Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Nissan Tiida I ( 2004 – 2011 )

Nissan Tiida I, un Golan mai pompos sau un Megane pentru cei care nu vor Megane? Oricum ar fi, astazi in ring intra o Aproape Masina care s-ar putea sa te surprinda mai ceva decat a fost surprins Ciprian Marica intr-un hotel.



Lansat in 2004 ca o inspiratie si perspiratie a lui Renault Megane II, Nissan Tiida I a fost construit pe aceeasi platforma cu Renault Modus iar asta explica multe. Asta pentru ca Renault Modus a fost o masina obscura, ciudata, hulita ca Sechelariu cand a pierdut primaria, ieftina si totusi foarte foarte buna. Iar povestea lui Nissan Tiida I este la fel. O masina decenta, dar urata, obscura si hulita pentru ca nu are sigla care trebuie. Daca in ierarhia auto VW sta in varful pomului la categoria „cumpar sigla si nu masina”, Renault sta la categoria „cumpar masina si nu sigla” iar Nissan sta la categoria „altele”. Mai ales cand vorbeste despre altceva decat Qashqai sau Nissan Puke. Masini gen Nissan Tiida I sau Primera sunt pentru genul de om care vrea o masina dar nu stie exact ce vrea si a gasit ceva la un pret bun.


Genul asta de masina in general ofera surprize foarte placute. Chit ca vorbim despre Fiat Bravo, Fiat Croma, Renault Modus sau Suzuki Ignis, masinile ieftine pe care le cumperi fara sa stii nimic despre ele in general sunt foarte bune pentru cumparatorul tipic. Iar motivul e foarte simplu pentru care masinile ieftine cumparate la pont sunt foarte bune: Nu se strica pe sistemul ca nu are ce sa se strice. Iar Nissan Tiida I intra in aceeasi categorie. Avem o platforma facuta la comun de Nissan-Renault, o combinatie de motoare Nissan si motoare Renault, un minim de confort si aia e. Nu primesti nici macar un aspect decent. Serios, mai degraba m-as uita pe contul de OnlyFans al lui Traistariu, decat sa ma uit la un Nissan Tiida I. Dar poate ca sunt si oameni care pun accent doar pe utilitate, nu si pe aspect. Pentru ca acest Tiida vine din perioada in care Nissan facea masini strict muncitoresti, masini gen X-Trail sau Primera. Nu frumoase, nu confortabile, dar muncitoresti.



Motoare Nissan Tiida I


Benzina



  • 1.5 MPI de 101 cai – Un rezumat la motorului de 1.6 de la Renault asa ca fa bine si pune 100 de euro in plus la buget si ia versiunea corecta, cea de 1.6.

  • 1.6 MPI de 110 cai – Vestitul, faimosul 1.6 H9M de la Renault, care a vazut utilizare intensa pe Renault Megane, Dacia Logan, Duster, Dokker, Qashqai si orice masina imaginabila din alianta Nissan-Renault. Aceasta fabuloasa bicicleta a satului are doar probleme ocazionale la bujii, in rest a vazut si inca vede abuz pe taxi si uber asa ca poti cumpara cu incredere un Nissan Tiida I cu motorizarea asta. Oricum o bujie costa cat un pachet de tigari si nu exagerez cand spun asta.

  • 1.8 MPI de 126 cai – Daca unitatile de 1.5 si 1.6 sunt de la Renault, asta de 1.8 MR18DE e pur Nissan. Distributie pe lant, fiabilitate mare si functional doar la turatii mari, ca orice benzinar aspirat japonez din acea perioada. Desi, cand ma uit la Nissan Tiida I mi se scoala invers. Numai la condus sportiv nu ma gandesc cand vad o Tiida. Dar poate sunt soferi sau soferite care simt o strangere de zonele genitale atunci cand vad un Nissan Tiida I si se trezeste Titi Aur-ul din el sau ea. Cine stie.


Diesel


1.5 dCi de 105 cai – Legendarul K9K a fost montat cumva si pe Nissan Tiida I dar mult noroc sa gasesti unul. E atat de greu gasit unul, incat in Romania nu exista niciun model la vanzare, iar pe mobile.de sunt doar 5 Nissan Tiida I 1.5 dCi. 5 bucati pe tot mobile.de. Ca sa iti pun lucrurile in perspectiva, pe mobile.de exista 17 Bugatti Veryon la vanzare. Asta face ca Nissan Tiida diesel sa fie de 3 ori mai exclusivist decat Bugatti Veyron. Cat despre motor, nu am ce sa mai povestesc despre arhi-cunoscutul 1.5 dCi de la Renault.



Probleme generale Nissan Tiida I



  • Ca la orice masina obscura, problema principala e la gasit mecanici si piese. Din fericire piese gasesti destul de usor, fiind un verisor de al lui Renault Megane, dar pe parte de mecanici nu stiu ce sa zic. Plus ca mecanicii au sanse mari sa orbeasca atunci cand vad un Tiida.

  • Cutiile de viteze, atat automate cat si manuale, au probleme constante asa ca mai degraba mergi pe o cutie manuala si pune deoparte 10 lei in fiecare luna pentru reparatii. Daca te costa mai mult de atat, pune 15 lei si cumpara alta cutie.

  • Furtunurile de la frane sunt atat de proaste incat daca le-ai pune la o masina de spalat, ar crapa din prima. Daca ai pune un furtun din ala si ai incerca sa te spanzuri cu el, s-ar rupe dinainte sa dai la o parte scaunul de sub picioare.

  • Cureaua de accesorii nu sta locului, la fel ca un copil care tocmai a aflat ca nu mai face ore online si ca de luni se intoarce la scoala. Bine ca o curea de accesorii costa cat 2 pachete de tigari si o poti monta singur.



Verdict Nissan Tiida I


Daca ai ajuns la articolul asta, felicitari! Ai ajuns pe partea obscura a internetului. Nissan Tiida I este o masina obscura in toata Europa, nu doar in Romanistan asa ca acest articol chiar ii va fi de folos cuiva, atunci cand va vedea un Tiida. Iar daca va vedea un Tiida, cel mai probabil va fi masina de privat si nu de samsar. Mai mult decat atat, lipsa motorului diesel ii taie din sex appeal mai ceva decat ii taie contul de OnlyFans sex appeal-ul lui Traistariu.


Ce motoare recomand? Pentru benzina recomand arhi-cunoscutul 1.6 MPI de 110 cai, iar pentru diesel legendarul 1.5 dCi K9K dar mult noroc sa gasesti unul. Retine, e mai exclusivist decat un Bugatti Veyron.


Scrie un raspuns
  • Cornel

    2020-11-11 12:10:02

    Mulțumesc frumos pentru timpul acordat

  • AproapeMasini

    2020-11-11 10:37:53

    Salutare Cornel, Depinde foarte mult de bugetul si nevoile tale. Dar dupa cum ai scris, cel mai probabil ti se potriveste o Toyota Auris Hybrid. O masina fiabila, practica, usor de condus si cu un consum redus. Succes!

  • Cornel

    2020-11-10 21:33:45

    A-și dori un sfat de specialist sunt multe oferte și nu știu sa aleg benzina de oraș cutie automata după 2010

  • AproapeMasini

    2020-11-05 12:14:49

    Am folosit mobile.de si am vrut doar sa demonstrez ca Tiida 1.5 dci e o masina mai exclusivista decat Veryon. Ceea ce confirma si olx.

  • Zero

    2020-11-02 21:29:02

    Sunt 5 bucati 1.5 dci pe OLX in Romania si vreo 10 benzinare. Mai lasa Autovit ca e mai depasit decat yahoo messenger…


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA