Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Suzuki Ignis II ( 2016 – prezent )

Suzuki Ignis II, cel mai ieftin Suzuki modern. Si cel mai ieftin 4×4 de pe piata. Si cel mai ieftin hibrid de pe piata. Si cel mai ieftin 4×4 hibrid de pe piata. Cum au reusit?



Suzuki Ignis II este continuarea unui Swift pe picioroange, o masina care nu s-a descurcat atat de bine. Primul Ignis e o prezenta destul de rara pe strazile patriei, mai rara chiar si decat interventiile televizate ale Tribunului fara ca acesta sa foloseasca cuvinte precum „tampitule”, „hai sictir de vagabond” si „nu ridici tu ratul de scroafa la un europarlamentar”. Mai exista masini pe care le cumperi pentru ca ai gasit un pont bun, dar primul Ignis chiar e o masina pe care o cumperi doar daca gasesti un pont bun.


Cu Suzuki Ignis II in schimb lucrurile sunt total opuse. La fel ca igrasia, manelele, Vulpita sau Suzuki Vitara, masina asta e peste tot. M-am documentat, m-am rostogolit, m-am uitat la Xtra Night Show, am baut niste Fairy, m-am uitat la Baricada TV si tot nu am reusit sa scot mai mult de cateva motive pentru care aceste masini de spalat pe roti sunt peste tot in Romania:



  • Pretul e mult prea mic pentru a-l ignora. Cel mai ieftin Suzuki Ignis II costa de nou 10.450 euro. Mai ieftin de atat e doar Golanul care in echiparea Laureate costa 9500 euro si care cam cea mai apropiata masina de Suzuki Ignis II si/sau Swift. Dar despre batalia Swift versus Golan voi vorbi in articolul dedicat pentru Swift.

  • Multa lume s-a saturat de mitul masinii germane. Asta s-a vazut in vanzarile care de cativa ani incoace indreapta balanta spre masinile non-germane. Kia, Hyundai, Toyota, Opelul francez, Dacia si iata ca si Mitsubishi si Suzuki au furat ceva din tortul asta imens. Si nemtii se incapataneaza sa scoata in continuare masini proaste (vezi T-Roc) si nu fac nimic altceva decat sa impinga lumea spre alte marci.

  • Si mai multa lume s-a saturat de masina second hand si de mecanicii la fel de dubiosi ca aia care iti vand tigari in piata. Chiar si la noi in Romania lumea merge incet incet spre masinile noi iar Suzuki ofera fix masini pe care ni le permitem pana si noi romanii.



Ai putea spune ca ling in fund Ignis-ul mai ceva decat un corporatist care isi linge seful mare pentru a devenit un sef mai mic. Dar revin si spun ca imi e foarte greu sa justific masina asta. Mai ales cand vezi in ce hal arata. Pe bune, e o masina atat de urata incat e geniala. Ofenseaza pe toata lumea. Plus ca e un fel de Ana Maria Barnoschi a lumii auto – inalta, nu foarte lata deci probabil nu e foarte stabila in curbe la viteze mari. Un fel de primu Logan, doar ca mai instabil.


Motoare Suzuki Ignis II


Benzina


1.2 K12C de 90 cai – La fel, am sa discut mai pe larg in articolul despre Swift in articolul asta. Ideea principala la motorul asta e ca e unul din ultimele motoare aspirate, in 4 cilindri. Asta inseamna fiabilitate crescuta si putere crescuta. Ori Suzuki nu crede in tehnologie noua ori sunt atat de multumiti de ceea ce au facut, incat asta e singurul motor de pe Ignis si Swift. Plus ca am scris randurile astea ca sa mai ocup spatiu.


Hibrid


1.2 + electric de 12v – Acelasi 1.2 de 90 de cai care este ajutat din cand in cand de catre un motoras electric, la viteze mici. Ca un student care a fost rapus de alcool si care doarme in santul din fata caminului, din cand in cand mai zvacneste si mai spune cate un cuvant. Asa e si hibridu asta.



Probleme generale Suzuki Ignis II



  • Tot pretul asta scazut vine si cu minusurile de pe partea de dotari. Cum ar fi faptul ca ai un singur motor de ales sau ca franele pe spate sunt pe tambur pentru toate cele doua (sau doo) niveluri de echipare. Sau faptul ca nivelul materialelor interioare e demn de camerele de camin dintr-un camin uitat din Regie. Mult plastic, negociat la pret direct din Dragonul Rosu. Si diferentele dintre nivelurile de echipare sunt atat de mici incat cumperi doar motorizarea, hibridu sau tractiunea integrala.

  • E urata, instabila in curbe si mai are si vizibilitatea din spate demna de vizibilitatea unui student dupa ce a baut 5 Stejar talpa. Eu nu inteleg de ce au urcat luneta atat de sus, mai degraba o puneau direct pe plafon, ca tot aia era. Bine, eu nu inteleg multe lucruri, unul dintre ele ar fi daca eu mi-as trage mie un pumn si m-ar durea, as fi puternic sau slab? Sau faptul ca gravidele care fac o baie sunt teoretic submarine umane.

  • Multa lume se plange de suspensia pe spate a masinii, care e o punte in stil clasic. Asadar, fa un test drive inainte de a cumpara chestia asta.

  • La capitolul siguranta Suzuki Ignis II e una din cele mai mortale masini. La propriu. Bine, daca o folosesti doar in oras asa cum sugereaza si Suzuki, nu ar trebui sa ai probleme prea mari. O sa aiba doar pietonii, dar e problema lor. Si daca mor, deodata nu mai e problema lor.



Verdict Suzuki Ignis II


Ramane in continuare o masina ieftina de cumparat si de intretinut. Totusi, in afara de Roxana Ionescu (ea are doar avantaje), orice lucru in viata are atat avantaje cat si dezavantaje. Ramane in continuare un Jimny mai ieftin si mai putin capabil, de care nu ti-ar pasa chiar atat de mult. La urma urmei, un Jimny costa dublu cat un Ignis. Problema este ca am dubii mari ca o sa gasesti un model 4×4 pe piata second hand, pentru ca am mari dubii ca o sa cumpere cineva asa ceva. Stau si ma uit la soferul tipic de Ignis si pare genul de om care abia si-a dat Oltcit-ul la remat si si-a cumparat masina noua. Totusi, cand o sa scada preturile second-hand, cred ca o sa fie o masina buna pentru proiecte de off-road.


Ce motoare recomand? 1.2 benzina de 90 de cai pentru benzina si 1.2 benzina pentru diesel si 1.2 benzina pentru hibrid si 1.2 pentru ciuperca piciorului si 1.2 pentru apoplexie si 1.2 pentru aspiratii in viata.


Scrie un raspuns
  • AproapeMasini

    2024-01-09 21:20:14

    Buna Geta, Cutia aia automata in 9 trepte nu e cea mai reusita unealta posibil. As spune pas. Succes!

  • Ichim

    2024-01-09 14:47:56

    Ce parere aveti despre Fiat 500X 2.0 Mjet 4X4 Aut. Cross?

  • Craciun

    2023-11-30 11:28:43

    Toyota RAV 4 sau Avensis,Honda Accord sau CRV,Mazda 6 toate de preferinta benzinare.

  • Ovidiu Bufnilă

    2021-07-16 17:45:48

    Sal la toată lumea. Ignis e bestial, nărăvaș și haios. Avem mașina asta din iarna lui 2018. Am făcut o mulțime de nebunii, am traversat ape învolburate în zona Recea, am ras Pasul Balaș pe un noroi meserie, nu mai spun de drumurile de iarnă prin tot felul de munți, pe tot felul de drumuri forestiere. Mihaela conduce teribil pe forestiere, eu îmi încerc norocul prin nămeți. Ignis are minusurile lui dar cine n-are? Dacă mă uit la mine însumi mă îngrozesc! Foarte mulți oameni ne-au lăudat mașina dar eu i-am rugat să-i laude pe inginerii japonezi. Așa e corect. E o mașină de off-road excelentă, în anumite condiții. E o mașină de curse fantastică, am încercat eu însumi chestia asta în confruntări cu tot felul de cocalari cu mașini bengoase de care e plină țara asta a noastră. Cu minusurile obiective și cu plusurile lui teribile, Ignis e o mașină excelentă concepută practic pentru un echipaj de doi, curajoși, nebuni și ambițioși. Da, Ignis are multă ambiție ceea ce, să fim drepți, multe mărci de renume nu au.

  • Sandu Liviu

    2020-11-26 21:35:54

    E ok. și motorul de 1.6(la Vitara). Prefer 1.4 boosterjet pentru saltul tehnologic făcut de Suzuki cu boosterjet-ul. Găsești articole pe site-utile de specialitate. Succes!

  • Sandu Liviu

    2020-11-26 21:29:16

    Vitara. Chiar dacă montajul pieselor se face in Ungaria(nimic din piesele esențiale :motor,cutie,transmisie,etc. nu se manufacturiaza la vecinii noștri),mașina rămâne ca și concepție o japoneza . Are și o plaja destul de larga de prețuri.Recomand motorizarea 1.4 boosterjet(cu și fără mild hybrid).Destul de fâșneață,înaltă și suficient de ok.la senzații in conducere…o mașina cinstita. In general japonezele sunt mașini oneste.

  • AproapeMasini

    2020-11-18 18:30:20

    Salutare Cristi, Din ce spui tu acolo, Suzuki Vitara 1.6 benzina ar fi ceea ce cauti. E mai inaltut, are 4,1 metri liniari, are 4 cilindri, e fiabil. Personal as merge in zona de Hyundai ix35 si Hyundai Tucson 1.6 benzina aspirat dar are 4,4 metri liniari. Suzuki Vitara in schimb ar trebui sa fie ok. Acum sa vedem ce voteaza si domnul Sandu Liviu. Succes!

  • Cris

    2020-11-18 11:25:57

    ziua buna Sandu Liviu , e clar ca esti pe felie la auto-moto , de fapt si titularul rubricii le vede ,asa ca m ar interesa o parere profesionista despre ceva cu urmatoarele ,,, cca 4 mL ,garda la sol rezonabila (am Fusion 16 cm din 2009 fara probleme , germana.) ,scaune rabatabile si s o tin cam 12 ani tinand cont ca nu sunt ca voi la tehnica iar la condus am Beul de ceva ani si incerc sa conduc prudent tinand cont de jungla inconjuratoare . Ma gandem la ceva gen S Ignis , mazda 2 , I 20 . Kia Rio ……,ma repet deci benzina , 4 cilindri ,4 lungime ,garda peste 15 ar fi ideal………gatgeturi la minim Merg cam 12000 din care 8 extra , indiferent de pareri multumesc anticipat amandurora , cristian

  • Sandu Liviu

    2020-11-14 12:47:30

    Pardon,,jazz-ul”

  • Sandu Liviu

    2020-11-14 12:44:47

    După cum spuneam,e greu cu șoferia dar mai greu cu mecanica.Cineva spunea ca,,am dat-o de gard,,când spuneam de motorul lui Ignis,cum ca ar fi ok. Ei bine..nu e ok.,e super OK de fapt.90 de cai sunt suficienți,arhisuficienti pt. o mașina de sub 1000kg. care nu e făcută pt.circuit. Nu am spus ca un motor pe benzina in 4 e ,,cel mai economic și cel mai puternic,,.Am spus ca un anume motor(respectiv cel de pe Ignis) având un sistem de injecție f.bine gândit,e destul de potent ținând cont ca nu e turbo și are injecție multipunct și nu directa.Asta înseamnă fiabilitate mult peste cele cu turbo-injecție directa-3 cilindrii. Iar când vorbim de consum …iartă-mă dar …nu știi ce vorbești. Consumul pt. 90 de cai aspirați e mic ,chiar super ok. Vorbești de plasticele din interior.Ai făcut comparația cu europenele din aceeași clasa? Dacă nu,ai o scuza.Dacă da,atunci ai pretenții de premium la prețuri entrylevel și in cazul asta ai o problema. Cât despre cei din vest care le cumpara…or fi mai prosti.Noroc de noi ca le deschidem mințile.De ce nu cumpara Swift? E simplu.Ignisul e mult mai practic,are garda la sol mai mare,are 5 stele la NCAP,are toate dotările de care ai nevoie(dacă e GLX),ai allgrip,pt.urban și suburban e ideal…as putea continua . Și încă ceva:poți strănuta in voie ca nu se răstoarnă. Ce penibil !!! Frumusețea unei mașini e subiectiva. Tine de gusturi,de cât ești de pragmatic(sau nu),de educație,de ce muzica asculti,de cât de groasa sau subțire ai ceafa…oricum,e o mașina care-ți place sau nu. Suntem cârcotașii Europei și campioni la micisme. Chiar și așa…,,unora le place jazz-îl,,.


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA