Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Honda Civic VIII ( 2006 – 2011 )

Ahhh, Honda Civic VIII, copilul laudat al internautilor auto. Ar trebui sa am mare grija la ceea ce scriu despre una din cele mai iubite masini pe internet. Sincer sa iti spun, ma doare fix in segmentul de dreapta. Honda Civic VIII, sau cum sa speli pe creier o generatie.



Multa lume e fana Honda Civic VIII mai ceva decat sunt eu fan Baricada TV, in special in zilele bune in care erau invitati Lorin Fortuna si Olimpian Ungherea pentru a vorbi despre asaltul Entitatii Miscarii Anti Goriliene EMAG, cat si despre tradarea lui Mihai Eminescu nr. 8. O masina mai asteptata pe site-ul asta decat pozele cu Roxana Ionescu goala (da, si eu le astept). O masina mai celebrata decat regretata bere Stejar.


Si aici incepe marea problema a lui Honda Civic VIII. Da, e o masina sport, excelenta, dar in America si in Japonia si putin prin Anglea. La noi in Europa in schimb nu ducem lipsa de carucioare cu multa putere. In America nu prea ai de ales pe partea de masini compacte cu putere multa, dar aici in Europa se gaseste un Golf GTI, un Megane RS, o maslina, un Clio RS, un Ford Focus, o Alfa Romeo. Chiar ai de unde alege.


Pai si atunci, cu ce se diferentiaza Honda Civic de restul grupului vesel?


Ca la majoritatea masinilor JDM, Honda Civic are o fiabilitate peste medie. Asta daca vrei o masina sport si relativ fiabila.



Apoi are un motor clasic japonez care e fiabil, consuma putin si ofera putere doar sus in turatii. Practic, daca esti genul de boi racer care pleaca intotdeauna primul de la semafor, indiferent de unde se afla in coloana, atunci da, Civic-ul poate fi cea mai buna alegere pentru tine. Dar cati dintre noi merg constant cu 4000+ rpm prin oras?


Si apoi vine sutul in testicule si anume ca masinile japoneze sunt foarte scumpe second-hand. Cu banii pe care i-ai da pe un Honda Civic VIII 1.8 benzina de 140 cai si cutie manuala (singura versiune care conteaza), din 2007-2008, cu un motor de maxim 2 litri capacitate cilindrica, poti sa cumperi urmatoarele:



  • Seat Leon / VW Golf / VW Passat 2.0 FSI 150 cai din 2007-2009;

  • BMW 320i de 150 cai din 2007-2009;

  • Renault Megane II RS de 225 cai din 2008;

  • Audi A6 C6 2.0 TFSI 170 cai din 2006-2007;

  • Ford Focus II 2.0 benzina 145 cai din 2007-2008;

  • Subaru Impreza 2.0 benzina 150 cai din 2008;

  • Opel Astra H 1.8 benzina 140 cai din 2007-2008.


Nu spun ca astea sunt masini mai bune sau mai proaste decat Civicul, spun doar ca in Europa, spre deosebire de America, chiar ai alternativa la aceasta japoneza.


 


Motoare Honda Civic VIII


Benzina



  • 1.4 aspirat de putere…asta, 86 sau 100 cai – Un motor excelent de altfel, daca am vorbi despre Honda Jazz. Dar sa ai un 1.4 de 86 de cai pe Honda Civic, te invit sa IESI AFARA. Macar nu are probleme specifice.

  • 1.8 de 140 cai – Piesa de rezistenta de pe Civic, acest benzinar e unul din cele mai fiabile din clasa lui. Dependent de ulei de calitate precum sunt eu dependent de pozele cu Roxana Ionescu, acest motor are nevoie de benzina de calitate si garnituri schimbate tarziu in viata, in rest se invarte la infinit. A da, sunt cazuri in care motorul asta nu se impaca cu instalatia GPL in sensul ca aceasta se poate bloca deodata, de obicei din mers. Oricum are un consum mic motorul asta, nu fii roman adevarat ca sa pui si GPL. Ca daca erai roman adevarat nu te uitai sa cumperi un Civic, te uitai sa cumperi un Golf 6. Doar Golf 6.

  • 2.0 „R” de 201 cai –  Rezervat pentru Honda Civic Type R, acest motor are nevoie neaparat de ulei de calitate si de respectarea cu strictete a intervalului de schimburi. Motorul prin natura lui are o predispozitie la osteoporoza la axa cu came si singurul mod de a tine boala departe de a il trata cu ulei bun, la timp. O alta problema o reprezinta garniturile de slaba calitate, dar pe total motorul e destul de fiabil si il poti cumpara linistit, daca il gasesti si mai ales daca il gasesti „in mintile lui”


Diesel


2.2 de 138 cai – Asta a fost fix primul diesel pe care l-au facut cei de la Honda. Aparent nu are probleme specifice din punct de vedere mecanic. Ai putea spune ca ar fi o problema faptul ca in 2011 a fost pensionat pentru ca a ramas repetent in Euro 4 si nu a trecut clasa. Altfel, mai sunt probleme cu consumul de motorina care nu e asa de wow precum te-ai astepta la diesel si mai e si faptul ca au pus franele de la aspiratul de 1.4, asa ca ai face bine sa ai picior de plumb atunci cand calci frana.



Probleme generale Honda Civic VIII



  • Generatia asta de Honda Civic e faimoasa pentru ca mananca ambreiaje si volante cu masa dubla, in special la 1.8 benzina si la dieselul de 2.2. In caz ca ai de gand sa cumperi unu, pune bani deoparte si pentru un ambreiaj.

  • Farurile sunt facute din plastilina, la fel si chederele. Daca nu se vor matui, se vor sparge. Mai bine mergi fara, ca la cum arata masina oricum e imposibil de a nu iesi in evidenta.

  • Probleme generale la suspensie si frane (discuri + placute = faliment ). Neaparat trebuie verificata pe dedesubt, mai ales ca asta e o masina sport si cel mai probabil ca a fost condusa si mai sport.

  • Vizibilitatea spate inexistenta te faci sa conduci in mod invers fata de cum ai cumparat masina: la ghici. Asta daca esti genul de om care nu merge pe deviza „La ce ma intereseaza vizibilitatea spate, ca doar eu merg cu fata.”. Eram o data sa fac ITP-ul si o tipa avea probleme la marsarier la masina. O atentioneaza tipu de acolo si ea zice „asa si, eu oricum merg doar inainte”.

  • Cutia automata I-Shift e tehnologie veche si e departe de a fi cea mai rafinata sau dublu rafinata cutie posibil. Nu e problema de fiabilitate, ci pur si simplu merge pe deviza „Cine rade la urma, gandeste mai incet”.

  • Senzorul de ulei se aprinde degeaba in bord. Te si panicheaza si iti si consuma bateria.



Verdict Honda Civic VIII


Totusi, daca esti in cautarea unei masini sport care consuma putin si care e cat de cat fiabila, atunci poti cauta mult si bine dupa un Civic care nu a fost tunat si nu a fost molestat de catre propritarii anteriori. Sa fim seriosi, nu iti cumperi Civic pentru a merge civilizat cu el. Probabil ca ti-ai dat seama deja ca nu sunt cel mai mare fan Honda Civic. Si nu am o problema cu masina in sine pe cat am cu comunitatea. O comunitate care intra in soc analfilactic si face spume cand citeste ceva negativ despre Honda. O comunitate care o pus niste preturi second-hand atat de mari incat numai ei sunt suficient de fanatici incat sa le si cumpere. 


Apropo, daca Roxana Ionescu citeste articolul asta, vreau sa stii ca sunt fanul tau!!!


Ce motoare recomand? Clar, doar benzinarul de 1.8 de 140 de cai si dieselul de 2.2. Desi, nu sunt convins de un motor diesel pe Honda Civic, chiar asa bun cum e el. E ca si cum ai bea Neumarkt dintr-o sticla de Moet.


Scrie un raspuns
  • Robert Dragos

    2024-09-02 18:16:10

    Verificati portbagajul sa nu se adune apa. S-ar putea sa vedeti si pesti inotand pe acolo. Pe la roata de rezerva.

  • Bondarul

    2024-04-06 17:39:04

    Unui cetățean care a zis „Trăiască ALH-ul, țărane”, vreau să-i spun că ALH-ul a fost mai fiabil decât orice motor diesel Honda – Europa !

  • Stefi

    2024-03-28 10:44:39

    O intrebare: exista o masina care iti place si tie sau tu umbli cu bicicleta , as vrea sa stiu de unde ai atatea pareri negative despre fiecare masina?

  • Ghiur Alex

    2023-08-28 15:31:07

    Poate cea mai trista exprimare a unui individ plictisit si frustrat dupa o laba. De curiozitate am mai citit cateva articole pe acest canal si da, e cronica treaba. Omul are o situatie medicala.

  • PAPP MIHAI

    2023-06-20 09:15:22

    Excelenta descriere – nu am inca nici o promlema descrisa si sper sa nici nu le am – e benzina 1.8 cc din 2009!

  • AproapeMasini

    2023-04-24 10:31:05

    Salutare Rares, I-am dedicat articol separat pentru Honda Insight. Personal as spune pas. Succes!

  • Rares te salut

    2023-04-24 00:50:31

    De versiunea hibrid 1.3 95cp nu spui nimic? Mai găsesc anunțuri si toate au cutie automata. O parere te rog?

  • marean

    2023-03-15 20:53:27

    ii concureaza „adeptii” volvo, sau, toyota (mai ales prius)..

  • AproapeMasini

    2023-03-15 12:10:37

    Fara dubiu.

  • tony

    2023-03-14 15:15:37

    Oare fanii Honda, sunt mai turbați decât fanii Opel ?

  • Dan

    2023-02-26 23:15:29

    Adevărat comentariul dvs. Autorul articolului rămâne doar cu gândul la Roxana, căci atât poate !!!


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA