Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri: Ford Kuga II ( 2013 – 2019 )

Ford Kuga II, continuarea uneia dintre primele masini din segmentul de cross-over. Sa fi imbunatatit Ford reteta sau au aruncat gratarul si l-au inlocuit cu un terci? Este un Ford Kuga II un cross-over pe bune sau e doar un Ford Transit cu geamuri?



 


Am zis-o si in articolul despre prima generatie, o zic si aici: Ford Kuga II a fost realizata de catre Ford cu aceeasi grija cu care Catalin Stefan Ion isi alegea cuvintele pentru Pilif. S-a bagat mana in tomberonul Ford si s-a ansamblat o masina. Au adus si ei un cross-over, ca sa nu zici ca nu au. Poate te sperie pretul unui X3 sau fiabilitatea unui Tiguan si vrei ceva mai diferit. Dar parca nici un Duster nu vrei, iar de Koleos n-ai auzit in viata ta. Asa ca mergi pe un cross-over despre care nu stii nimic, dar care e diferit de Tiguan-ul vecinului. La fel ca si Tiguan-ul vecinului in schimb, Ford Kuga II e construit pe platforma unei compacte, in cazul de fata Ford Focus III. Pana si motoarele sunt luate direct de pe Ford Focus III. Ford Kuga II – masina oficiala a angajatului care e platit cu minimul pe economie asa ca da minimul de efort.



Macar e mare, arata bine, e confortabila (daca nu are jante pe 18 sau 19”), vine cu motoare economice, e Ford (pentru unii oameni conteaza) si vine cu haion actionat electric – Ford Kuga II a fost una din primele masini din segment care a venit cu asemenea optiune. Asadar ramane in continuare o masina pentru cei care vor un cross-over dar care nu stiu ce vor. Stiu doar ca vor ceva diferit de Tiguan-ul vecinului, dar nici prea diferit. Chiar daca e o masina mai mare si nu neaparat mai fiabila. Dar daca vrei o masina cu o pozitie mai inalta de condus si care sa fie mai mare si mai impozanta decat un Focus, atunci un Kuga ramane o masina buna pentru genul de om care nu stie nimic despre masini si care nici nu vrea sa stie. Dar macar le-a iesit faza aia cu „Ford One”, aceasta generatie de Kuga fiind vanduta si prin America sub numele de Ford Escape, dar si prin restul lumii gen Rusia, India, Australia si alte nebunii. Nu sunt chiar la fel de frumoase ca localitatea Afumati, dar sunt tari frumoase.


 


Motoare Ford Kuga II


Benzina



  • 1.5 EcoBoost de 150 cai – Motorul asta a stat sub capota lui Ford Kuga II exact 6 minute, dupa care a fost inlocuit de 1.6 EcoBoost. Ai putea spune ca e o idee mai fiabil si ramane o alegere excelenta chiar si pentru acest Ford Transit Connect cu geamuri ( sunt construite pe aceeasi platforma)

  • 1.6 EcoBoost de 150 si 182 cai – Despre 1.5 EcoBoost si 1.6 EcoBoost de 150 cai am sa va las sa va bateti intre voi, dar cel de 182 de cai e altceva. Primele unitati au avut probleme cu injectoarele, dar problema s-a rezolvat intre timp si nu ar trebui sa ai motive pentru care sa pui mana pe cea mai apropiata cutie de Aspenter.

  • 2.0 EcoBoost de 239 cai – Venit doar pe versiunea 4×4, te-ai gandi ca e un motor fiabil ca si restul familiei. Si te-ai insela. Dar la un 2.0 turbo de 239 de cai, intretinerea nici nu mai conteaza.


Diesel


2.0 TDCI de 140, 150, 163 si 180 cai – Cel mai probabil majoritatea romanilor vor alerga catre acest 2.0 diesel, fiind siguri ca au facut o alegere sigura si inteleapta. Oare? Probleme serioase la ambreiaj, volanta dubla, filtru de particule si bujiile care se scurtcircuiteaza mai rau decat atunci cand bagi 2 shot-uri de „Brain Damage” – Jagermeister, Vodka si Dry Gin. Daca vrei experienta completa, toarna si niste absinth.



Probleme generale Ford Kuga II



  • Pentru acei snobi care au conectivitate bluetooth trebuie sa va asteptati la o surpriza clasica marca Ford. Invidiosi pe trupa N-Sync care le canta „Bye! Bye! Bye!” pustoaicelor prin anii ’90, Ford a venit cu propriul sistem denumit Ford Sync. Nu le canta „Bye! Bye! Bye!” pustoaicelor, ci bateriei lui Ford Kuga II. Ideea este ca si dupa ce opresti motorul, modulul Bluetooth ramane activ si va cauta telefoane la care sa se conecteze, pana termina bateria. Problema se rezolva cu un update de software in reprezentanta.

  • Si pentru ca tot am vorbit de electronica, Ford Kuga II pateste la fel ca si Ford Mondeo IV si geamurile se pot deschide aleatoriu, chiar daca masina nu e pornita. Ar fi mare pacat sa patesti asta in timp ce ploua sau in timp ce esti plecat in vacanta si masina e lasata in parcare acasa.

  • Suspensia fata pare sa fie mai sensibila si mai fragila decat oamenii care lasa comentariile in articolul despre Opel Insignia A.

  • Faimosul PowerShift se afla si pe Kuga II si e gata ca sa iti distruga volanta, masina si contul bancar. Sau mai bine iti cumperi un Kuga cu o cutie manuala si ai rezolvat treaba.

  • Am spus mai devreme faptul ca Ford Kuga II a fost una din primele masini care aproape aveau haion actionat electric. Spun aproape avea haion actionat electric pentru ca nu functioneaza tot timpul si de multe ori vei avea doar un haion actionat manual.



Verdict Ford Kuga II


Ford Kuga II reprezinta o tentativa de curaj din partea Ford. Primul Kuga a fost facut dupa o carte de bucate scrisa de catre niste bucatari plictisiti care stiu ca „Chef la Cutite” nu are nicio gara cu realitatea. Genul de bucatar care invarte toata ziua ori pizza, ori ciorbe. Nu a mai vazut sofran de cand a absolvit cursurile. Totusi, reuseste sa faca din mancarea banala ceva absolut decent, iar fix asta a fost primul Kuga. Iar acum, a doua generatie de Kuga e aceeasi ciorba de cartofi facuta simplu, ca la carte, fara entuziasm, dar la care s-au adaugat condimente si poate chiar si niste carne. E in continuare o alegere sigura pentru oamenii care nu epateaza, dar care acum totusi pot avea ceva mai interesant decat un Ford Transit Connect cu geamuri. Nu am nimic cu oamenii astia, sunt doar oameni care au vrut ceva diferit de Tiguan-ul vecinului, la fel cum si proprietarii de Mondeo au vrut ceva diferit de Passat-ul vecinului.


Ce motor recomand? Ford Kuga II este un cross-over si trebuie tratat ca atare. O masina de oras bazata pe o compacta, asadar recomandarea mea este pentru motorul 1.6 EcoBoost de 150 cai, cu tractiune fata si cutie manuala. Relativ ieftin, bun, fiabil si adaptat vietii la oras.Sigur, intre timp a aparut si Ford EcoSport, dar pana atunci Ford Kuga era rege.


Scrie un raspuns
  • Nicusor

    2024-04-13 18:27:19

    Salut la toți posesorii de Ford,și eu dețin un focus 1.5 disel 95ps și pot spune ca am peste 250000km reali.am masina de 6 ani și inafara de consumabile nu am schimbat nimic.o zi faina!

  • Jo

    2023-12-12 14:33:40

    Așa zis ul știe tot,habar n ai de marca Ford. Pt toți posesorii de motoare 2.0 diesel cu revizii la timp,460000km și încă se tine bine,an de fabricație 2017

  • Daniel

    2022-03-04 17:31:56

    tu ai avut aceasta masina sau macar ai condus una?? in ce calitate recomanzi unele modele sau vorbesti despre altele (indiferent despre ce discuti)?? dar na … apropestimdespremasinidarvorbim :)))

  • AproapeMasini

    2021-12-02 18:24:17

    Buna Ecaterina, Nissan Qashqai. Succes!

  • Damian

    2021-12-02 12:17:15

    Salut. Familie cu 2 copii, mergem în vacanta cu mașina de doua ori pe an Ce recomanzi: Kuga din 12.2013 cutie automata 2.0 tdi sau Renault Quaquai cutie automata 2015?!

  • AproapeMasini

    2021-11-26 11:00:56

    Salutare Daniel, Cutie manuala 4×4. Cutiile automate de pe toate motoarele exceptand 2.0 diesel sunt cu probleme, chit ca sunt CVT sau cu dublu ambreiaj. Plus ca mereu in off-road o cutie manuala e mai buna decat o automata. Succes!

  • Daniel

    2021-11-26 10:36:32

    Xtrail 1.6 4×4 cu cut. Manuala. Sau 1.6 4×2 cutie automata. Cine stie in vacante poate mai ieșim un pic de pe sosea asfaltata. Mulțumesc mult. O zi frumoasa

  • Daniel

    2021-11-26 10:29:42

    Mulțumesc.

  • AproapeMasini

    2021-11-26 10:27:16

    Salutare Daniel, X Trail 2015. Succes!

  • Daniel

    2021-11-26 10:16:05

    Salut.intre un ford kuga 2015.si xtrail 2015.pentru o familie cu 2 copii. Si mers numei in vacante. Mulțumesc daniel


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA