Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri: Mercedes B Class W246 ( 2012 – 2018 )

Mercedes B Class W246, o poveste care a inceput foarte bine si care a continuat decent. La fel ca si Gangnam Style, e greu sa vii cu o continuare mai buna.




Prima generatie de B Class a fost un succes neasteptat pentru Mercedes. In esenta un Touran de lux, B Class a fost o masina populara printre cei prea snobi pentru un Touran, dar si printre taximetristi. Mai ales taximetristi. In momentul lansarii, Mercedes B Class era a doua cea mai sigura masina din gama Mercedes, depasita doar de S Class. Venea cu foarte multa tehnologie, siguranta si confort.


Cu ce vine nou Mercedes B Class W246?


Nu a venit cu nimic nou, ci doar a imbunatatit aproape totul. Toata distractia acum se intampla pe platforma comuna cu noul A Class, suspensia a devenit mult mai confortabila, structura de tip sandwhich a ramas iar tehnologia a ramas la fel in top. Iar ca bonus, Mercedes B Class W246 primeste si sistemul de tractiune integrala 4Matic, de parca are vreo relevanta pentru posesorii de B Class. Desi, din pacate aici apar si primele probleme ale aliantei Mercedes-Renault-Nissan, dar majoritatea motoarelor sunt de origine 100% Mercedes. In continuare are garda mai joasa decat stima de sine a unui student proaspat absolvent care trimite primele CV-uri, dar Mercedes B Class W246 ramane o masina la fel de buna, doar ca nu la fel de inovativa. Ramane in continuare un Touran de lux.


 


Motoare Mercedes B Class W246


Benzina



  • 1.6 Turbo de 122 si 156 cai – Motorul de baza pentru Mercedes B Class W246 vine ca o continuare a vechiului M266, ramanand in continuare un motor simplu si fiabil. Pentru majoritatea posesorilor de B Class, asta s-ar putea sa fie tot motorul de care vei avea nevoie vreodata. Si, ca sa iti fie mai usor, numele de cod pentru cel de 122 e B180 BlueEFFICIENCY (cineva a lipit butonul de Caps Lock), iar pentru 156 de cai B220 BlueEFFICIENCY.

  • 2.0 Turbo de 156, 184 si 211 cai – Probabil ca pe un W204 C Class acest motor are logica, dar pe o masina confortabila de transportat familia si clientii, un Mercedes B Class W246 2.0 Turbo e oarecum prea mult. Desi, la fel ca la alcool, nu exista niciodata prea mult. B220 si B250 sunt codurile, iar acest motorul de 184 de cai e singurul care primeste optional tractiune integrala. Ca sa poti transporta clientii de la Otopeni pana in Clabucet, indiferent de anotimp.


Diesel



  • 1.5 dci de 90 si 109 cai – Da, doamnelor, domnisoarelor, domnilor si tot ce este intre, Mercedes B Class W246 imparte acelasi motor cu Dacia Logan II si Renault Megane III. Si aproape orice alta masina din alianta Mercedes-Renault-Nissan. Un fel de bicicleta a satului, acest motor e sensibil la motorina de calitate dubioasa, in rest nu ar trebui sa faca probleme prea mari. Nume de cod B160 CDI si B180 CDI.

  • 1.8 de 109 si 136 cai – Un motor cu un trecut dubios, modelele de pana in 2012 sunt de evitat pentru ca au injectoare Delphi piezo-electrice. Sa nu uitam ca injectoarele Delphi se produc la noi si au stricat mai multe si de pe la alte marci. Pe sistemul, mai bagi un 50, mai faci un injector, mai joci un barbut, mai un 5 beri talpa, mai o admiri pe avocata cu ochelari Gucci, mai faci un injector. Nume de cod B180 CDI si B200 CDI.

  • 2.2 de 170 cai – Acelasi OM 651 doar ca adus la 2.2. Iarasi, asta e mai degraba un motor pentru W204 C Class si W212 E Class, dar e bine de stiu ca il poti avea si pe Mercedes B Class W246 B220 CDI.


Electric


B Class Electric Drive de 179 cai – Un model prototip pe care l-au cumparat chiar si 3 oameni la nivel global. Mercedes B Class W246 electric a fost doar un model intr-o brosura, drept pentru care a fost pensionat definitive in 2018. A da, bateriile sunt de la Tesla, deci te poti lauda ca ai o Tesla-Mercedes.



Probleme generale Mercedes B Class W246



  • Cutia automata din prima generatia avea mai multe probleme decat Lorin Ioan Fortuna, combatant ezoteric corect si complet definit din punct de vedere ezoteric prin rangurile si distinctiile ezoterice conferite. De fapt, daca vrei sa platesti facultatea copiilor mecanicului tau, iti iei o masina europeana cu o cutie CVT. Si cu ce solutie a venit Mercedes la solutia asta? Au pus cutia cu dublu ambreiaj 7G-Tronic, evident. Alt gunoi de transmisie. De schimbat uleiul. Regulat. Acest clasic 7G-Tronic de la Mercedes e plin de probleme, iar la B Class are in special probleme la treptele 1 si 2. Alternativ, poti merge cu spatele.

  • B Class Electric poate avea probleme ocazionale la incarcare, in sensul ca senzorii ce monitorizeaza starea bateriei iti mananca din baterie pana o descarca complet. Aspect foarte important de retinut pentru acel 1 cumparat de Mercedes B Class W246 Electric.

  • Sistemul start-stop functioneaza intermitent atunci cand rezervorul e aproape gol. Nu am fost si nu voi fi niciodata fan al sistemului start-stop in Romania, un loc unde cu totii suntem profesionisti si niciodata nu avem rabdare sau timp.

  • Pentru motoarele diesel sunt probleme la volanta cu masa dubla, care se uzeaza mai des decat media industriei. Inca un motiv ca sa treci pe benzina.

  • Doar ca nici motoarele pe benzina nu scapa, benzinarul M270 dezvoltand tarziu in viata probleme cu distributia pe lant. Dar e mai bine sa schimbi o distributie la 300.000 de km, decat sa schimbi regulat filtre de particule si volante. Cu alte cuvinte, mai degraba sa ai pantalonii gauriti in fund, decat fundul gaurit prin pantaloni.

  • Interiorul de calitate inferioara fata de generatia anterioara si de Mercedes in general il hartuieste pe Mercedes B Class W246. Asta probabil se trage de la platforma de A Class, pentru ca intotdeauna cele mai accesibile Mercedes iti ofera suficient incat sa fii multumit, dar nu de ajuns incat sa nu iti doresti mai mult. Primesti experienta Mercedes, dar doar o mostra care sa te faca sa urci o clasa mai sus in viitor. Mercedes Benz, dealerii lumii auto. 

  • Frana de parcare, care acum se misca actionat electric pentru ca am scapat de a treia pedala, se poate bloca. Parca am mai vazut asta undeva.

  • Navigatia primelor modele e mai vaga decat amintirile mele din facultate. Am baut foarte mult in facultate. Asta pentru ca in liceu am invatat ca alcoolul este o solutie.

  • Acul indicator pentru temperatura motorului poate fluctua, chiar daca motorul e ok. Doar nu strica niste palpitatii in viata.

  • Sistemele de siguranta au electrice deficitare, in special la primele modele. Dar asta se aplica pentru orice Mercedes. Asa ca umbla si cauta un model cat mai nou.


 


Verdict Mercedes B Class W246


Nu a fost chiar succesul instant al primei generatii, dar Mercedes B Class W246 ramane in continuare o masina foarte buna pentru taximetristi si pentru familisti. Mai ales cand vezi modul in care se depreciaza un B Class, pentru ca oamenii il cam evita. Da, nu va castiga premii de frumusete si nici nu va fi pe coperta revistei Muscle & Fitness, dar ca si masina de familie ramane o alegere excelenta. Mercedes B Class W246 – cel mai bun Mercedes despre care nu stii nimic, ajuns la generatia a doua. Si daca iei in considerarea deprecierea, Mercedes B Class W246 poate fi una din cele mai bune achizitii pentru familie.


Ce motor recomand? De departe cel mai echilibrat motor ca si performante-fiabilitate-costuri ramane 1.6 Turbo-ul de 156 de cai, vestitul M270 venit sub forma B200 BlueEFFICIENCY. 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA