Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Opel Meriva B ( 2010 – 2017 )

Opel Meriva B, capat de drum pentru un gen auto si pentru una din cele mai ciudate masini pe care nu le-a vrut nimeni. SI ca sa fie treaba buna pana la capat, Opel s-au decis sa faca Meriva-ul si mai putin atractiv pentru oricine e suficient de dezaxat mental, sexual si spiritual incat sa considere un Opel Meriva B.



Sigur, poti da skip la reclama asta…


Nu, stai, nu asta….


Sigur, poti sa te uiti la Opel Meriva B si sa spui ca e o masina care arata bine si ai avea partial dreptate. Daca primul Meriva era un dusman veritabil pentru Golf Plus, Opel Meriva B ma duce cu gandul la VW Touran si apoi ma trimite direct la wc. Dar macar asta a fost unul din ultimele Opel-uri facute de catre americani, iar asta se vede. Dar macar are motoare la final de viata, unele dintre ele fiind construite de pe vremea lui Ur-Zababa si o fiabilitate decenta, doar ca are acea mare problema care iti taie elanul mai ceva decat i-a taiat elanul Vadim Zavorancei.


Portierele. Mai specific, portierele spate care nu se deschid ca la o masina normala, ci se deschid in stilul „suicide doors” cum spun americanii. Sigur, e mult mai usor sa intri si sa iesi cand ai portiere care se deschid asa. E mult mai usor sa montezi si un scaun pentru copii atunci cand ai usile in stilul asta. Dar ar fi mare pacat sa deschizi din greseala portierele, din mers. De fapt, cred ca asta e motivul principal pentru care nimeni nu mai face portiere de genu, in afara de americani. Ah, stai, Opel a fost o companie americana. Plus ca mai trebuie sa si explici tuturor cum se deschid portierele. In cazul in care ai avut Seat Leon sau Alfa Romeo 147 sau orice masina care are manerele sus pe geamul din spate, atunci stii la ce ma refer. Trebuie sa explici oamenilor cum se deschid portierele, si le tot explici pana te saturi si te duci si le deschizi portiera singur(a). De fiecare data.



Motoare Opel Meriva B


Benzina



  • 1.4 VVT de 100 cai – La fel ca si la prima generatie, motorul asta poate e o idee buna pe Astra, dar pe Opel Meriva B e ca si cum ai pune-o pe Gina Pistol sa il care in spate pe Smiley, Chef Scarlatescu, intreaga echipa Asia Express, Piedone si trupa 5Gang. Dar macar e ultimul mohican aspirat, asa ca fiabilitatea il salveaza. Singura chestie care scartaie sunt bobinele de inductie dar macar sunt ieftine.

  • 1.4 Turbo de 120 si 140 caiProbleme la ambreiaj pentru cutia manuala si probleme la cutia automata. Pe langa astea mai ai un termostat pacatos la un show capatos, dar oricum nu te vei uita la un benzinar, mai ales la Opel Meriva B.


Diesel



  • 1.3 CDTi de 75 si 95 cai – Nu. Da, e fiabil, consuma putin, dar la 75 de cai va trebui sa pleci pe jos daca vei avea nevoie sa ajungi undeva repede.

  • 1.6 CDTi de 95, 110 si 136 cai – Lansat ca ultimul diesel dezvoltat impreuna cu Fiat, acest 1.6 CDTi e un motor decent, lipsit de probleme sau entuziasm. Daca ar fi o mancare, ar fi o ciorba de cartofi.

  • 1.7 CDTi de 100, 110 si 130 cai – Anticul 1.7 CDTi lansat pe Astra H se pensioneaza pe Opel Meriva B si nu mai e legenda care a fost odata. Pentru ca a fost un motor bun cand era euro 3 si euro 4, dar acum ca a trebuit sa fie dus mai sus a fost mai strangulat decat un sadomasochist care se duce la proteste pus pe fapte mari.



Probleme generale Opel Meriva B



  • Directia asistata electric face mai multe figuri si fitze decat Mario Fresh si Lino Golden la un loc si are tendinta de a nu functiona chiar tot timpul.

  • Frana de parcare actionata electric face mai multe figuri decat Mario Fresh, Lino Golden, Velea, Nelson Mondialu si Romeo Fantastik la un loc si are tendinta de a se bloca si de a te lasa naufragiat in parcare. Dar daca ai avut Passat B6 in trecut, esti deja obisnuit cu situatia.



Verdict Opel Meriva B


Daca faci abstractie de faptul ca usile alea se deschis invers si ca sunt un potential pericol pentru viata pasagerilor din spate, Opel Meriva B ramane un Touran de la Opel, dar mai fiabil. Dar oare mai exista loc in lumea asta si pentru dube cu geamuri precum Meriva, Zafira, Touran, Sharan si restul? Categoric nu, pentru ca una din primele decizii ale francezilor in momentul in care au preluat Opel a fost de a deconecta de la aparate Meriva si Zafira. Dar totusi, daca esti in cautare de masini ieftine si bune, atunci clar merita sa arunci un ochi pe Meriva.


Ce motoare recomand? Pentru benzina voi recomanda 1.4 MPI de 100 de cai doar pentru ca e mai fiabil, dar cel mai bine se simte Meriva-ul cu dieselul de 1.6 CDTI si 110 cai. Sau 136 de cai, daca reusesti sa gasesti unul.


Scrie un raspuns
  • Jhon

    2023-08-26 15:35:52

    Asa este. Mai bine o schimbi cu totul de la srot

  • Marian

    2023-08-26 15:34:25

    Asa este. Eu am un 1.4 cu GPL din fabrica, in 4 ani am schimbat doar termostatul si pompa de apa, masina foarte fiabila, consumul mic, sa nu mai vorbim ca GPL ul este mai ieftin cu peste 50% decat dieselul. Plăcută la condus dar mai putin plăcută la design. Meriva b diesel are foarte multe probleme, egr, turbina, etc.

  • Pătru

    2022-11-26 09:26:32

    uff, deci imi dai speranță, că merita sa caut una’ieftinuță și ne f..orțată’, ca pentru unu cu mânuță și picioruș ușurell, piatw ciupesc un diesel de 1,6 si 136cabaline, ce părere/indicațiuni imi dai?🤔 Stimă Sărmanul Nekanïkoss

  • AproapeMasini

    2022-07-30 09:49:20

    Salutare Alex, Daca e 1.4 Turbo e ok ca si performante. 1.4 aspirat e motor de taximetristi si e impaca foarte bine cu GPL-ul, doar ca nu e cel mai bun pentru drum lung si e bun strict pentru oras. Dar daca ai zis ca ai deja o masina pentru afara, atunci poti alege orice benzinar de la Meriva, cu incredere. Doar sa verifici masina „din scoarta in scoarta”. Succes!

  • Alex

    2022-07-30 06:26:11

    Revin… masina a avut doar 2 proprietari in Germania din 2011 pana in mai 2022 cand a fost adusa in Ro. Am primit poze cu brief-urile mare si mic. Doresc sa-i pun gaz ptr. RS. in Bucuresti. Ptr. deplasari in tara am alta masina, deci va rog nu-mi spuneti cat de lenesa va fi in depasiri… ma intereseaza in special probleme electrice ( bord, calculator, frana de mana electr…. etc. ). Am permis de 33 de ani si am condus tot felul de masini. Apreciez daca aveti orice parere pro / contra. Multumesc !

  • Alex

    2022-07-30 06:15:59

    Buna dimineata. Ma intereseaza parerea cuiva care are o Meriva B pe benzina. Sunt pe cale sa achizitionez una in 2-3 zile. Costa 4.200 € si e inmatriculata in Ro de 2 luni, omul nu e samsar 100% Multumesc, as dori sa-mi lasati si un nr de tel. daca se poate…

  • RADU

    2022-03-03 23:47:48

    Salut Am și eu Meriva B 2011 1.7 diesel și am probleme cu haionul, nu se deschide și nu are nici locaș pt cheie. Nici din interior nu o pot deschide, totul e capsat, capitonat, numai dacă tai capitonajul de plastic. Sa nu mai zic ca aproape săptămânal apar tot felu de coduri cu defecțiuni in bord, consum 8 și ceva mixt( fac naveta), in schimb trage forte bine motorul.

  • cc

    2021-08-26 11:05:38

    Buna Ma intereseaza parea d-voastra despre Meriva B cu motor Diesel de 1.7

  • Eddy

    2021-07-28 21:08:42

    Pardon 1.4

  • Edy

    2021-07-28 21:07:49

    Cutia de viteze manuală este dezastru(am un 1.6 benzina 120 cai) , se strica foarte des din Cauza uleiul de proasta calitate utilizat de producător. Piese la srot se găsesc foarte greu find o mașină rara. Nu recomand


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA