Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Opel Corsa E ( 2014 – 2019 )

Opel Corsa E, care de fapt e un Corsa D cu multe imbunatatiri. Ai putea spune ca mana francezilor va strica supermini-ul American, dar uite ca se poate si mai bine.



 


Te-ai gandi ca o masina americana preluata de catre francezi nu are cum sa iasa bine. Dar iata ca in cazul lui Opel Corsa E lucrurile iau o turnura mai buna decat atunci cand in timpul emisiunii lui Dan Diaconescu a venit un clarvazator care sa afle misterul branzei Del.


In continuare ramane un supermini de oras care se afla undeva la jumatatea centrului. Atat ca si pret de achizitie, calitate, confort sau performante. Opel Corsa E, acea shaorma la farfurie pe care o mananci la un fast food mediocru. Nici nu te impresioneaza dar nici nu ramai absolut oripilat si intoxicat cu salmonella si apoi ai parte de senzatii tari pe holurile spitalului.



Din fericire, Opel Corsa E a scapat de tirania franceza care a inceput sa explodeze preturile masinilor Opel si ramane o masina ieftina de cumparat. E undeva la jumatatea drumului dintre un supermini entry-level gen Hyundai i20 sau Suzuki Swift si un supermini premium precum Polo. Am delirat mult in multe articole, dar aici chiar nu prea ai ce scrie. E la fel de dificil de scris precum articolul despre ASX. Sunt masini executate corect dar atat. Nu au nimic special, nu ai nimic prost. Asta probabil vine si din faptul ca acest Corsa e un facelift al vechiului Opel Corsa D, unde daca stiai ce motoare sa alegi, era o masina mai ieftina de intretinut decat mersul pe jos. Da, in continuare americanii nu se pricep la benzinare mici turbo, dar in rest ai o roaba de tehnologie veche adusa la standardele Euro 6. Daca ai condus vreodata un Corsa C, te vei simti ca acasa si in Corsa E. Daca ai avut toata viata ta Samsung Galaxy, vei fi familiarizat si cu ultimele modele. Asa e si cu Opel Corsa. Sau cu papusile gonflabile.


Motoare Opel Corsa E


Benzina



  • 1.0 Turbo SIDI de 90 si 115 cai – Retras de pe piata in 2018 din cauza problemelor numeroase legate de Low Speed Pre-Ignition Detonation. In esenta e un fenomen care se intampla la motoarele mici pe benzina care au o turbina legata la ele. In momentul in care ii dai talpa de la viteze mici se creaza o presiune imensa asupra cilindrilor si de aici poti deduce problemele. Majoritatea producatorilor au optimizat motoarele si problema asta e mai rara decat vestile positive din Romania. Majoritatea. Nu si Opel.

  • 1.2 MPI de 70 cai – Un motor carat de pe Corsa C pe Corsa D si apoi tarait pe Corsa E. Un motor mai vechi decat Betty White, are nevoie ocazional de bobine de inductie si de verificarea ocazionala a lantului distributiei, lant care se poate intinde. Acesta e motorul mai ieftin decat mersul pe jos.

  • 1.4 MPI de 75, 90 si 100 cai – Provenit din aceeasi familie cu 1.2 MPI-ul, benzinarul aspirat de 1.4 vine cu aceleasi probleme. Ce este diferit la motorul asta e ca e cel mai ieftin benzinar ce vine cu transmisie automata. Din pacate, la banii astia primesti doar o automata cu convertizor de cuplu. Daca nu ai mai condus asa ceva pana acum, trebuie sa stii ca e o cutie mult mai lenta in reactie decat automatele moderne, dar e mult mai fiabila. Plus ca nu are volanta deci ai economisit bani seriosi doar aici. A fost o versiunea si cu Easytronic, cutia semi-automata, dar aia e un doar un alt esec al unui alt producator care incearca asta. Nu-I asa Dacia si Fiat?

  • 1.4 Turbo de 100, 140 si 150 cai – Acelasi 1.4 Turbo pus si pe Mokka, Astra, Insignia si orice in esenta, benzinarul turbo face din Corsa E o reala torpila pe strazi. Dar numai daca eviti cutia automata care se intelege cu motorul la fel cum se intelege cetateanul cu statul. Ca relatia de concubinaj dintre fund si materiile fecale.

  • 1.6 Turbo de 207 cai – Acuma vorbim despre distractie! Arunca logica si banii in Opel Corsa E OPC. Nu e un motor prost, dar din pacate trebuie sa cumperi si caroseria. Spun asta pentru ca motorul asta vine doar in versiunea cu 3 usi. Dar, daca ai gusturi atat de exclusiviste si ciudate incat sa iei un Corsa OPC in 3 usi, oricum nu ai prieteni si nici copii, deci nu conteaza lipsa portierelor spate.



Diesel


1.3 CDTI de 75 si 95 cai – Clasicul 1.3 CDTI furat de la Fiat, acest Multijet s-a dovedit a fi un motor incredibil de fiabil. Asta daca il tii departe de oras, unde incepe sa aiba probleme serioase la EGR si filtru de particule.



Probleme generale Opel Corsa E



  • Cutia semi-automata Easytronic e departe de a fi cea mai fiabila sau performanta cutie de transmisie asa ca iti recomand sa o eviti. Plus ca economisesti vreo 1000 de euro, ceea ce in segmentul asta de masini face o diferenta enorma. La fel cum in lumea barbatilor cativa centimetric pot face diferenta dintre victorie si a-ti ridica pantalonii si a pleca in RUSINE.

  • Sistemul de infotainment cateodata functioneaza, cateodata nu. Asta daca ti-ai permis sau ai gasit una cu infotainment. Sau daca te intereseaza un infotainment la o masina din clasa asta. Genul de om care cumpara asa ceva de obicei prefera sa foloseasca doar smartphone-ul.

  • Aici e oarecum discutabila daca e o problema sau nu, dar multa lume se plange de directia mult prea usoara. Avantajul e ca se conduce foarte usor in oras. Dezavantajul e ca e periculoasa la drum lung. De parca iese cineva la drum lung cu o Corsa.


Verdict Opel Corsa E


Ramane o masina ieftina de cumparat si de intretinut. Totusi, nu vine cu nimic cu care sa te convinga si cu care sa iti ia ochii sau banii. Mai mult decat atat, pentru masinile mici de oras, ieftine si care arata bine exista chiar in gradina Opel un mare adversar- Opel Adam. Pare genul de masina pe care o cumperi doar daca ai gasit-o la un pret foarte bun, cu un abtibild cu “Ocazie” trantit pe parbriz. Nu are nimic cu ce sa se prezinte ca sa impresioneze, asa ca daca nu vrei sa fii impresionat de o masina si vrei doar ceva ieftin care sa iti care fundul prin oras, probabil ca merita sa tragi un ochi peste Opel Corsa E.


Ce motoare recomand? Pentru oras recomand benzinarul aspirat 1.4 MPI cu transmisie manuala. Iar la diesel, nu vei ghici vreodata ce motor recomand.


Scrie un raspuns
  • shutter count check

    2024-02-03 09:57:49

    Interesting review of the Opel Corsa E! I’m currently in the market for a new car and this one caught my attention. I appreciate your detailed analysis of the car’s features and performance. It’s definitely worth considering. Thank you for sharing your thoughts!

  • Constantin Florica

    2022-01-08 11:25:50

    Buna , am o Corsa E 2017 decembrie nouă din fabrică Ucraina , de peste un an și jumătate îmi face figuri în bord îmi arată că ,, puterea motorului este slabă ,, doar cînd e frig , după ce se încălzește își revine și merge bine , acum de ceva timp 3, 4 luni puterea motorului scade foarte tare încît nu mergi decît cu a 2 a chiar dacă ai băgat a 5 a , să depășești nai nici cea mai mică șansă. Ce ar putea fi ? Urmează să fac o programare la un servis să o bag pe calculator.

  • AproapeMasini

    2021-06-24 10:41:58

    Buna Marina, Destul de buna, dar tot recomand verificare la mecanic daca este posibil. Succes!

  • Marina

    2021-06-23 22:25:39

    Buna! Faine articole, pentru o fata care abia incepe sa citeasca despre masini chiar sunt entertaining 🙂 Tot citind si afland de automata cu convertizor ca ar fi cea mai fiabila, cum ti se pare masina asta pentru iesit din Bucuresti periodic,cel mai des 2 persoane? Sau o recomanzi doar pentru oras? https://www.carlex.ro/oferta/opel-corsa-1-4

  • AproapeMasini

    2021-05-17 09:57:39

    Salutare Manuel, In situatia ta Logan MCV ar fi o varianta mai buna dar siguranta in caz de accident e 0. Daca te loveste o Corsa, nu ai nicio sansa. Personal ti-as recomanda un Astra break, ar fi mai ok pentru tine. Eventual 1.3 dieselul pentru costuri de intretinere mici. Succes!

  • Manuel iftinchi

    2021-05-15 12:01:55

    Absolut corect articolul , posesor de al 3 lea corsa , un B și două C . Nu stiu ce să mă fac ,pur si simplu nu se mai strică masinile astea.aa…și da …sunt genul punctul a in b. Singura problemă e că mi am mărit la 2 familia ( de câini…câini mari !!!!) Plus eu… Și din nou ar trebui sa scot bancheta spate si sa bag animalele cand merg la munte intr o masian 2o16….17???…acolo imi permit ca pret de achiziție și întreținere.benzină clar , 1,4 aspirat clar desi si asta la 1,2 16 valve e ok. Sau logan mcv 2011 2012 1,6 ??? E veche dar mai au suflet poate motoarele alea.erau superfiabile …păreri vă rog …mersi !!!!

  • Vlad

    2020-02-23 16:43:01

    Salut, Cata dreptate ai cand spui „Daca ai condus vreodata un Corsa C, te vei simti ca acasa si in Corsa E”. Am avut Corsa C 1.3 CDTI 69 cai – prima mea masina – pe care am tinut-o 4 ani cu drag avand cateva probleme gen garnituri de pompa de motorina ce aveau scurgeri si problema clasica cu caseta de directie cand mi-a ramas volanu intors la 120 de grade in parcare la carrefour.. :)) In fine, luna trecuta am condus o masina inchiriata in Italia – un Corsa E 1.2 de 70 cai, benzina – toate comenzile erau 75% la fel la vechea mea corsa C din 2004 🙂 O masina simpla si destul de spatioasa pentru clasa ei. Ce m-a impresionat a fost butonasul de servo pt parcare – am zis ca s-a rupt volanul… si spatiul interior destul de ok pt clasa ei, eu nefiind vre-un model la 130 de kg si 1.85.. Rupi cu reviewurile !!! esti pe subiect ca si pana acum! Keep up the good work!


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA