Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Opel Combo C ( 2001 – 2011 )

Opel Combo C, una din dubitele de talie mica la care orice antreprenor la inceput de drum trebuie sa se uite. Opel Combo C, masina oficiala „sunt eu un om mic, dar spun lucruri mari!”.



Prin 2001 Opel vedea cum lumea incepea sa se inghesuie catre masini gen Caddy Life sau Kangoo sau alte dube cu geamuri si au zis ca vor si ei sa intre mai puternic pe piata asta. Doar ca au abordat lucrurile diferit si cu un extremism apropiat de ideile lui George Simion, dar care a facut din Opel Combo C o masina memorabila pe piata vehiculelor comerciale.


Ideea era pe atunci destul de simpla – daca vroiai ceva premium (desi de ce ai vrea o dubita premium ma depaseste pe linie continua de parca as fi pe E85 duminica noaptea cand toata lumea se grabeste ca sa ajunga acasa, la birt sau ambele) mergeai spre VW Caddy. Daca vroiai ceva care sa stea la jumatatea drumului dintre practicalitate si confort mergeai spre Renault Kangoo. Iar daca vroiai maximul de practicalitate si utilitatea atunci mergeai spre Opel Combo C. Sigur, lucrurile aveau sa se schimbe in 2006 atunci cand Loganul MCV devine noua campioana la capitolul utilitare ieftine si practice, dar pana atunci Opel Combo C statea singur, in parcarea din spate a unui hipermarket, facand aprovizionarea.


Da, pe atunci exista si Astra H Van, doar ca la Opel Combo C s-a mers un pas mai departe. Intreaga idee a lui Opel Combo C a fost sa se construiasca cea mai mica si mai ieftina masina in care sa incapa un europalet. Asa ca au luat o Corsa C, au pastrat jumatatea din fata iar spatele l-au adaptat pentru a primi un europalet pentru Opel Combo simplu si un rand de scaune si niste bagaje pentru Opel Combo Tour, versiunea pentru oamenii care nu fac diferenta dintre rude, copii, cartofi si saci de ciment. Plus ca are masa maxima autorizata intre 570 si 750 de kg in functie de nivelul de echipare, echivalentul a doua plase de cumparaturi pe care te pun parintii sa le cari impotriva vointei tale.



Motoare Opel Combo C


Benzina



  • 1.4 MPI de 90 cai – Lansat in 2004 la doar 2 ani distanta de Logan MCV, asa ca e mai bine sa mergi pe MCV pentru ca acel 1.4 MPI e mai bun decat asta de pe Combo / Corsa. Plus ca e si mai ieftin un MCV 1.4 MPI pentru ca esti chiar la fundul butoiului in ceea ce priveste confortul, dotarile dar si pretul.

  • 1.6 MPI de 87, 94 si 97 cai – Il gasesti pe vesnicul EcoTec cu o axa cu came si 8v dar si cu doua axe cu came si 16v, iar despre motorul asta nu am mare lucru de povestit intrucat am vorbit pe larg in articolul despre Astra H. Plus ca e in mod realistic singurul benzinar care isi merita banii pe Opel Combo C. EGR-ul se infunda ocazional si neaparat trebuie sa schimbi pompa de apa odata cu distributia si cam aia e.


Diesel



  • 1.3 CDTi de 70 si 75 caiExcelent pentru a cara aprovizionarea catre pensiunea ta de la iesirea din oras, deosebit de slab pentru oras. Daca il folosesti doar in oras vei avea probleme la EGR, filtru de particule, volanta si injectoare si de asta acest mic David este privit cateodata in mod gresit. E un motor comic de fiabil, dar nu e facut pentru deplasari scurte si doar prin oras. Dar macar vei gasi piese pe absolut toate gardurile, motorul de 1.3 MultiJet fiind o bicicleta a satului industriei auto, fiind montat inclusiv pe Fiat Doblo, competitia lui Combo.

  • 1.7 DI si DTI de 65 si 75 cai – Mentionat istoric pentru prima data in autobiografia lui Viorel Lis in 2330 I. Hr., acest motor Isuzu e vechi, antic, istoric, fiabil, prietenos cu mediul la fel cum era Tribunul prietenos cu Funar si pensionat in 2003 de catre 1.7 CDTi. A da, sa ai un ECU in portbagaj tot timpul pentru ca motorul asta e notoriu pentru apetitul pentru ECU.

  • 1.7 CDTi de 65, 75 si 101 cai – De departe cel mai popular motor de pe Opel Combo C si un motor capabil de toate muncile posibile si imposibile. Cu un interval de revizii de 40.000 de km, legendarul 1.7 CDTi de la Isuzu si-a facut treaba in mod onorabil. Problemele principalele sunt de la conductele de antigel care crapa, alternatoarele care isi dau duhul prematur si nu uita sa schimbi pompa de apa odata cu distributia.



Probleme generale Opel Combo C



  • Esti la fundul butoiului in ceea ce priveste confortul si dotarile asa ca trebuie sa intrebi ca la Logan daca masina are aer conditionat, geamuri electrice sau ABS (versiunile de baza nu aveau ABS).

  • Iar in general masinile ieftine atrag si oameni cu o pasiune deosebita pentru masini si care au grija de ele ca de ochii din cap. De aceea mare grija sa nu iei un model care sa fie mai prajit decat tipul din Costinesti care ne explica cum au venit femeile pe Pamant acum 3000 de ani in plm cu o naveta extraterestra in plm si de atunci nu mai poti bea o bere in plm cu un tovaras in plm.

  • Rugina e un punct problema la Opel Combo C si asta tot din cauza soferilor care au respect deosebit pentru aceste masini si le spala saptamanal.

  • Transmisia e mai chinuita decat era George Pruteanu atunci cand era in emisiune cu Adi Minune si Nicolae Guta si asta vine tot din stilul de sofat al angajatilor pe care ii doare fix in mana de masina de la munca asa ca pune bani deoparte pentru ambreiaj, volanta si timoneria cutiei.



Verdict Opel Combo C


Daca vrei utilitate absoluta de banii tai, atunci Opel Combo C e regele la categoria vehicule comerciale mici. Si e bine asa, pentru ca in felul asta masina va fi ferita de tot felul de papushei si oameni care se plang ca e urata, zgomotoasa, lenta sau toate la un loc. Ceea ce face din Combo o masina pe care lumea nu se inghesuie sa o cumpere si uite asa preturile raman jos. Atat de jos, incat o pot vedea pe Adele cum se roluieste.


Ce motoare recomand? Pentru benzinare voi recomanda clar 1.6 MPI-ul de 97 cai, iar pentru diesel nu pot sa recomand altceva decat 1.7 CDTi de 101 cai, atunci cand e disponibil.


Scrie un raspuns
  • AproapeMasini

    2020-12-31 20:42:16

    La multean!

  • Victor

    2020-12-31 15:56:46

    Un an neașteptat de bogat in articole pe ghena asta(favorita mea) Bafta domnule! Sa fim sanatosi si sa ti citesc articolele in continuare cu aceasi placere si incredere in detaliile date! An Nou Fericit tuturor cititorilor si scriitorilor!

  • Zero

    2020-12-30 23:10:41

    Nici casetele de directie si sistemul de directie in general (coloana de directie electrica + caseta fara servo) de la Combo / Corsa C nu sunt un model de fiabilitate. Casetele (reconditionate) sunt ieftine (pentru ca sunt foarte simple) dar ca sa schimbi coloana asistata electric ar trebui sa renunti la un rinichi. Asa ca lumea cam renunta la masina…


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA