Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri: Mazda 6 GJ ( 2012 – prezent )

Mazda 6 GJ, sau cum sa te incapatanezi sa inovezi. Mazda 6 GJ – masina oficiala “la vremuri noi, tot noi”. Macar arata bine si e fiabila pentru standardele moderne.



 


Practic, pentru Mazda 6 GJ s-a luat reteta generatiei anterioare si nu s-a schimbat nimic: Venim cu un aspect vast imbunatatit, venim cu niste motoare excelente pe benzina si nu ne complicam cu motoarele ce alimenteaza de la pompa neagra.


Doar ca acum au imbunatatit atat de multa aspectul incat au atras si clienti noi si oameni normali, nu doar pasionati de senzatii tari, energizante Monster si tigari la bucata. Pentru ca Mazda 6 GH s-a adresat acelor huligani ce aveau o Mazda MX-5 dar pe care viata i-a fortat sa isi cumpere ceva cu mai mult de 2 locuri si 2 portiere iar Mazda 6 GG e o masina doar pentru amatorii de senzatii tari sau de pasionatii de dieseluri Euro 3 lipsite de probleme. Doar ca acum Mazda 6 GJ e una din cele mai frumoase berline de pe piata si in mod natural au atras oameni normali. De fapt, e una din cele mai frumoase berline la ora actuala, un fel de Antonia pe roti si asta se vede pe strazi. Chiar daca are un pret de achizitie porcesc de mare, Mazda 6 GJ e o prezenta mult mai populara pe drumurile patriei decat generatia anterioara.



Si cum au fost intampinati?


Daca nu faci greseala de a-ti complica viata cu un diesel, afli cu placere ce inseamna o benzinara japoneza de moda veche. Mazda a ramas faimoasa in lumea auto pentru faptul ca sunt ultimii mohicani la masa benzinarelor aspirate. Si asta nu pentru ca un benzinar aspirat e mai fiabil decat unul turbo, ci pentru ca un benzinar aspirat are putere doar in plaja superioara de turatii si astfel te imbina la distractie. Probabil ca ar fi avut bani si de un benzinar turbo, dar au decis pentru Mazda 6 GJ sa tina de spiritul (sau spirtul???) pur Mazda. O masina facuta pentru pasionati. Asta daca nu iti cumperi un diesel si vei ramane cu impresia ca Mazda e una din cele mai proaste marci auto.


 


Motoare Mazda 6 GJ


Benzina



  • 2.0 SkyActiv-G de 145, 155 si 165 cai – Venit pentru a pensiona vechiul MZR, acest SkyActiv-G are de tintit foarte sus pentru a mentine reputatia Mazda. Primele modele au avut probleme cu pompa de ulei, dar majoritatea au fost rezolvate acum si benzinarul de 2 litri ramane cea mai echilibrata alegere pentru Mazda 6 GJ.

  • 2.5 SkyActiv-G de 187, 194, 227 si 250 cai – La fel venit sa pensioneze vechiul 2.5 MZR L5, acest motor reprezinta o portie de viata americana si e de departe cel mai bun motor. Dar pentru ca statul ti-o da la ochiul maro in ceea ce priveste taxele pentru orice motor mai mare decat un motor de blender, va trebui sa te multumesti si cu fantasticul 2.0.


Diesel


2.2 SkyActiv-D de 173 cai – Acelasi diesel de la Mazda cu care ne-am obisnuit si care a ruinat imaginea marcii. In continuare ai un nivel crescut de ulei pentru ca filtrul de particule nu reuseste sa faca regenerari complete. Ramane motorina nearsa care ajunge in ulei si incet incet creste nivelul dar si scandalul din motor. Din fericire DPF-ul este monitorizat de catre electronica mai ceva decat Hannibal Lecter deci esti atentionat imediat de problema. A da, cateodata dieselul asta are si probleme la turbina. Sau mai degraba iti cumperi un benzinar si sanatate.



Probleme generale Mazda 6 GJ



  • Cutia nu vrea sa faca trecerea dintre viteze, mai specific treptele 1 si 2. Probabil ca are nevoie de Nicu Paleru ca sa poata face trecerea dintre ani si dintre viteze. Sau poate ca trebuie sa ii schimbi uleiul la fiecare 4 ore. Sau poate mergi si te pui pe banca langa tipul cu Hyundai ix35, ca si el are probleme cu treptele 1 si 2.

  • Chederele de la portiere se topesc la temperature ridicate de peste 40 de grade pentru ca sunt facute din guma turbo culeasa din spatele unui supermarket. Asa iti trebuie, daca ai fost snob si ti-ai luat masina cu chedere la portiere.

  • Tot nu ai roata de rezerva. Dar nu-i bai, pentru ca genul de om care isi cumpara o Mazda 6 GJ nu stie nici macar mecanica de baza si la prima pana apeleaza 1243 pentru videodedicatii Taraf TV…nu stai, apeleaza la tractari.

  • Mazda 6 GJ are tendinta de a manca frane frontale, cateodata si mai devreme de 15.000 de km. Dar nu-i bai, doara nu ti-ai luat un benzinar de 2 litri de 150 de cai si apoi il conduci la fel de bine precum isi conduce Mircea Diaconu campania prezidentiala.


 


 


Verdict Mazda 6 GJ


O masina excelenta care a evoluat foarte mult pe partea de aspect. Doar ca pe dedesubt ramane oarecum in urma competitiei. Si cand mai pui la calcul faptul ca o Mazda 6 GJ costa mai mult decat un Passat sau un Mondeo, incepi sa iti pui intrebari daca japonezii au vreo idee despre ceea ce fac sau daca nu cumva au doar un angajat uitat intr-un dulap care face preturile la plesneala. Si te-ai gandi ca toata baza e intr-un japonez uitat intr-un dulap, pentru ca o Mazda 6 costa mai mult decat un CX-5 si apoi vine intrebarea cumparatorului care nu e interesat de sport: „De ce sa iau o berlina pe cand pot lua un SUV si fac si economie?”. Mazda 6 GJ – masina pe care departamentul financiar nu a vazut-o niciodata. Mazda 6 – Opel Vectra C-ul vremurilor noastre. S-au gandit doar ca e o Mazda 3 berlina mai mare, au intrat pe random.org si ce numar a iesit, ala e pretul.


Ce motor recomand? Pentru ca nu s-au obosit sa schimbe reteta originala pentru ca era atat de buna, ramane in continuare benzinarul de 2 litri pe post de echilibru in viata.


Scrie un raspuns
  • Silvia

    2023-07-22 22:49:39

    Bun articol dar cam scurt. Am avut și eu o Mazda 6 2.2 Diesel skyactive pentru 5 ani și nu am avut nici o problemă majoră cu ea. Doar o eroare la pompa de ulei la care i-am schimbat sorbul/sita la unul dintre schimburile de ulei. Am fost foarte mulțumită de mașină, apoi am trecut la fratele mai mare Cx5 2.0 benzină. Momentan nici o problemă nici la acest model. Mazdele din 2012 încoace sunt super bune! Frumoase, confortabile, sportive și fiabile.Bravo japonezilor!

  • Lavinia M

    2023-01-30 18:00:25

    Nu ești tu mai norocos ca restul muritorilor, ci probabil i-ai făcut revizia la 10 -12 mii de km in loc de 15 -20 mii. Cu siguranță asta i-a mărit fiabilitatea. Eu am avut ceva probleme la o turbină ( că e biturbo) si la DPF (l-am curățat) tocmai din cauza mai sus menționată… in rest sunt mulțumit de ea. Drumuri bune!

  • Sebastian Cristea

    2023-01-14 20:33:27

    Mi se pare multa rautate fara argumente deci nu cred 80% din descrierea asta de doi Bani

  • Rusu Alexandru Nicolae

    2021-03-21 11:52:07

    Bună ziua! As dori sa aflu părerea dumneavoastră despre o Mazda CX 5 an fabricație 2013, motor 2.2 awd skyactiv 175 hp. Menționez ca sunt fost posesor de Renault Koleos 2.0 dci 173 cp 4 wd a.f 2011, o mașină care m-a încântat din toate punctele de vedere. Va mulțumesc!

  • George

    2020-10-22 12:38:35

    Eu sunt foarte curios ce mașini conduc cei care scriu articolele astea, pt ca pana acum din ce am citit aici nimic nu este bun. Din proprie experienta cred ca sunt niște terchea berchea care citesc prea mult pe net și se simt importanți și ei. În legătură cu numele site-ului „Departe de Mașini” cred ca ar fi mai potrivit.

  • Puiu

    2020-10-09 17:43:48

    Curios! De ce spui ca diesel-ul 2.2 Skyactive ar fi problematic? Pe ce considerente te bazezi? Apropo, e de 175 de ponei și cutie de viteze automată. O am din 2014 și absolut nici o problemă… Cum așa? Sunt eu mai norocos ca restul muritorilor de rând?

  • Cristian

    2020-01-09 22:49:40

    Salut, Ce recomanzi între skoda superb 2.0 tdi și Mazda 6 benzina 2.0 ? (an 2018-2019) Mersi frumos!

  • Cristian

    2020-01-08 23:09:28

    Salut, Ce ai recomanda între skoda superb 2.0 tdi 150 cp și Mazda 6 benzina după ce am citit articol 🙂 ? (an 2018) Mersi

  • Bogdan

    2019-11-12 15:28:51

    foarte tare articolul . multumim frumos!


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA