Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri: VW CC ( 2013 – 2018 )

VW CC, ca sa nu te mai obosesti sa scrii si Passat. VW CC, ca sa nu mai fii confuz despre ce masina aia. VW CC, un aproape facelift.



 


VW CC e un exemplu de facelift facut prost. Passat CC era deja o masina aspectuoasa care se remarca prin botul agresiv si liniile fluide din spate. Dar VW CC? E ca un Passat CC peste care cineva a scapat un container maritim. E mult prea turtit si mult prea discret pentru o masina “coupe-sport”. Plus ca facelift-ul e minuscul, VW CC fiind construit pe platforma de Passat B7, care e la randul lui Passat B6 facelift. Dar totusi ai parte de o masina matura si cu foarte putine probleme, chiar daca si-a pierdut din acel stil.



Se vede clar legatura dintre VW CC si VW Phaeton ca si design, dar parca totusi nu mai are acel aspect dramatic. Si cu asta se alunga si acei cumparatori care vor ceva care sa nu le aminteasca de faptul ca mai au 5 ani pana la par alb in cap si impins carucioare pentru copii prin parcuri.


Macar acest VW CC vine cu tehnologia si optiunile superioare ale Passat-ului asa ca vei fi macar in confort in acest copil de mijloc al familiei. Passat CC a fost o masina fabuloasa care a spart gura targului iar Arteon-ul care a venit dupa CC iarasi a tras un sut in testiculele lumii auto venind cu un aspect mai dramatic decat tot ceea ce facuse VW pana atunci. Asa ca unde ramane VW CC in toata povestea asta? Undeva intr-un excel al companiei, ca o masina care a stricat ceva ce deja functiona foarte bine. Interiorul e luat direct de pe Passat B7, aspectul e domolit si arata serios, atunci vine intrebarea de ce nu ti-ai lua un Passat B7 normal, care costa mai putin si vine cu aceleasi dotari si e in esenta aceeasi masina?


 


Motoare VW CC


Benzina



  • 1.4 TSI de 160 cai – Romanii nu pot concepe un motor asa de mic pe o masina asa de mare, asa ca nu am sa-l mai mentionez. Plus ca nici nu e un monument al fiabilitatii.

  • 1.8 TSI de 160 cai – Acelasi 1.8 TSI de pe generatia anterioara, fara nici o modificare majora. Singura exceptie notabila s-a intamplat in 2014 atunci cand problema consumului de ulei a fost rezolvata, dupa 500 de ani in care proprietarii de Octavia I 1.8T carau bidoane de ulei dupa ei.

  • 2.0 TSI de 200 si 211 cai – La fel ca si “minusculul” 1.8 TSI, nu mai sunt probleme cu consumul de ulei dupa 2014. Asta inseamna ca te poti distra atata cat iti permite rezervorul, nu baia de ulei.

  • 3.6 V6 de 296 cai – Ultimul avant al acestui gigant care ajuta Passat-ul doar la subvirare. Nimeni nu l-a cumparat pe Passat CC, asa ca mi-e greu sa cred ca vei gasi prea multe VW CC 3.6 V6.


Diesel


2.0 TDI de 140, 150, 170, 177 si 184 cai – Motoarele de 140 si 170 sunt cele vechi, Euro 5, iar cele de 150, 177 si 184 cai sunt Euro 6, asta daca are vreo relevanta pentru tine. Ca si problema notabila ramane uzura intense a volantei cu masa dubla si a ambreiajului, atat pentru cutia automata cat si pentru cea manuala.



Probleme generale VW CC



  • Cutia automata DSG in continuare e o combinatie mai dubioasa decat daca ai bea bere si ai manca pepene. Nu stii niciodata cand va lovi, iar cand va lovi, va fi nasol. De schimbat uleiul si filtrul la fiecare 60.000 de km si de sperat ca nu se va strica Mecatronicul. Daca se strica, doar se schimba, nu se reconditioneaza. Benzinarele 1.4 si 1.8 TSI primesc cutia DSG7 care e minimal (precum Praslea) mai fiabila decat DSG6-ele montat pe diesel.

  • Prima generatie de CC nu a fost vreun campion la spatiul din spate si la vizibilitate, dar la VW CC tot ce primesti ca si vizibilitate prin luneta e doar o mica dunga, ca la depozitele unde bati la usa si intri dupa ce ii spui parola unui tip ce arata de parca face voluntariat la copii. Voluntariat la copii? Cred ca vroiam sa zic un puscarias care te poate omora instant daca ai gresit parola. Legenda spune ca daca nu optezi pentru senzori parcare sau camera video marsarier, masina vine fara treapta de marsarier a cutiei, ca oricum nu ai ce face cu ea.


 


Verdict VW CC


Nu m-a impresionat precum prima generatie si nici nu mi-a tras un sut precum Arteon-ul care la succedat. E acolo, un facelift care a facut o masina interesanta sa devina serioasa. Ca acel programator care si-a luat la 25 de ani o Insignia si care acum vrea sa treaca la altceva dar vrea sa pastreze aspectul. Dar oare va cumpara el stoicismul teuton pe care il reprezinta VW CC? E oare pregatit sa renunte la imagine si sa intre in anonimat? VW CC, cum sa reusesti sa faci o masina dramatica sa para mediocra. Doar VW si Audi sunt capabili de asa ceva.



Ce motor recomand? Ca si la generatia anterioara recomand benzinarul 1.8 TSI de 160 de cai. Acum are problemele rezolvate si transporta VW CC-ul cu suficienta putere. Nu, nu recomand nici acum motoarele diesel pentru ca era motoarelor diesel a apus iar VW CC e mai degraba o masina de stil si de promenada, nu de batut drumurile patriei. Pentru asta exista Passat B7.


Scrie un raspuns
  • Florin

    2024-06-15 22:23:02

    Nu stiu cine scrie articolele astea, daca e o persoana sau mai multe. In fine, incearca sa para spiritual, lasa impresia ca stie exact despre ce vorbeste, dar orice om ce are cat de cat habar despre masini, isi da seama de exact opusul…

  • Danut

    2022-02-05 14:44:28

    Multumesc mult! Încă ceva, este normal ca la oprirea motorului sa se audă vacuumul clapetei de acceleratie?

  • AproapeMasini

    2022-02-05 11:41:54

    Salutare Danut, Toate motoarele common rail sunt fiabile de la VW. Problema e ca multi le cumpara si merg cu ele doar in oras si apoi raman surprinsi de ce incepe sa pice volanta saptamanal. Succes!

  • Danut

    2022-02-04 22:32:57

    Ce părere aveți de codul motor CFFA de 100kw mașina de Belgia 136 cp?

  • gabriel chiuariu

    2021-07-04 09:36:17

    Salut! Ce generatie de motor este la 1.8 TSI pe aceasta masina si la Skoda Superb 2 facelift ? Toate masinile cu motorul asta dupa 2013-2014 nu mai au probleme cu consumul de ulei ?

  • Dragos

    2021-01-21 19:49:09

    Ce problems are 1.4 tsi sunt interesat de acest motor dar nu stiu nimic despre el ?


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA