Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri: Toyota Aygo I ( 2005 – 2014 )

Toyota Aygo I, succesorul spiritual al lui VW Lupo, bate la usa AproapeMasini. Sunt curios in schimb daca a livrat comanda corecta si daca shaormele inca sunt calde. A ajuns in schimb exact la timpul potrivit.



 


In lumea auto exista un colt cu totul si cu totul special, unde Toyota Aygo I sta rege. Da, exista masini facute pentru naveta (VW Polo 9n), exista masini facute pentru naveta de bere (cum e sigla de la Dacia – un desfacator de bere), exista masini pentru lux (Mercedes E Class), pentru sport (Seat Leon Cupra), pentru a vedea de sus restul(rile) din trafic (BMW X3), pentru incepatori (Opel Corsa C), pentru programatori (Opel Insignia A), pentru cei care se uita la toate live-urile lui Mihai Traistariu (Toyota Avensis T25 1.6 benzina), pentru cei care se uita la live-urile lui Abi Talent (Toyota Yaris I), pentru cei care se uita la live-urile lui Super Wow Nicolas (BMW Seria 5) si tot asa…



Apoi exista lumea masinilor de livrari mancare seara catre oameni prea beti si prea flamanzi. Sau poate pentru oameni care vor sa aiba ce manca inainte de a incepe o bauta crunta. Sau pentru fetele care vor sa manance o salata inainte de a bea 5 sticle de vin talpa. Si aceasta mancare de obicei este livrata de masini mici (cele mai mici), cu motoare benzinare de dimensiunea unui bidon de lapte, cu dotari minime si cu un pret cat mai mic. In esenta, ce facea Renault Twingo prin ’95 si ce facea VW Lupo prin anii 2000. Apropo, VW Lupo inca mai livreaza mancare azi pentru locatiile care sunt cu banii la fel de stransi cu usa ca un student aflat la un examen oral si unde stie doar cum il cheama. Oricum, VW a vrut sa continue traditia lui Lupo prin VW Fox, dar care a fost un esec pe care l-a uitat lumea repede oricum. Asta pentru ca in 2005 apare triada Toyota Aygo I / Citroen C1 / Peugeot 107. Cu un motor de 1 litru, fiabilitate, simplitate si ieftineala, e simplu de inteles de ce au fost adoptate imediat de catre orice shaormerie si restaurant care livreaza mancare.


 


De ce sa cumperi o Toyota Aygo I si nu altceva?


Chiar daca masinile sunt in mare parte identice, Toyota Aygo I se remarca printr-un haion diferit de Citroen C1 si Peugeot 107, probabil aveau si alte optiuni si, evident, are sigla de Toyota. Practic, Toyota Aygo I e pentru cei care vor si ieftineala si prestanta. Da, facem si partea de eficienta financiara dar vrem si prestanta.



Motoare Toyota Aygo I


Benzina


1.0 de 68 cai – Motorul standard din brosura si standard pe toate masinile de livrari. Problemele serioase cu pompa de ulei si cu ambreiajul au obligat Toyota ca in 2009 sa aduca un facelift care sa repare problemele. Aparent au rezolvat doar problema cu pompa de ulei, ambreiajul inca are probleme si mai nou vine la pachet si un consum de ulei demn de 1.8 TFSI de la VW sau de faimosul 2.2 de la BMW.


Diesel


1.4 Hdi de 54 cai – Exista oameni care au cumparat Toyota Aygo I diesel? De ce ai iesi la drum lung cu asa ceva? In fine, motorul are probleme cu rolele curelei de distributie, ambreiajul si pompa de ulei. Doar nu te asteptai ca un diesel de la Citroen sa fie bun de ceva, no? Si totusi, daca nu faci livrari de pizza pana la 50 de km distanta de locatia ta, nu vad de ce ai lua un Aygo diesel.



Probleme generale Toyota Aygo I



  • Ploua in masina, mai specific in portbagaj. Nicio problema, baiatul de la livrari va tine pizza sau shaorma pe bancheta din spate.

  • Geamul de la haion se poate deschide separat, ca la Range Rover. Asta ca sa poti lua kebabul din portbagaj fara sa deschizi haionul. Totusi, sa nu faci asta atunci cand bate vantul pentru ca geamul poate sa faca un 180-triplu-surub, sa se desprinda si sa plece intr-o lume mai buna.

  • Cutiile semi-automate sunt la fel de bune ca orice cutie automata facuta de catre francezi. Si-a cumparat cineva Toyota Aygo I cu o cutie semi-automata? Exista asemenea oameni?

  • Butuciile de la usi si haion se strica dupa utilizare indelungata. Bine macar ca asta nu este o problema relevanta la o masina de livrat pizza.

  • Geamul…plasticul din spate pus pe post de geam poate sa cada pentru ca a fost prins cu lipici cumparat de pe rafturile de jos ale unui supermarket. Serios, masina asta e atat de cheala incat Benone Sinulescu e Saul Hudson comparativ cu nivelurile de echipare de pe Toyota Aygo I.

  • Nici o masa fara peste, nici un articol fara Hyundai i30, nici o bere fara alta bere si nicio Toyota fara probleme la coloana de directie. Pentru Toyota Aygo I probleme sunt doar la pompa de servo, care cedeaza dupa abuz indelugant. Iarasi, nu este o problema pentru masinile de livrari mancare.

  • Catalizatoarele se incing mai tare decat shaormele si isi dau duhul prematur. Daca esti patron adevarat de shaormerie, scoti catalizatoarele cu totul si asa ai facut si economie de boni si contabila munceste mai putin. Toata lumea e fericita.


 


Verdict Toyota Aygo I


Ca si masina de livrari pizza, e geniala. Ieftina, simpla si relativ fiabila. Dar o recomand pentru cumparatorul privat? Normal ca nu. Toyota Aygo I e atat de cheala incat primul Logan e invidios. Geamurile din spate sunt de fapt din plastic. Pana si turometrul era optional. Ai putea spune ca e o amsina pentru cei carora nu le pasa de masini, dar la preturile de pe piata iti poti lua un Opel Corsa C care e mai dotat, la fel de fiabil si costa cat un bidon de Albacher 2.5 litri, o sticla de Nemiroff luata din Duty Free si doua pachete de Camel albastru. Asta imi aminteste de atunci cand a venit un prieten la mine in sat si am zis sa il duc intr-o bodega mai studenteasca. Ajungem acolo, toate bune si frumoase, multa lume dansa pe mese nebunii de genul. La masa din spate, era un tip cu capul pe masa care dormea. Mai stam si mai bem o bere, dupa 3 minute ne uitam iarasi in spate sa vedem daca tipul era ok. Era in continuare cu capul pe masa, dar avea tricoul dat jos. Cum? Ce magie i-a provocat acea vodka?


Ce motor recomand? 1.0 benzina si spor la livrat shaorma. Tine minte, daca nu ajunge in timpul specificat de dispecer, poti refuza comanda sau nu o mai platesti.


Scrie un raspuns
  • Badea

    2021-09-21 15:00:26

    Genial articol =)) ma apuc de livrat mancare si ma uit dupa o buburuza de genul, ori asta ori chevrolet spark de la 2010 in sus, inca ma mai gandesc.

  • Irinel

    2021-09-16 00:10:52

    Mai bine taceai si doar pareai ca esti, acu’ dupa ce am citi articolul asta am eliminat orice urma de indoiala.

  • gigi

    2020-06-14 18:17:44

    Ai făcut un articol de tot căcatul. Ești genul ăla care spune bancuri și tot el râde.

  • Bogdan

    2020-04-02 16:12:43

    O parere despre Suzuki Kizashi.

  • Valentin B

    2020-04-02 12:53:44

    Buna ziua, cateva recomandari pentru motoarele 1.2 puretech PSA, 3 cilindri 130cp. Multumesc anticipat! Sau o comparatie intre Hyundai Elantra 2019 si Peugeot 308 2019.

  • AproapeMasini

    2019-11-11 18:53:28

    Salutare Vasile, Te invit sa citesti articolul despre Mondeo IV!

  • Vasile Lasache

    2019-11-11 00:22:26

    Câteva păreri despre ford mondeo 2008 tdci mulțumesc anticipat


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA