Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Peugeot 3008 I ( 2008 – 2016 )

Peugeot 3008 I…masina asta o si luat un premiu pentru masina anului? Oricum, astazi discutam despre una din cele mai confortabile masini de familie pe care le poti cumpara si care nici nu iti vor fractura finantele personale si interpersonale.



Peugeot 3008 I sta la jumatatea centrului dintre MPV si SUV pentru ca prin 2008 deja nu mai cumpara nimeni MPV-uri. Si au avut dreptate, lumea chiar nu mai cumpara dube cu geamuri…asta, MPV-uri. Si daca te uiti in 20-20 pe strazile patriei, rar vezi cate un Touran , Zamfira sau Scenic. Majoritatea acum isi plimba fundul si fundurile intregii familii prin cross-overe mai mult ( Qashqai ) sau mai putin ( ASX ) esuate. Iar Peugeot 3008 I a venit pentru o nisa atat de specifica incat nici nu stiam ca exista: Genul de om care vrea si un MPV dar vrea si un SUV dar nu se poate decide asa ca le-a cumparat pe amandoua intr-o singura masina. Mai trebuia sa fie si break si deja era o Monica Tatu a lumii auto.



La fel ca si Opel Mokka, Peugeot 3008 I e dependent de nivelul de echipare mai ceva decat sunt eu dependent de materiale educationale cu Eva Kent, Alina Plugaru si Titus Steel. La un loc. Poate sa fie o masina ieftina si proasta, poate sa fie medie si decenta sau poate sa fie buna dar prea scumpa asa ca trebuie sa ai grija mare atunci cand cumperi unul.


Cat despre masina in sine, numai de bine. Se vede ca e o masina enorma, pentru familistul convins care nu a auzit de vasectomie dar care nu vrea ceva ce arata ca o duba cu geamuri. Are un aspect din categoria aia „Iti place sau nu. Nu exista cale de mijloc.”. Iar pentru ca brandul si masina in general e una slaba ca si fiabilitate, asta trage in jos pretul la toate nivelurile de echipare, in special la alea bune. Ai putea spune ca au facut intentionat modele proaste ca sa aiba vanzari bune pe piata second-hand. E o logica de milioane, dar la urma urmei vorbim despre Peugeot, un producator dintr-o tara unei barbatii au sexualitate indoielnica si care se uita la alti barbati pictati pe fata in timp ce mananca baghete cu usturoi. A da, era sa uit. Fiind o masina franceza inseamna automat ca notele la testul NCAP sunt galactice. Ai doar la siguranta pietonilor un mizerabil 31%, in rest ai peste 80%. Dar aia e problema pietonilor, nu a ta. Si daca l-ai lasat lat pe asfalt il poti lua cu tine intr-unul din acele 2 locuri standard din spatele spatelui. La naiba in puii mei, poti sa intri in intersectie ca la bowling, ca tot ai loc sa iei vreo 15 pietoni raniti cu tine si sa ii duci la spital.



Motoare Peugeot 3008 I



  • 1.2 Turbo de 130 cai – Daca chiar ai nevoie ca sa iti explic de ce un turbo de 1.2 e o idee gresita pe Peugeot 3008 I, probabil ca ar trebui sa iti reconsideri viata.

  • 1.6 MPI de 120 cai – Mai gasesti ocazional motorul asta prin anunturi, dar iarasi, e un motor mai chinuit si exploatat decat un angajat pe minimul pe economie, undeva la o fabrica de confectii. Problemele la lantul de distributie sunt ultima ta grija atunci cand il pui sa care 3008-ul.

  • 1.6 Turbo de 156 cai – Micul Print primeste si o turbina. Responsabil pentru dinamitarea imaginii MINI pe partea de fiabilitate, acest motor are un joc la lantul de distributie de parca face parte din trupa lui Bogdan de la Cluj. Da aragaz cu butelie, sa se stie tiganie…


Diesel



  • 1.6 HDi de 110 cai – Gunoiul meu preferat. E motorul meu preferat pentru ca intotdeauna pot sa ma descarc negativ pe motorul asta. Dupa ce o facut ravagii prin Ford, Volvo, Peugeot, Citroen si oriunde a mai fost montat, avortonul asta mecanic e dus la sarcina maxima pe Peugeot 3008 I si asta se vede. Efortul intens il lasa frecvent fara injectoare, volanta, ambreiaj, turbina, EGR sau vreun sens pentru a-l cumpara.

  • 2.0 HDi de 150 si 163 cai – De asta spuneam ca Peugeot 3008 I poate fi o masina excelenta daca stii ce sa alegi. Iar asta e cel mai potrivit motor pentru hardughia asta. Sigur, apar ocazional probleme la filtrul de particule si volanta cu masa dubla se uzeaza, dar e departe cel mai potrivit motor. Se potriveste mai bine cu caroseria asta decat se potrivesc Eva Kent cu Titus Steel.


Hibrid


2.0 HDi + electric de 200 de cai – Cand spuneam bun dar foarte scump, aici ma refeream. Da, sistemul electric mai face figuri cateodata pentru ca masina are foarte multa tehnologie si un consum electric demn de Sunwaves, dar per total e o experienta reusita. Nu e ca si cum te vei gandi la planeta si la ecologie, conducand un Peugeot 3008 I.



Probleme generale Peugeot 3008 I



  • Problema generala pe care o sa o gasesti peste tot se refera la partea de electronice. Practic, ca orice masina franceza. Doar ca pe masina asta o fost pusa foarte multa tehnologie (de la Heads Up Display pana la senzori de avertizare pentru parasirea benzii de rulare) asa ca verifica absolut orice buton si functie sa vezi daca functioneaza.

  • Cutia semi-automata de pe 3008 nu impresioneaza pe nimeni si nici macar pe mecanici. Are atatea motive pentru a nu functiona incat nici ei nu sunt incantati pentru ca vor avea de cautat mai mult decat am eu de cautat sensul in viata. Desi, sa imi delirez dejectiile mentale pe aici pare un sens destul de bun, daca nu chiar giratoriu.

  • Aparent portierele din spate au fost puse dupa ce masina a iesit de pe poarta fabricii, intrucat ori nu sunt 100% aliniate ori au probleme la incuietori. Sau ambele. Parca si vad cum a iesit un 3008 fara portierele din spate si mecanicii francezi au spus „Oh ho ho monsieur dar am uitat le portiere! Haide sa ne satisfacem fizic noi intre noi si apoi sa punem portierele! Oh ho ho mon ami! Gerard, da-mi bagheta!!!”



Verdict Peugeot 3008 I


Nu e o masina conventionala asa ca trebuie sa intru in mintea cumparatorului de asa ceva. Repet, e pentru omul care vrea si SUV si MPV dar care nu se poate decide asa ca le cumpara pe amandoua. Iar daca mergi pe motorul de 2.0 HDi ai o masina normala, spatioasa, impozanta si cu mici probleme de fiabilitate. Totusi, eu sunt impresionat de faptul ca poti gasi masini decente si la Peugeot. Oh ho ho mon ami, avec le croissant! Gerard, adu-mi bagheta! In orice caz, parca o recomand mai degraba decat un clasic gen Touran sau Scenic.


Ce motoare recomand? Pentru benzinar recomand chinuitul 1.6 MPI si asta pentru ca trebuie, iar la diesel clar dieselul de 2.0 HDi si 150 de cai.


 


 


 


Scrie un raspuns
  • Eu

    2023-12-15 16:25:15

    review de cacao in stil de bunagiu… beak

  • claudiu branescu

    2023-11-13 17:34:51

    AM UN PEUGEOT 3008 DIN 2013 1,6 MOTORINA , CUTIE SEMIAUTOMATA. AM DAT DIN GRESEALA DRUMUL LA ULEIUL DE LA CUTIE. PE UNDE SE PUNE ULEIUL INAPOI IN CUTIE

  • Tudosie

    2023-08-08 15:22:04

    Buna ziua , Am un peugeot 3008 din 2010 merge foarte bine arata destul de bine atat exterior cat si interior, motorul este 2.0 hdi nu am avut nici o problema cu el . Am o problema de vreo 2-3 ani doua geamuri nu mai primesc comanda de la panoul soferului (individual functioneaza) ? Poate cineva sa-mi dea un sfat? Individual functioneaza si nici panoul de la sofer nu este defect. Va multumesc!

  • AproapeMasini

    2023-07-25 10:36:07

    Salutare Ciprian, Masina e buna in esenta dar sa ai grija sa verifici distributia daca nu bate ca e predispus la asa ceva. In rest e decent. Succes!

  • Ciprian Ostoros

    2023-07-23 18:22:44

    Am nevoie de o masina cu 7 locuri, tin sa menționez ca, conduc mai mult prin oras si ocazional ies la cate o plimbare, recomanzi peugeot 5008 1.6 benzina aspirat? Buget pana in 6000 euro.

  • Anton

    2023-05-10 16:12:01

    Schimba bateria si fa plinul la adblue, tine doar 80k km, eu am un 3008 hibrid si vreau sa zic ca e o masina mai mult decat decenta, e chiar foarte buna pentru banii pe care i-am dat pe ea, 6 mii eur adusa din olanda(daca avea sigla de Audi sau VW fara 10 mii nu ma apropiam de ea). Am facut multe drumuri Olanda-Franta-Romania si nu e mai prejos cu nimic fata de cele 2 mentionate, ba chiar e foarte fiabila. Mentionez ca lichidul adblue trebuie completat , altfel computerul restrictioneaza puterea motorului si nu mai urca peste 2500 rotatii sau 110 km , practic nu il lai lasa sa consume motorina deoarece nu mai este combinata cu adblue, deci masina nu are nimic, doar trebuie sa mergi la un service sa iti bage adblue, 200 ron toata operatiunea . Nu iti arata in bord daca este consumat sau cat mai ai in rezervor, trebuie sa dai cu presupusul sau mergi la service, faci operatiunea si esti sigur ca nu vei mai avea probleme 80k km. Bateria sa fie cu gel pentru sistem start-stop daca este masina hibrida.

  • MIRCEA POPA

    2023-02-25 11:52:56

    Am un peugeot 3008 din 2011 motor de 2l HDI echipat ful iar dupa ce i-am curatat pompa de inalte, i-am calibrat injectoarele nu-l mai poate porni. Stie cineva ce poate avea.

  • AproapeMasini

    2023-01-25 20:28:25

    Doar sa fie schimbata distributia sau sa te pregatesti de operatiune. Succes!

  • Ice

    2023-01-25 14:18:44

    Ce părere aveți de 5008, din 2012, motor 1.6 benzina 156cp?

  • Luchian

    2022-11-08 01:05:53

    Salut, ma gandeam sa achizitionez un 3008 2.0 hdi hybrid (2016) din ce am citit aici nu prea il recomanzi. De ce? Ar mai fi o varianta Bmw seria 2 , dar parca e si ala o struto-camila, nu ma incanta design-ul. Care e parerea ta, sa merg pe ceva clasic (Audi a4, bmw seria 3) dar mai veche ca an 2014 ?


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA