Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri: VW Touareg 7L ( 2002 – 2010 )

VW Touareg 7L, masina oficiala a dubiosilor care au mai multe tatuaje decat clase, sabii si numere de telefon care vor aduce instant o brigada de carturari care te va dezosa ca la pui.




VW Touareg 7L apare in 2002 ca fiind primul efort din partea VW de a crea un SUV adevarat. Proiectul a fost nascut in-vitro, cu ajutorul celor de la VW, Porsche si Audi. VW a primit VW Touareg 7L care a devenit un SUV polivalent si care a fost lider incontestabil pe piata oamenilor cu care nu vrei sa ai de a face, pentru ca Range Rover Sport ajunge pe piata abia in 2005. Porsche a primit vestitul Cayenne si s-a salvat de la faliment, iar Audi a primit Q7-ele, masina oficiala a crizei din 2008.


 


Vremurile au trecut si masinile s-au schimbat. Toti dubiosii imbracati in camasi XXL Slim-Fit de la D&G au ramas la Range Rover Sport iar VW Touareg 7L a ramas o masina excelenta de familie. De fapt, VW Touareg 7L a fost si este o masina atat de buna pentru familie incat succesorul, Touareg 7P a iesit de pe poarta fabricii drept o masina de familie, cu un potential scazut pentru ciuning.


Merita un VW Touareg 7L in 2019?


Ca si “ primul meu SUV “, absolut ok. E o masina relativ fiabila, cu o intretinere relativ civilizata. Totusi, trebuie sa intelegi ca un SUV la dimensiunea asta nu este ieftin de intretinut sub nicio forma. Mai mult decat atat, trebuie sa ai grija la istoricul si la starea masinii, pentru ca proprietarii anteriori s-ar putea sa fi facut parte din ansamblul folcloric “Sunet de catuse” si s-ar putea sa isi fi uitat vreun iatagan in portbagaj.



Motoare VW Touareg 7L


Benzina



  • 3.2 FSI V6 de 238 cai – Un motor vechi, simplu si fiabil. Singura problema reala e la lantul distributiei care se uzeaza prematur si trebuie schimbat mai des. A da, mai are si sistem “FSI” care nu e compatibil 100% cu GPL-ul. In rest, un motor care consuma mult, e scump la impozit si care e fiabil. Foarte scump, foarte fiabil.

  • 3.6 V6 de 280 cai – Nu are probleme notabile antichitatea asta, dar cu un impozit de peste 6000 de lei anual si cu un consum ce trece lejer de 25 de litri la suta de kilometri, chiar mai conteaza daca mai pica vreo piesa din cand in cand?

  • 4.2 V8 de 310 si 350 cai – Marginal mai puternic decat motorul de 3.6, dar mult mai scump la intretinere, taxe si consum. Un motor care efectiv nu merita cumparat pe VW Touareg 7L, atata timp cat exista cel de 3.6 V6.

  • 6.0 W12 de 450 cai – Legenda spune ca Touareg-urile 6.0 W12 au fost trimise direct catre Arabia Saudita. In esenta e un Passat B5.5 W8 pe steroizi, si e bine de stiut ca inca exista dezaxati mental si in Germania.


Diesel



  • 2.5 TDI R5 de 174 cai – Acesta nu este 2.5 V6-ele de pe Audi A4 B6, acesta este un motor cu 5 cilindri in linie, folosit pe VW Transporter. Mai exact, in Romania motorul asta e faimos pentru munca depusa pe ambulantele patriei. Cu o distributie pe pinioane si cu un zgomot ce l-ar face pe Abi invidios, motorul asta are nevoie de pompa de apa schimbata la fiecare 100.000 de km. Atentie ca daca motorul asta nu e intretinut sau daca o avut un istoric mai dubios decat fostii proprietari, daca pompa de apa e ignorata, se poate ajunge des la craparea blocului motor.

  • 3.0 V6 de 225 si 240 cai – De departe cel mai echilibrat motor pentru VW Touareg 7L si de departe cel mai popular. Un motor fiabil in sinea lui, dar foarte scump la intretinere. Pentru ca nu exista “ieftin” si “SUV” in aceeasi propozitie. Ca sa iti faci o idee despre ce vorbesc, in cazul in care trebuie schimbata distributia, vorbim de scoruri intre 6000 si 12500 lei.

  • 5.0 V10 TDI de 313 si 350 cai – Nu conteaza caii putere aici pe cat conteaza cuplul. Cel de 313 cai are “doar” 750 Nm de cuplu, pe cand versiunea de 350 de cai are 850 Nm. Daca mai tii minte reclama cu Touareg-ul care tracta avionul era un 5.0 V10 TDI. In esenta doua motoare 2.5 TDI R5 unite, problema principala e la faptul ca nu vei gasi mecanici care sa se bage la asa ceva. Mai mult decat atat, pentru a schimba distributia trebuie scos motorul afara. Mult noroc sa gasesti mecanici.



Probleme generale VW Touareg 7L



  • Cutia manuala e mai fiabila, dar oare chiar vrei un Touareg cu o cutie manuala? Cutia Tiptronic are nevoie de ajutor si de schimb regulat de ulei, dar parca totusi o masina de calibrul si dimensiunile astea merita o cutie automata. Plus ca la o cutie manuala e mai greu sa tii intr-o mana volanul si intr-o mana sabia. 

  • Anvelopele identice ca dimensiuni, uzura si producator sunt un sfat universal valabil pentru masinile 4×4, in special la SUV-uri precum VW Touareg 7L care vine standard cu reductor si multa electronica. Multa lume se plange de faptul ca anvelopele frontale se uzeaza mai repede decat o dansatoare in club in Torino, asa ca directia trebuie facuta constant..

  • Diferentialul frontal e o problema cunoscuta la VW Touareg 7L. Nu e o discutie „daca”, ci problema se pune „cand”.

  • Suspensia pe perne de aer pica, mai exact din cauza aparatoarelor din plastic. Se poate trece pe aparatoare din metal luate de pe Cayenne. De obicei problemele apar la fiecare 150.000 – 200.000 km. Iar problemele nu sunt atat de grave pentru ca de obicei nu pernele si compresorul (piesele scumpe) nu pica, ci doar cablajele.

  • E foarte usor poti scapa agrafe sau monede sau chestii mici in schimbator si il poti bloca. Va trebui sa cumperi alt schimbator asa ca ai grija. Oricum nu e ca si cum ai sti cum arata o moneda, ca doar ai Touareg.

  • Asa cum majoritatea posesorilor de VW Touareg 7L iau pe ceilalti participanti in trafic in cardan, asa si cardanul masinii te ia in rulment. O piesa care va pica oricum, asa ca multi posesori schimba rulmentii cardanului ca si cum ar fi o operatiune obisnuita de mentenanta.


 


Verdict VW Touareg 7L


Faptul ca inca mai exista Touareg-uri din prima generatie pe strazile patriei e un testament suficient al fiabilitatii lor. E o masina excelenta de familie si e o masina excelenta pentru „primul meu SUV”. Atentie in schimb la costuri si nu te lua dupa costul de achizitie.


Ce motor recomand? Daca vrei Touareg, dar n-ai bani de Touareg, atunci 2.5 TDI legat la o cutie manuala si suspensie pe arcuri. Daca vrei experienta cea mai potrivita pentru Touareg, atunci neaparat 3.0 TDI, cutie automata si suspensie pe perne. 


 


Scrie un raspuns
  • Viorel

    2023-08-13 15:32:00

    Buna ziua .. Cel din 2007 este euro 4 ? Sau euro 3 ? Va mulțumesc .. aștept răspuns

  • Parlitu

    2022-02-11 00:19:24

    Pe viata e când neamțu ți-l vinde la 450 mii de km și 5000 euro, echivalentul unui salar. Și toți cu vag-uri au același placă, consum 5 la suta, și nu au băgat nimic în mașină decât filtre și ulei, ca de ala trebuie, ca pierde, ca orice vag. Dar culmea ca e plin service-ul de ele. Și la pompa, tot asa de des ii vad, ca și mine, cu japoneza. Eu doar pt impozitul de 3000 lei anual nu as cumpăra asa ceva.

  • Muiu

    2021-04-22 22:26:13

    Semianalfabet funcțional, dar cunoscător…

  • Mihai

    2020-07-08 00:35:00

    Salut , si eu am aceeași problema ? Ai găsit buba ?

  • Valentin

    2020-02-09 08:11:30

    Salut . Am si eu o problemă , imi arata in bord system default workshop ” si butonul unde schimbi diferențiarul licare ….. ce poate fi???

  • AproapeMasini

    2019-12-14 21:09:29

    Salutare Iancu, Lol nu. Un Touareg e o masina de incepatori in sensul in care Nikita e moartea barbatilor.

  • Iancu

    2019-12-05 20:39:50

    Salut, deci ca prima mașina e okey sa imi iau un touareg de 2.5 diesel?

  • Dragos Oliver

    2019-11-23 22:48:59

    Hateri ai grupului VAG. Colegul meu deține un model din 2009 3.0 TDI V6 de 3 ani. In afara de consumabile și motorina nu a băgat nici un ban in el. Dacă îl întreții corespunzător distribuția e pe “viața”. P.S nu are nici tatuaje și nici ceafa lata

  • ASAN EUGEN

    2019-10-22 22:28:35

    Salutari tuturor posesorilor de VW TOUAREG ,din fercire detin si eu unul dar pe benzina cu o motorizare de 3,2 din prima generatie cu doar 220 CP. CUTIE TIPTRONICA automata, pot spune ca nu este o masina cu defecte prea mari ,este un SUV destul de stabil datorita greutatii de 2,4 tone si cu un cosum in mediul urban de 20 pana la 24 lasuta pe varianta sport costurile de intretinere sunt destul de mari datorita pretului de catalog,in acest adevarat SUV si cand spun acest lucru ma refer la faptul ca nu este o masina supra inaltata ci un adevarat luptator al drumurilor acidentate indiferent de conditiile meto PLOIE,NOROI,NISIP,ZAPADA ,ETC datoreaza faptului ca are un diferential autoblocant sau mai multe fata spate atentie cunoscatorilor ,acest Suv poate concura cu toyota heylux, iar varianta ML,X5,X6 SI ALTE ASA ZISE SUV,ceace in realitate sunt masini supra inaltate .VW TOUAREG Le va scurclasa cu siguranta,revin la intretinere ,discurile de frana cu placute si senzori costa circa 2000 de euro aceste preturi sunt din GERMANIA ORIGINALE PORSCHE. Tot ce tine de articulatie ,evacuare frane este Porsche,motor audi /vw .persoanele care doresc mai multe informati ma pot contacta pe acest syte despre aceat model cei care nu au probat aceeasta masina si asi dau cu parerile din auzite sa se aptina, o seara placuta va doresc.

  • CAUS

    2019-10-20 22:34:43

    NISTE INFORMATII VW TUAREG AMI DA CINEVA VA ROG


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA