Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : VW Passat B8 ( 2014 – 2020 )

Daca tot s-a anuntat venirea in 20-20 a generatiei a noua a celei mai populare masini printre romanii care vor sa arate ca sunt smecheri dar nu chiar is permit intreg meniul, e timpul sa ne uitam la VW Passat B8.



 


Toata isteria a inceput prin 2000 atunci cand Passat-ul B5 a luat cu asalt Europa impreuna cu odiosul Golf IV, alta masina unde designerul a avut acces doar la o rigla si un creion. Astazi ai VW Passat B8 care sa iti ia banii si care sa te transporte in confort, dar toata isteria a inceput acolo. Apoi a venit B5.5-ul cu al sau 1.9 TDI care a spalat pe creier mai multi oameni decat a reusit Sorin Ovidiu Vantu cam prin aceeasi perioada. 


Apoi a venit Passat-ul B6 si inginerii s-au plictisit sa mai imbunatateasca. Probabil ca au mers pe logica Audi: Daca reteta e buna din prima, nu o schimba. Si uite asa Passat-ul B7 e un facelift al lui B6 iar VW Passat B8 e un facelift al lui B7 care e un facelift al lui B6. VW Passat B8 – hamburgerul dublu al lumii auto.


Dar macar ai majoritatea problemelor rezolvate si ai acel ceas din bord care e motivul principal pentru care nu au pus direct un bord de Passat B6. Vrei ceas? Ceas vrei? Da’ o m**e nu vrei tu? – dupa cum zicea Tribunul catre Marioara Zavoranu.



Mai are in schimb loc in lumea asta o berlina clasica?


La fel ca si in cazul principalului rival, Ford Mondeo V, Passat-ul B8 deja se afla intr-o lume in care nu isi mai gaseste locul. O lume in care toata lumea merge spre cross-over si spre hibrid, o lume in care o berlina cu un motor diesel de 2 litri in 4 cilindri si o cutie manuala deja e un rebut social intr-o tara murdara.


Mai ales ca in trecut genul asta de berline se facea de obicei cadou celor din management, dar iarasi si acest sector a fost calcat in picioare de catre anomalii genetice de tip cross-over. Seful nu mai vrea Passat, vrea Tiguan. Sefa nu mai vrea un Passat plictisitor, vrea un T-Roc sau cum s-o numi mizeria aia.



Motoare VW Passat B8


Benzina



  • 1.4 TSI de 125 si 150 cai – Afara cu vechea distributie si bun venit distributiei pe curea, ca sa ai cu ce sa te spanzuri cand vezi devizele de reparatii. Dupa 2013 s-a rezolvat si problema consumului de ulei asa ca poti cumpara motorul asta linistit.

  • 1.5 TSI de 150 cai – Avand in vedere faptul ca motorul a fost lansat acum 5 minute, e greu de vorbit despre fiabilitatea acestuia. Totusi, au fost cateva probleme legate de transmisia manuala la motorul asta, in special la T-Roc si la Golf, asa ca e posibil ca si Passat-ul sa aiba problema asta.

  • 1.8 TSI de 180 cai – VW ne-a promis ca a rezolvat problema consumului de ulei in 2013, dar se pare ca am fost mintiti mai ceva decat atunci cand ne-au promis patronii ca daca muncim si ne facem targetele vom primi si noi o marire de salariu. Sau ca atunci cand m-a mintit o tipa si mi-a zis ca vrea sa bem un ceai la ea in camin si cand am fost acolo nu era niciun ceai. Nici macar nu erau haine pe ea. Am plecat dezamagit. 

  • 2.0 TSI de 272 si 280 cai – Chiar cumpara cineva un VW Passat B8 cu motorul asta? In orice caz, sa ai bidonul de ulei in portbagaj pentru ca sufera de aceeasi problema ca si 1.8 TSI. SA NU MA MAI CHEMI LA CEAI DACA NU AI CEAI.


Diesel



  • 1.6 TDI de 120 cai – La fel cum am zis si pentru generatia anterioara, daca iti iei un Passat break cu un 1.6 TDI te invit sa iesi afara. E ca si cum l-ai pune pe Ion Paladi sa il care in spate pe Sorin Ovidiu Balan. Si Ion Paladi ar scapa gaze pentru ca filtrul de particule se infunda la fiecare 100 de metri de condus prin oras.

  • 2.0 TDI de 150 si 190 cai – La fel ca si la BMW F30, Passat-ul ar fi trebuit sa fi venit doar cu motorul asta. Atat. Problemele trecutului au fost rezolvate asa ca poti merge in continuare pe mana celui mai popular motor din Europa.

  • 2.0 Bi-TDI de 240 cai – Lansat inca de pe vremea vechiului B7, aceasta curiozitate s-a dovedit a fi fiabila in timp. Totusi, nu vrei sa stii cat ar costa o inlocuire de turbine la nebunia asta. Totusi, ar trebui sa stii pentru ca va ajunge la tine cel mai probabil dupa cativa ani de uzura. Sau probabil vei lua un 2.0 TDI simplu.


Hibrid


1.4 TSI + electric de 218 cai – Practic, s-a luat trenul de rulare de pe Golf VII GTE, s-a luat o baterie de capacitate mai mare si asa s-a nascut Passat GTE. O idee noua, pentru un concept vechi de masina. Personal nu vad rostul unui hibrid sau a unui benzinar pentru o berlina de clasa medie, facuta pentru drum lung si nu pentru oras.



Probleme generale VW Passat B8



  • Pentru motoarele diesel ramane in continuare problema volantei cu masa dubla care se uzeaza mai repede decat ti-ai dori. Asta inseamna atat uzura masinii cat si uzura portofelului, iar in cazurile exceptionale volanta poate lua si cutia de viteze cu ea.

  • Probleme serioase la franele pe spate, unde discurile si placutele ori ruginesc ori se uzeaza dupa doar 50 de metri de condus. Asta se intampla pentru ca soferul tipic de Passat B8 mergea prea incet ca sa puna franele spate la treaba.

  • O tema recurenta de pe Passat B6 revine si pe generatia a 8-a si anume la frana electronica de parcare. Iarasi sunt probleme la frana electronica si in special sunt probleme la cele cu functia de Auto-Hold. 

  • Cutia automata DSG7 DQ200 iarasi e subiectul problemelor si a cuvintelor de sanatate demne de Peluza Sud. Mare grija la schimbul de ulei si filtru si aprinde o lumanare din cand in cand pentru a nu se strica Mecatronicul.

  • Televizorul din bord are tendinta de a functiona dupa bunul plac si de a rula in mod frecvent reclame la Catena TV si emisiuni in care Lorin Ioan Fortuna discuta despre Entitatea Miscarii Anti-Goriliene EMAG.


 


 


Verdict VW Passat B8


Si asta e problema cea mai mare a Passat-ului: E o masina plictisitoare. Multa lume a criticat si B7-ele pentru lipsa de imaginatie si pentru faptul ca era doar un facelift modest al lui B6, si se pare ca VW nu raspunde in vreun fel la critica. Da, totul e executat corect, dar e mult prea plictisitor. Nu are nimic gresit, nu are nimic deosebit. E ca o camasa simpla pe care o porti tot timpul. Nu te faci de ras, dar nici nu impresionezi. E ca si cand te-ai duce la un restaurant si ai comanda o supa crema de ceva. Nici nu te faci de ras, dar nici nu vor face oamenii de acolo poze cu tine si isi vor pune pozele pe instagram, tiktok, kik, tumblr si ce aplicatie s-a mai lansat saptamana asta.


Ce motoare recomand? Pentru benzinare recomand 1.4 TSI-ul de 150 de cai, iar pentru diesel nu cred ca are sens sa recomand altceva decat 2.0 TDI. Personal as recomanda versiunea de 150 de cai, pentru ca mai putina putere inseamna mai putin stres si asta inseamna fiabilitate crescuta. Aspect important, mai ales cand stim ca vom cumpara VW Passat B8 abia peste 7-10 ani.


Scrie un raspuns
  • Bogdan Lupu

    2023-10-27 09:48:37

    Articol f prost am 260000 km de la 150000 km pe un Passat 1.6 tdi 120 cai si nici cea mai mica problema. Hateri snobi!

  • AproapeMasini

    2023-07-21 18:11:19

    Practic, un fel de Rusine Dinu Patriciu!

  • Romanian clicheé hater

    2023-07-21 17:42:14

    Unele informatii sunt exacte si corecte. Dar felul in care e scris articolul imi da impresia ca autorul e um iubitor de SUV-uri bulbucate care are nevoie neaparat de o masina cu care sa iasa in evidenta. Mai departe nu zic nimic pt ca e de la sine inteles. Daca renunti la stilul cocalaresc de a scrie si te interesezi temeinic despre subiect in asa fel incat sa nu emiti pareri eronate sau pareri bazate pe estetica, ai o sansa la articole bune.

  • AproapeMasini

    2023-06-19 19:43:00

    Salutare Edi, Masina e buna in sinea ei, dar cand vor fi probleme pe partea de hibrid o sa te usture fundul. Succes!

  • Edi

    2023-06-19 15:11:44

    Bună ziua. O părere despre 1.4 T. GTE, an 2016, cutie automată. Mulțumesc! Spor!

  • AproapeMasini

    2023-04-24 20:09:27

    Buna Ioana, Masinile sunt relativ apropiate. Cred ca diferenta cea mai mare va fi data de starea individuala a fiecarei masini. Succes!

  • Ioana

    2023-04-24 15:58:45

    Bună! Ce îmi recomanzi dintr un Volkswagen Passat 2.0 Comfortline DSG 12/2018 Diesel 110 kW (150 PS) Automatik și o Skoda Octavia Ambition Combi 08/2019 Diesel 85 kW (116 PS)? Mulțumesc!

  • Ciprian Let

    2023-03-16 08:59:29

    Am Citroen C5 model 2012. Nici o problemă în 2 ani. Îți vine să crezi?

  • Adrian

    2023-01-09 09:29:43

    Atunci colegi cu Dacia ….. Motoare sunt testate de ingineri raportat cuplu putere greutate Logic motoare mari pentru afara motoare mici oraș

  • AproapeMasini

    2022-04-13 14:57:36

    Ai dreptate. Amandoua masinile au acelasi 2.0 TDI de aceeasi 1968 centimetri cubi, de la acelasi producator. Mai mult, ambele motoare au o versiune de 150 de cai putere si 340 Nm. Amandoua au versiune BiTDI, cel de pe Passat are 240 de cai iar cel de Transporter are 204 cai, dar amandoua sunt acelasi motor de 1986 centimetri cubi. Dar daca tu insisti ca nu au nici o treaba, atunci probabil ca asa e.


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA