Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri: Renault Twingo II ( 2007 – 2014 )

Renault Twingo II, o continuare a primei generatii de Twingo sau un Clio cu doua portiere? Renault Twingo II, o aproape masini aproape distractiva.



 


Prima generatie de Twingo a fost o masina cel putin interesanta. Asa ca Renault Twingo II avea niste papuci mici, dar intensi, de dus mai departe. Doar ca intr-o lume sufocata de electronica si siguranta, ce sanse mai avea primul Twingo, o masina ce cantarea 45 de kilograme ce venea fara servo-directie dar cu suspensie independenta si multa distractie?



Si totusi au reusit cu Renault Twingo II. Chiar daca majoritatea masinii e facuta la plesneala pentru ca de ce sa dai 20.000 de euro pe un Twingo cand poti da 18.000 euro pe un Clio cu 4 portiere sau chiar pe un Duster. Totusi, a doua generatie de Twingo a venit cu mai multa tehnologie si in special cu mai multe elemente si tehnologii de siguranta. Totusi, Renault Twingo II e bazat pe platforma de Clio II asa ca vine intrebarea „De ce sa nu imi cumpar direct un Clio?”


Da, e o masina relativ fiabila, da e o masina draguta si practica de oras, dar faptul ca vine doar cu doua porti si cu un pret galactic au facut din Renault Twingo II o prezenta rara pe strazile patriei, in special in Romania unde masina trebuie sa aiba 4 porti, portbagaj si sa sune a diesel. Si ca tot am vorbit de diesel, acest Twingo intradevar a primit un motor diesel. Motor diesel. Twingo. E ca si cum ai vedea-o pe Andra in salopeta de mecanic. E ca si cum ai bea Prosecco dintr-un bidon rotund de Neumarkt. E ca si cum ai avea o masina de lux si ai asculta doar manele. E ca si cum Andrea Boccelli ar canta „Mergem la mare” a fetelor de la Candy. „VaraAaAa asta faaaccc tot ce-mi trece prin pat, AaAaAaAaaaaaaaaa”


 


Motoare Renault Twingo II


Benzina



  • 1.2 MPI de 60 si 75 cai – De fapt, ar trebui sa specific faptul ca are 61 de cai, pentru ca fiecare cal putere conteaza cand ai atat de putini. In paralel acesta era si motorul de baza pentru Dacia Sandero I si e un motor decent pentru oras. Nu vrei sa il scoti la drum lung prea des in schimb.

  • 1.2 TCe de 101 cai – Deja vorbim despre altceva. Sau despre acelasi motor, doar cu o turbina legata. Exista legende urbane despre consumuri porcesti de ulei, dar la Twingo nu e cazul pentru ca nimeni nu va face kilometri astrali si nici nu va conduce un Twingo ca pe un E46 luat din UK cu 400 de euro si inmatriculat pe Bulgarea sa moara familia mea daca te minte frati-wear-ul tau.

  • 1.6 MPI RS de 133 cai – Rezervat pentru versiunea Gordini RS, poate ca ai spune ca 133 de cai nu sunt multi. Crede-ma, pentru o masina ce cantareste undeva intre 3 si 4 kilograme, 133 de cai sunt multi.


Diesel


1.5 dCi K9K de 86 cai – Serios? Pe bune? Un diesel pentru clasa asta de masini? In fine. Grija la injectoare si la pompa de inalta presiune ce are nevoie doar de motorina de calitate. A da, neaparat sa schimbi distributia la fiecare 4 ani sau 50.000 de km.


 


Probleme generale Renault Twingo II



  • Ca orice Renault din anii 2005, asteapta-te la multe probleme minore pe partea electrica. Ba nu merge un geam, ba nu se aprinde un bec, ba nu functioneaza scrumiera. D’astea.

  • Pastrand traditia Renault din 2005, Renault Twingo II are obiceiul de a manca faruri si operatiune de schimbare a becurilor e mult mai dracoasa decat suna.

  • Aparent, conform statisticilor, trei oameni chiar au cumparat o cutie automata pe Renault Twingo. Mare greseala, mare caracter.

  • Motoarele pe benzina au obiceiul de a manca bobine de inductie si pentru motoarele cu suficienti kilometri sub curea incepe si consumul excesiv de ulei.



Verdict Renault Twingo II


Cumpara un Clio III. E mai ieftin. Renault Twingo nu s-a vandut niciodata in Europa strict din cauza pretului. Ma uit si pe piata actuala second-hand, iar un Sandero sau chiar si un Clio sunt mai ieftine decat un Twingo. Mai multa masina, din clasa superioara, de la acelasi producator, costa mai putin decat Twingo. O greseala fatala sa vii cu o masina mica si scumpa intr-un sector unde pretul e unul din (daca nu cel) mai importante criterii atunci cand vine de achizitii. In zona de masini de oras, pretul conteaza, nu dotarile, nu performantele.


Ce motoare recomand? Clasicul 1.2 de 75 de cai ar trebui sa fie suficient de simplu si de musculos pentru viata de oras. Cat despre diesel, pur si simplu nu face sens. Nu.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA