masinile pe principiul „niste plastic acolo, niste banda izoler dincolo, nimic aici”.



Mama mea are o Corsa C din 2006. E printre ultimele modele, un 1.3 CDTi cu o cutie manuala. Ea tot timpul insista ca are o „Corsa 13”. Masina aia e abuzata in ultimul hal si totusi refuza sa moara. Mecanicul i-a spus sa scoata masina la drum lung macar o data la luna ca sa ii dea pedala si sa curete motorul. Evident ca nu asculta de el si merge acasa – munca – oras – acasa. Are intercooler-ul infundat. Cand apesi pedala pana la fund, pierzi putere pentru ca ai multa motorina dar nu ai aer. Iei piciorul de pe pedala, motorina nu mai intra in motor, face loc si pentru aer si uite asa prinzi putere. Calci acceleratia, pierzi viteza. Iei piciorul de pe acceleratie, prinzi viteza. I-a luat foc in parcarea din fata blocului in timp ce era in concediu in Austria. Mecanicul a constatat ca trebuie doar schimbata bateria. Cam asta e Opel Corsa C. 


 


Motoare Opel Corsa C


Benzina



  • 1.0 de 60 cai – Cea mai ieftina versiune a unei masini si asa extrem de ieftine. E mai ieftina decat un Logan, ca sa iti dai seama la ce nivel vorbim. Daca am fi in lumea boxului, ne-am lupta la categoria pitici. Ocazionale probleme la debitmetru de aer. In rest, nu se strica pentru ca nu are ce sa se strice. Geamurile si scaunele sunt optionale pe aceasta versiune.

  • 1.2 de 75 si 80 de cai – Cel de la 75 de cai e decent. Nu ai nicio asteptare sau pretentie de la el si nici nu te dezamageste. Cel de 80 de cai „TwinPort” in schimb e faimosul 1.25 MultiJet de la Alfa Romeo si are o problema serioasa despre care voi vorbi la sectiunea generale.

  • 1.4 de 90 de cai – La fel ca la 1.2, modelul simplu pana in 2003 e decent ca si performante si fiabilitate, iar cel „TwinPort” de dupa 2003 e de evitat mai ceva decat tipii aia dubiosi care vor sa te invite la sesiuni foto pentru reviste de moda, dar doar daca le dai niste bani in avans. Ii stii, ii vezi in statie la Unirii. De asemenea, distributia trebuie schimbata la timp, odata cu pompa de apa. 

  • 1.8 GSi de 125 cai – Asta s-a vrut a fi versiunea sport a lui Opel Corsa C, un fel de Corsa OPC. Evident ca au uitat sa mai puna vreun motor de 1.6, pentru ca Opel. Nu e nimic gresit la motorul asta, dar nici entuziasmant. Plus ca sunt sanse mai mari ca Mihai Traistariu sa petreaca momente intense cu Ozana Barabancea, decat sa fie oameni realmente interesati de un Opel Corsa C OPC.


Diesel



  • 1.3 CDTi de 70 de cai – Cunosc motorul asta de ceva timp. E foarte fiabil, dar la fel de anemic ca o studenta care are de supravietuit weekendul cu doar 25 de bani. Si e atat de zgomotos incat pirandele ar fi invidioase pe el, la cat scandal face. 

  • 1.7 DI si DTI de 65 si 75 cai – Credeai ca doar VW Golf 4 are motoare diesel fara turbina? Ia-o pe asta, motorul de 1.7 DI nu are nici macar intercooler. La fel ca la 1.0, nu prea se strica pentru ca nu are ce sa se strice. Totusi, acceleratia se masoara cu calendarul, chiar si pe o caroserie de Corsa.

  • 1.7 CDTi de 100 caiMotorul asta de provenienta Isuzu a fost pentru mult timp calul de bataie pentru toate vehiculele comerciale de la Opel. Doar ca nu inteleg de ce l-ai pune pe Corsa. Ai de carat porci la tara, dar nu ai bani de un Astra G care costa chiar si cu 50 de euro mai mult? Vrei sa stai cu sacul de prune in brate in timp ce conduci? Macar stii ca e un motor de o fiabilitate legendara.



Probleme generale Opel Corsa C



  • Motoarele TwinPort 1.2 si 1.4 au probleme serioase la axa cu came, mai exact la cele 20 de suruburi care fixeaza cuzinetii. Un surub costa 3 lei, asa ca e important sa verifici toate suruburile si sa le schimbi daca e cazul. Sunt foarte multe tutoriale pentru treaba asta astfel incat pana si cineva cu maini de plastilina ca mine poate face asta. Cu 60 de lei maxim iti salvezi motorul.

  • Coloana de directie e un alt punct slab pentru Opel Corsa C, si aici te poti astepta la orice piesa. Oricum, la cat de usoara e masina, poti vira si doar cu puterea vantului. Asta si cu uzura la cuzineti reprezinta cele mai scumpe reparatii la Corsa C, doar ca la coloana de directie problema e universala, la toate motoarele.

  • Puncte bonus pentru rulmentii din spate care au tendinta sa se strice. Totusi, avand in vedere ca ai o Corsa C, cel mai probabil vei cumpara rulmenti din dezmembrari. Chiar daca un rulment de top (gen Febi Bilstein, Vaico sau FAG) costa doar 150 de lei. 

  • Ploua in masina. Mai exact, se aduna apa pe la pedale. Ce se intampla doctore? Cilindrul de frana e montat sus, aproape de capota pe la canalele de drenare de la stergatoare. Apa se infiltreaza pe acolo, se scurge pe traseul conductei de frana si ajunge la pedale. Asa ca ai grija sa nu ai frunze si alte mizerii pe la canalul de drenare de la stergatoare. De ce? Pentru ca Opel.


 


 


Verdict Opel Corsa C


E o masina ieftina de cumparat si, daca insisti, si ieftina de intretinut. Pica multe piese, dar majoritatea costa cat un pachet de tigari si maxim doua beri. E o masina ieftina, fara pretentii, pentru oamenii care nu dau doi bani pe masini dar care totusi vor ceva fiabil care sa ii duca de colo-colo. Sau macar daca nu e fiabil, macar sa fie ieftin. O masina perfecta pentru genul de cumparator care merge pe logica „dom’le, pe mine ma intereseaza culoarea, la ce deschizi capota?” Nici nu ti-ai luat teapa, dar nici nu ti-ai luat ultimul lux. Pentru ca pentru masina e doar o masina. Doar o unealta pe care esti obligat (sau obligata) sa o conduci pentru ca e mai rapid decat sa iei autobuzul la munca. Conduci o masina, chiar daca te ia groaza, panica si frica stiind ca trebuie sa infrunti traficul. Cam asta e clientela de Opel Corsa C. Nu ii judec pe oamenii astia in nici un fel, pentru ca nu toata lumea le are sau este interesata de masini sau de a conduce.


Scrie un raspuns
  • grigorescunelutu

    2024-04-23 22:21:10

    Am un CORSA C 1.2 benzină din 2002, cutie automată (robotizată), eu am cumpărat mașina foarte ieftin în 2017 la 150.000 km ( nu știu dacă erau reali ), am recondiționat motorașele, am platit 600 lei , asta era defectul mașinii (modulul de pe cutie care schimba vitezele), acum am 270.000 km , am fost cu ea peste tot (mare,munte ,etc), circul in oraș zilnic , am celebra eroare /martor P0170 de vreo doi ani aprins in bord , la câți cai are nu știu dacă trage mai slab sau nu …. Acum vreau sa recondiționez acele motoare sa mai trag de ea până nu am ce sa îi mai fac ( motivul e simplu , nu consuma mult, nu are gram de rugină , mă strecor cu ea peste tot . Poate am avut noroc , poate am avut mai multă grijă dar în afara de consumabile la timp și odată un semering și ceva garnituri pt că pierdeam ulei, nu prea i-am făcut nimic. Totul e funcțional până la ultimul bec , furtune conducte și ce mai are parca vor sa cedeze ( unele ) … Mă minunez cat de bine poate arăta mașina la vârsta asta și măi ales cat de bine merge, chiar și la ITP totul e perfect și în parametrii, de doua ori a fost blocată le statie și au venit inspectorii de RAR sa îi facă verificarea ( daca mâine crapă nu am pierdut nimic financiar , emoțional foarte mult). Acum caut ceva foarte ieftin și la fel de bun 😜

  • Cosmin

    2022-05-02 19:29:41

    Eu am Corsa 1.4 benzina și de 1 an de când o am am băgat in ea numai benzina. Reparațiile m-au costat de la 50 de lei in jos. Un arc in spate, un bec ars, un furtun la lichidul de răcire. Chestii de 15-20 de lei… Și trag de ea de vai săraca..?

  • Daniel

    2022-01-08 20:25:18

    Spuneți va rog care sunt cele mai bune Motoare

  • AproapeMasini

    2021-09-25 19:51:03

    Da pentru ca masinile de tip supermini in general sunt masini de oras si care fac kilometraj mic. Compactele in general sunt mult mai fugarite, chiar si cele pe benzina si de asta sunt mai ieftine.

  • Marcel Vlad

    2021-09-25 17:06:35

    Ai observat că de multe ori la sh-urile anilor 2000 clasa mică e mai scumpă decât cea compactă. ??‍♂️ Gen Corsa C mai scumpă decat Astra G, Fiesta 5 mai scumpă decât Focus 1 sau Polo 9n mai scump decât Golf 4.

  • George

    2021-07-29 21:32:44

    Salut. Știu ca e veche Opel corsa b dar mna dacă tot ai făcut din gama Opel măcar sa faci și b. În special motorul de 1.5 td. Nu prea găsesc pe internet păreri de acest motor!

  • AproapeMasini

    2020-12-28 10:41:39

    Salutare Octavian, E ok si motorul de 1.4, mai ales daca faci si operatiunea asta. Mergi cu incredere.

  • Octavian

    2020-12-27 17:38:15

    motorul 1.4 de dupa 2003 chiar e de evitat? adica daca ma duc la mecanic si ii zic sa imi schimbe acele suruburi mai are si alte probleme? multumesc

  • Iulian

    2020-08-23 10:49:35

    Esti total pe delături

  • Dan

    2020-07-01 19:40:50

    Opel CORSA c 1.3cdti 70 cai 2004 de 10 ani o conduc .150000 Km schimbat consumabile in rest nici o problema majora pardon bujii incandescente.problema că consuma ff puțin și uit sa mai pun motorină!!!am avut și Logan 1.6 benzină și în oraș iarna urca la 14 litri /100 km??!!!!!


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA