Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Hyundai Accent II ( 1999 – 2005 )

Hyundai Accent II, pentru ca imi era dor sa scriu pe AproapeMasini despre o aproape masina. Si ai rade de ea la fel cum radea Bahmuteaca de Naomi in platoul emisiunii „La o Sueta cu Bahmu”, adica mult si degeaba. Hyundai Accent II, cea mai buna masina pentru incepatori de care nu ai auzit niciodata.



Hyundai Accent II nici macar nu era in planuri pentru Europa civilizata. Lansata pentru Rusia, Ucraina si alte tari de saraci gen Romanistan, in unele tari pana si in 2012 se mai producea. Alaturi de Ford Mondeo II, primul Hyundai Accident european se afla in zona anunturilor cu preturi in lei, la modul serios. Daca ai 1000 de euro la tine, vei gasi un Accident extra full adica geamuri, volan, husa din aia cu margele pe scaun si un volan in 2 spite – Ca la S Class. Sau ca la Oltcit.


Si de aici cam incepe sa se termine caterinca despre stra-strabunicul lui Hyundai i30, pentru ca Accent-ul a mers intotdeauna pe deviza „Nu se strica pentru ca nu are ce sa se strice”. Ca si motorizari, fiabilitate si dotari, Hyundai Accent II se aseamana foarte mult cu primul Golan, doar ca are cateva avantaje.



  • In primul rand are un volan cu doua spite si asta te face hipster. Pe langa asta, la noi prin anunturi in general le gasesti pe alea mai de Doamne ajuta, cu un aer conditionat, geamuri electrice, poze cu Romeo Fantastik, d’astea.

  • Un avantaj masiv la Hyundai este ca nu prea ruginesc chestiile astea. Nu ca Golanul. Golanul rugina aproape la fel de mult ca un Mercedes, iar daca nu stii cum rugineste un Mercedes, du-te cu un bidon de apa si baga-l pe gat cu forta lui Nicolae Vacaroiu. Ai sa vezi rugina instant.

  • Ai un Hyundai Accent II deci nu ai stigma sociala a Golanului, ca esti un cartofar cu trei clase care ragaie parizer in timp ce bea Timisoreana, sparge seminte si asculta aceeasi caseta cu Dolanescu de 5 ani incoace. Are un pachet de tigari tot timpul la buzunarul de la piept al camasii. E rosu constant la fata si garaie alcool. Nu, tu ai un Accent II. Tu esti doar un sarantonc care nu a putut mai mult in viata. Nu o sa rada nimeni de tine ca ai un Accent II. Pentru ca nu e o masina romaneasca si noi trebuie obligatoriu sa uram tot ce este romanesc. Nu o sa ragaie nimeni despre tine, din preputul gandirii, spunand: „Uitel si p’asta, si-o luat Golan”.



Motoare Hyundai Accent II



  • 1.3 MPI de 83 de cai – De departe cel mai popular motor pe la noi si cu o fiabilitate demna de motoarele de pe Transporter T4. Asta pentru ca ultima fita in materie de tehnologie la motorul asta este injectia electronica.

  • 1.5 MPI de 92 si 102 cai – Pentru simplul fapt ca venea cu cativa cai in plus si doar cateva dotari, motorul asta a fost ignorat multa vreme, chiar daca e acelasi GE4H ca si 1.3-ul.

  • 1.6 MPI de 106 cai – In 2003 apare si motorul asta, de o generatie complet noua. Suntem doar la un pas distanta de modernul 1.4 MPI cu care ne-a obisnuit Hyundai, dar faptul ca a venit in 2003 pe cand Accent-ul deja nu mai avea relevanta si plus ca motorul asta e atat de zgomotos incat zici ca e diesel.


Diesel


1.5 CRDI de 82 de cai – Multa vreme multa lume a ras de Hyundai Accident pentru ca avea un diesel in 3 pistoane. Dar iata ca ei aveau inca din 1999 un diesel in 3 pistoane cu tehnologie Common-Rail. Practic, Hyundai Accident 1.5 CRDI a fost cu minim 10 ani inaintea industriei auto. Foarte fiabil motor, dar zgomotos ca orice diesel in 3 pistoane timpuriu si ocazional are probleme cu senzorul axei cu came.



Probleme generale Hyundai Accent II



  • Hyundai Accent II este o masina ieftina pe piata asa ca sansele de a gasi un model impecabil sau cu dotari sunt la fel de mari ca Roxana Ionescu sa ma sune si sa imi trimita o poza cu ea pe whatsapp.

  • Vopseaua a fost pusa la caterinca, cu specificatii de cantitate demne de o imprimanta asa ca nu vei gasi niciodata un model impecabil.

  • Cutia manuala nu e cea mai reusita cutie posibil dar la banii astia macar isi face treaba.

  • La fel ca si in cazul lui Mazda 323, e foarte greu sa mai gasesti piese aftermarket pentru un Accent LC si de multe ori va trebui sa mergi ori pe dezmembrari, ori pe original. Nu exista cale de mijloc.

  • Singura culoare de la interior e o combinatie de gri cu gri. Daca tot ti-ai cumparat niste vopsea pentru exterior, arunca ce o mai ramas pe fundul galetii si in interior.



Verdict Hyundai Accent II


Hyundai Accent II ramane una din cele mai bune masini la ora actuala pentru incepatori, curieri de mancare si oameni carora in general nu le pasa de masini si care vor sa ajunga din A in B cat mai ieftin. Nu a fost o masina stralucita, dar a surprins chintesenta marcii Hyundai din anii 2000 – masini ieftine, simple si fiabile. Si, intr-un mod halucinant, chiar avem o comunitate puternica in Romanistan, dedicata lui Hyundai Accident II si III.


Ce motoare recomand? Pentru benzina recomand 1.3-ul de 83 de cai pentru ca oricum doar pe ala o sa il gasesti, iar pentru diesel nu vei ghici niciodata.


 


Scrie un raspuns
  • Alex

    2020-07-10 14:49:16

    Mentionez ca pentru airbag-uri, in Romania s-au comercializat numai cu un singur airbag sau fara. Dar sunt arhisuficiente anunturi pe OLX de Accent-uri 2 cu doua airbag-uri. Asta asa, pentru informare generala. Si in 3 spite.

  • AproapeMasini

    2020-07-07 17:16:12

    Sincer, si eu as merge ori pe Hyundai Accident III 1.4 MPI sau Megane II sau Symbol. Problema e ca Megane II e mai mare dar se opreste la Euro 4, Symbol in schimb vine si cu Euro 5. Asta daca are vreo relevanta pentru Victor norma de poluare.

  • Gabriel

    2020-07-07 16:01:10

    In loc de Symbol baga Megane 2, la 2600 găsești orice Megane full după 2006, ori 1.6 ori 1.5 dci, cel puțin eu așa am ales

  • Leonard

    2020-07-07 00:48:42

    La S80-uri cand primim niste pareri?

  • Victor

    2020-07-06 22:26:56

    Salut! Eu sunt începător, deși am 25 de ani, am dat de permis abia anul trecut și îl am de 5 luni, in care am făcut aproximativ 3000 km cu dieseluri. As vrea sa mi iau o mașină cat de cat decenta pe care sa o chinui prin București și săptămânal un drum de 200-250 km. Sincer, mi-as lua Hyundai Accident II din 2008, 1.6 benzină (chiar am găsit două modele full, cu senzori spate ? și clima la 2600 negociabil). Adina aștept articolul cu ea. Totuși sunt aproape de a lua un Ford Focus Sedan, 2010 1.6 duratec cu gpl, 100 k km- 3200 euro negociabil (luată pe leasing din Ro, rulata mai mult prin București și împrejurimi). Sunt și pentru un Symbol 2011, 1.6, full fara piele, care e la 3800 negociabil. Ce îmi recomanzi ? In bugetul de 3500-4000 euro mașină în sine (500 euro ptr eventuale intervenții în lunile următoare). Vreau ceva care sa nu mi dea dureri de cap, ori palpitații la deparisi și rampe, pe care sa mă bazez 2-3 ani/30-50 de mii km (eventual sa i-o las lu’ tata la tara). Sunt fan declarat al vostru. Succes!

  • Calache

    2020-07-06 20:19:35

    N-am vazut niciodata modelul asta de Accent sa fie condus de o persoana care sa aiba mai putin de 60 de ani.Probabil,cum se dau la unii piloti cand ies la pensie un ceas de aur(sau haur),asa cred, ca sunt unii care primesc moca cu primul cupon de pensie si un Accent modelul asta ca altfel nu-mi explic.


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA