Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Peugeot 206 ( 1998 – 2012 )

Peugeot 206 a trait mai mult decat majoritatea masinilor, emisiunilor TV, averea lui Irinel Columbeanu, departamentul de marketing Peugeot, salamul sasesc si tot asa. Suntem in zona in care francezii stralucesc in zona auto – masini simple, ieftine si fiabile.



In general cand zici simplu te gandesti la fiabil. Uita-te la Smiley, si el a inceput in Simplu si acuma la 60 de ani sau cat are in continuare scoate continut de calitate (sau content, daca esti vreun corporatrist care citeste asta).


Venit in 1998 pe cand incepea bataia generala dintre Ford Fiesta si VW Polo, Peugeot a zis ca nu poate sta pe margine si l-a aruncat pe Peugeot 206 in mijlocul actiunii pentru ca vroiau si ei o felie din tortul masinilor ieftine de oras. Sigur, a fost o masina cu probleme multe de fiabilitate dar macar era ieftina de cumparat si majoritatea problemelor erau ieftine de rezolvat. In orice caz, nu ar trebui sa dai mai mult de 1000 de euro pe un Peugeot 206 si uite asa vei avea o masina deosebit de fiabila pentru ca masinile simt frica. O masina de 1000 de euro va fi foarte fiabila pentru ca e constienta ca la prima reparatie mai scumpa e trimisa direct la casat. Si cu asta am incheiat pentru ca lista de motoare si probleme e mai lunga ca noaptea si doar noaptea-i mai lunga decat mana mea.



Motoare Peugeot 206


Benzina



  • 1.0 MPI de 69 cai – Motorul dieta. Nu, serios, motorul se numeste D-Type sau DiET. Imprumutat de pe Clio, acest motor este in esenta versiunea microscopica a benzinarului de 1.2 de pe Clio II si e lipsit de probleme specifice sau performante. Un motor excelent pentru oras.

  • 1.1 MPI de 59 cai – In afara de problemele ocazionale la catalizatoare, benzinarul TU1JP e un alt motor simplu, fiabil si economic doar ca si el e limitat la spatiul urban la fel cum e Daddy limitat la spatiul penitenciarului.

  • 1.4 MPI de 74 si 87 cai – Cel mai echilibrat motor de pe Peugeot 206 si per total fiabil, singura problema fiind uzura prematura a suportilor motor. Suporti care costa fabuloasa suma de 50 de lei bucata, doar ca manopera o sa te indoaie mai ceva decat se indoaie un lingau intr-o corporatie care vrea sa se dea bine pe langa seful lui ca sa poata deveni un sef mai mic.

  • 1.6 MPI de 88 si 109 cai – Motorul de 88 de cai are 8 valve per cilindru si era motorul de baza pentru Peugeot 406, iar cel de 109 cai are 16 valve per cilindru. Probleme la valva PCV dar asta se compenseaza prin performante serioase pentru caroseria lui Peugeot 206. Merita. Nu „Se merita”. Merita.

  • 2.0 MPI de 140 si 177 cai – La fel, daca pentru Peugeot 406 era un motor mediu, pentru Peugeot 206 motorul asta vine in editie GTi pentru 140 cai si RC pentru 175 cai. Cam scumpe de cumparat, dar macar sunt fiabile atata timp cat nu sunt molestate si abuzate. Mult noroc sa gasesti unul „in mintile lui” in schimb, pentru ca e mai probabil ca SameDay sa iti livreze comanda in aceeasi zi decat sa gasesti un Peugeot 206 GTi curat.


 


Diesel



  • 1.4 HDi de 67 caiVersiunea Euro 3 e destul de fiabila iar cea Euro 4 are probleme cu filtrul de particule si EGR-ul. Totusi, de ce ai vrea un Peugeot 206 diesel? Chiar atat de ahtiat esti dupa consum incat nu te gandesti ca un benzinar gen 1.0 consuma marginal mai mult dar are intretinerea semnificativ mai ieftina?

  • 1.6 HDi de 90 si 109 cai – Nu. Am tot vorbit despre avortonul asta mecanic care a provocat daune masive prin Peugeot, Citroen, Ford, Mazda, Volvo, Mini si Suzuki. Probleme mari la turbina, filtrul de ulei, pompa de ulei, volanta cu masa dubla si ambreiajul. Nu.

  • 1.9 de 70 cai – Singurul non-turbo diesel de pe Peugeot 206, un motor care a facut legende pe Berlingo si Partner si care era disponibil si pentru versiunile de baza ale lui Peugeot 206 sau 306. In afara de cablul acceleratiei nu trebuie sa schimbi nimic la motorul asta, nici macar uleiul. Desi nu cred ca ai nevoie de cablul de acceleratie, la cat de lenta e.

  • 2.0 HDi de 90 cai – Am vorbit mai mult in articolul pentru Peugeot 307 despre motorul asta. Ce pot spune este ca 2.0 HDi-ul de 90 de cai de la Peugeot a fost unul din cele mai fiabile motoare diesel din toate timpurile.



Probleme Generale Peugeot 206



  • Luneta modelelor hatchback a fost prinsa cu guma Turbo si poate cadea din mers. Paguba totala: 30 lei si un pachet de gume.

  • Probleme in stilul clasic francez pe partea de electronice, incepand de la calculator central si continuand ceasurile din bord, inchiderea centralizata si oglinzile electrice (pentru snobii care au selectat optiunea asta).

  • Pentru motoarele de 2 litri trebuie mentionat faptul ca esapamentul este facut din otel si rugineste, iar cu cat e mai mare motorul cu atat mai repede si din motivul asta cele de 2 litri sunt vedetele. Solutia este sa cumperi esapament aftermarket din otel inoxidabil. Dai un ban, dar stii ca nu-l mai ai.

  • Mentiuni speciale pentru cei care se cred Titi Aur si vor senzatie majora cu 25 km la ora si care au guri de ventilatie pe capota. Acolo se aduna gradual gunoi, apoi se infunda si incepe sa se infiltreze apa in motor.

  • Mecanismul de glisare al scaunelor se strica, pt versiunile cu 3 usi. Dar nu ar fi o problema, pentru ca oricum nu ai prieteni. Nu cand ai un Peugeot 206 in 3 porti.

  • As fi scris ceva si despre problemele cutiilor automate, dar cumpara cineva asa ceva?

  • Mare atentie la motoarele diesel: Scutul de caldura se deterioreaza in timp si bucati din el incep sa cada in pompa de A/C si alternator. Si daca esti un sofer de Peugeot adevarat si ignori problema suficient de mult timp, caldura pe care o retinea scutul supraincalzeste tevile de servodirectie si aer conditionat si masina ia foc.



Verdict General Peugeot 206


Peugeot 206 nu a fost ora de glorie a celor de la Peugeot dar macar au facut o masina simpla, fiabila si ieftina. Da, te-ar putea intimida lista de probleme generale, dar cu 100 de lei ai rezolvat jumate din ele. Si daca inca mai ai dubii, simplul fapt ca in 2021 inca mai sunt atatea pe strada este un testament al fiabilitatii lor. Daca esti cel mai chetros din curtea scolii si vrei minimul minimorum pentru a deplasa cu un vehicul, ai ajuns la top 5 masini pentru asa ceva.


Ce motoare recomand? Pentru benzina voi recomanda benzinarul de 1.4 de 74 de cai pentru ca e efectiv peste tot, iar pentru diesel 2.0 HDi de 90 de cai, desi tot nu inteleg de ce ti-ai luat un Peugeot 206 diesel si sunt mai confuz decat George Pruteanu atunci cand era in emisiune la Nasul TV impreuna cu Adi Minune si Nicolae Guta si incerca sa inteleaga manelele.


Scrie un raspuns
  • Gelu

    2023-08-15 08:24:47

    Și eu am un 206, din 2000, 1.9 D. Da, am schimbat odată solenoidul de pe pompa de injecție, nu mai pornea și cablul de ambreiaj, rămânea pedala blocată, nu mai revenea; într-adevăr probleme cu închiderea centralizată….mai pe scurt, probleme electrice, nu mai funcționează turometrul, dezaburitorul la lunetă, dar în schimb, că motor foarte fiabil și caroseria, nu are pic de rugină.

  • ema

    2023-04-24 10:11:11

    Eu am un Peugeot 206 hatchback 1.4 l din 2001 si vreau sa va spun ca nu imi regasesc masina in descrierea dvs. Eu nu am avut probleme cu ea pana azi, dupa 1000 de ani si sute de mii de km, in care am schimbat doar consumabile. Acum m-a lasat pedala de ambreiaj, dar in rest, nu au fost probleme care sa ma scuture de bani. Ce-i drept eu am luat masina din Germania si avea 25000 de km reali. A fost scumpa, dar a meritat investitia. Da! Este hatchback, in 3 usi, dar nu mi-s-au stricat scaunele sau mai bine zis mecanismele de la ele. De-a lungul timpului am luat si familia si prietenii in ea si nu s-a plans nimeni. Eu nu pledez pentru a va cumpara peugeot, doar spun ca depinde de unde sau de la cine iei masina. In general eu sunt multumita de aceasta masina. Am avut ocazia sa o vand, sa iau altceva dar am refuzat. Pe mine masina mea nu m-a lastat niciodata in drum si o am de 20 de ani. Problemele mentionate de dvs. sunt tipice oricarei masini chiar daca aceasta poate fi un Peugeot sau un Maserati. Repet este vorba de uzura masinii in timp, de unde o achizitionezi si mai ales de modul cum o intretii si o conduci. Din punctul meu de vedere masina este extrem de buna. A meritat investitia.

  • Stefan

    2022-02-28 10:09:39

    Salut. ^Cealalta masina a mea^ este un Peugeot 205 1.9 Diesel de 33 de ani 🙂 Poate ca o data vei avea timp sa o faci de ras in stilul tau specific. Sincer, as aprecia sa ai o parere despre antichitatea asta pe roti. Cele bune !

  • Vali

    2021-11-14 16:54:04

    Am o problema iarna nu mai vrea sa porneasca si cand pun contactul se aprind farurile si incep stergatoarele sa mearga si nu porneste,am verificat aproape tot incepand de la toate sigurantele,la un peugeot 206 din 2002 1,9 diesel.

  • Elvir

    2021-08-11 23:13:08

    Asa zisa „problema” intalnita la 206 cu temperatura apei se datoreaza din doua simple motive: termostatul este setat sa deschida la 97 de grade, nu este o temperatura iesita din comun atunci cand te afli vara la semafor. A doua mentiune ar fi ca spre deosebire de grupul VAG, la 206 vezi temperatura reala pe ceas, la un Golf spre exemplu acul iti va sta numai pe 90, dar in realitate ai undeva intre 87-88 si 95-96.

  • cOST

    2021-05-28 05:51:16

    Salutare! exact acest lucru ma face sa imi fie preocupare majora si al meu Peugeot, temperatura apei si pare ca dupa ce am tot schimbat la el… am ajuns in punctul in care ma pun sa inlocuiesc teava de apa, spunand ei, ca pe acolo se scurge antigelul… dupa care electroventilatorul, fiindca porneste pe treapta a doua si tocmai ce mi-a fost necesara remedierea garniturii de chiuloasa

  • NPopa

    2021-05-17 16:01:42

    La peugeotul meu am probleme cu lichidul de racire,am schimbat termostatul,radiatorul si temperatura trece de 90°C,ajunge si la 100° C…nu inteleg care este motivul…

  • Tudor

    2021-02-16 21:16:27

    Rugină la grupul psa nu prea o să vezi

  • Zero

    2021-01-29 14:59:21

    Cu placere! Nu de alta, dar tre’ sa completez si eu ceva. Doar in fata nevestei nu mai am nimic de completat.


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA