Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Nissan Pathfinder R51 ( 2004 – 2014 )

Nissan Pathfinder R51, genul meu de masina. Mare, urata, patrata, ineficienta, scumpa si paguboasa. Daca X5 e prea de papusei pentru tine iar Land Cruiser e pentru snobi, Nissan Pathfinder R51 e alesul inimii si portofelului tau.



Dar numai daca iti alegi foarte bine mecanicul. Nissan Pathfinder R51 are o reputatie aproape buna in ceea ce priveste fiabilitatea, dar si cand pica o piesa. Daca au picat doua piese, deja poti sa te inscrii la un studio de videochat pentru ca vei avea nevoie de cateva luni de munca pentru a aduce mastodontul asta pe linia de plutire.


Acuma, nu stiu daca Pathfinder e un Navara cu bena sau Navara e de fapt un Pathfinder fara par si am sa va las pe voi sa va certati pe tema asta. Cert este ca Navara a fost aproape populara prin muntii patriei iar Nissan Pathfinder R51 a devenit masina oficiala a patronilor care au afaceri departe de asfalt. Da, ai 4 reductoare, 6 diferentiale si 3 cutii de transfer, dar sa fim seriosi, majoritatea au cumparat Pathfinder R51 pentru aspect si apoi au aflat ce poate masina cu adevarat. Apoi au invatat ce facea acea rotita cu 4LO, 4H, AUTO si 2WD. Plus ca puteai bifa optiuni precum tapiterie din piele, televizor, televizor in tetiere, cutie automata si uite asa aveai o masina care le arata angajatilor cine e sef pe plantatie. Oriunde s-ar afla acea plantatie.


Si uite asa japonezii au pus Nissan Pathfinder R51 intre abia lansatul X Trail si Patrol. Aveai o masina care sa fie si confortabila, aproape ca un X Trail dar si capabila pe off-road, aproape la fel de capabila ca un Patrol. Si a pastrat si aspectul de barbati adevarati, ca sa nu il supere pe Murano. Dar oare a fost si fiabila?



Motoare Nissan Pathfinder R51


Benzina


4.0 V6 de 270 cai – Nu stiu care sunt sansele de a gasi asa ceva, dar VQ40DE-ul de la Nissan e unul din cele mai bune motoare din istoria recenta. Da, are 3 lanturi de distributie de care trebuie sa ai grija si trebuie sa schimbi uleiul constant, dar cam atat. Mai ramane impozitul si ai probabil cel mai fiabil Pathfinder R51 pe care banii il pot cumpara.


Diesel



  • 2.5 DTi de 174 si 190 cai – Da, YD25-ul e cu distributia pe lant si cateodata mai trimite un vibrochen in mod spectaculos prin caroserie, dar motorul asta a devenit faimos pentru ca ambreiajul era de dimensiunea unui cap de bere Neumarket la 0,5 litri si se strica la fiecare 200 de metri. Sau poti merge pe versiunea automata.

  • 3.0 V6 de 231 cai –  Un motor strasnic si falnic ca ciobanul in bata, acest motor a venit ca sa faca treaba. Si nu vine din partea Nissan ci din partea Isuzu asa ca poti avea incredere si te poti baza pe el. Acuma ramane doar ca sa il gasesti pentru ca motorul asta pe Pathfinder e atat de rar incat lumea il considera un fel de Nasul TV al motoarelor. Mereu auzi de el, dar nu il vezi niciodata.



Probleme generale Nissan Pathfinder R51



  • Electromotorul si fulia electromotorului te vor lasa la fundul gol la fiecare 5000 de km si 5000 lei asa ca pregateste-te si asigura-te ca ai un electromotor si o fulie in portbagaj mereu. Ca doar ai loc unde sa le pui.

  • Compresoarele sunt un alt punct slab pentru Nissan Pathfinder R51. As spune ca Pathfinder R51 e o masina de barbati adevarati si nu ai nevoie de aer conditionat, dat asta e mai degraba masina sefului si s-ar putea sa fie relevant subiectul.

  • A doua problema majora pentru care Pathfinder si Navara au devenit faimoase este rugina care se formeaza pe la mijlocul sasiului. Cu un ambreiaj subdimensionat mai poti trai, dar cu un sasiu ruginit de la mijloc ai toate sansele sa rupi masina in doua de zici ca esti un veritabil Brusli + Vandam la un loc.

  • Suspensia are de suferit la modul general si anume pe partea de telescoape, rulmenti si bucse. Vorba aia, dai un ban, dar stii ca nu-l mai ai.



Verdict Nissan Pathfinder R51


Masina sefului de santier sau de plantatie. Probabil ca asta a fost ideea principala a celor de la Nissan atunci cand au creat Pathfinder-ul R51. Ai o piata aftermarket imensa, care te poate ajuta ca sa iti faci masina ori de off-road ori de promenada. E o masina pe care am admirat-o mereu si la care ma gandesc cateodata ca sa o cumpar. Doar ca masina asta exprima perfect conceptul de ” Catch 22 ” – ca sa fie buna, trebuie sa cumperi versiunea automata pentru ca sa eviti problemele date de cutia manuala. Doar ca nu poti gasi o automata pentru ca toata lumea a cumparat o cutie manuala. Si nu incepe sa arunci cu reziduuri metabolice umane in mine pentru ca am mentionat cutie automata si Pathfinder. Pentru ca o vei rula in mod realistic pe asfalt si doar pe off-road usor.


Ce motoare recomand? Ambele motoare pe care le recomand nu se gasesc in Romanistan si anume 4.0 V6 pentru benzina si 3.0 V6 pentru diesel.


Scrie un raspuns
  • Aurelian

    2024-01-24 18:44:10

    Va salut…..am un PATFHINDER din 2008 , luat de nou de mine….ce-a mai buna alegere …sa dovedit in timp. O masina foarte practica si buna la orice’ Daca as gasi una noua as cupara fara ezitare. Am 300.000 km ,am schimbat de 2 ori ambreajul, in rest TANC……placute, discuri, ulei….cate o bucsa…lucruri normale , consum afara la mers normal…8,5….10 l /100 km, in oras 12….14, depinde si cum conduci, eu am tras de ea, este o masina cu care merg oriunde fara frica….

  • Octav

    2023-07-14 19:35:28

    Salut Stie cineva unde este pozitionat senzorul de presiune AC pt un R51 3.0 V 6

  • Adrian S.

    2022-06-05 16:57:28

    10% în oraș? În ce oraș? Eu, cu 2.5 automată din 2007 nu reușesc sub 14% în oraș orice i-aș face. La mine ăla e consum extra-urban ? ! Lăsând la o parte consumul, care mi-aș fi dorit să fie 4,5% urban cum aveam la Prius, în rest nu am ce să-i reproșez mașinii comparat cu alte mașini. Are și ea mofturi, ca și femeia: nu sunt două la fel, chiar dacă CNP-ul le începe cu aceeași cifră. Ba, dimpotrivă, face exact ceea ce mă așteptam când am cumpărat-o: să mă aducă cu bine acasă indiferent de obstacole sau traseu.

  • Mădălin

    2022-02-16 08:45:36

    Întrebare:Am un pathfinder din 2007 și as dori sa i pun MLR uri .a mai montat cineva?multumesc

  • pop nicolae

    2021-06-28 12:36:51

    Domnule Mihai te rog inainte de a vorbi despre o masina te rog sa te documentezi .Eu am aceasta masina de 3 ani si se comporta in continuare ireprosabil ,nu am schimbat nimic la ea si am mers si iarna cand zapada era foarte mare si nu ma facut de ras am tractat si pe altii care erau impotmoliti .Aceasta masina trebuie sa stii sa o conduci ,nu plec de pe loc cu scartait de cauciucuri ,nu turez motorul inutil si masina o sa te asculte.Consumul este bun pentru un motor de 2,5 litri(in oras 10/100 km,in afara 8-8,4/100km deci un mediu de aproximativ 9-9,5/100 km.Nu am schimbat telescoapelesi nici nu cred ca o sa le schimb curand .Daca vrei sa stii si un Logan consuma mult in raport cu motorul.Multa sanatate si sa conduci un nissan pathfinder cat mai curand si it imai spun ceva sa stii si ce noroc ai la masini ,poti cumpara o masina noua si sa o schimbi dupa 3 luni .

  • Ciprian

    2021-04-07 15:58:03

    O mașină bună după părerea mea. Locuiesc la Ceahlău, are cineva de aici Navara, e fermier omul, face toată treaba cu ea.

  • Alex

    2021-04-07 12:24:10

    Cum zicea si Verestiuc: Cine da cu masina intr-o groapa si zice ca ii pare rau, acela este un sclav prea sarac pentru masina pe care o conduce. Acel sclav smeker vrea sa para ceea ce NU este, adica un om simplu si sarac.

  • Mihai

    2021-03-17 16:26:18

    Am un vecin la bloc cu o masina din asta (ma rog, Navarra double cab si carlinga). Bullbar, Roofbar, si-multe-alte bar, banda de proiectoare LED (cam chinezarii dupa culoarea albastruie), culoare negru mat (poate foliata) si Simex-uri la roti sau ceva asemanator, ce mai , o nebunie de masina (cam hodoroaga e drept). Motor 2.5 TD , evident. Toata saptamana se duce la munca cu transportu in comun. Normal, ce dracu sa faci cu ditamai namila in Bucuresti. In we isi ia nevasta si picearezu de 3-4 ani si pleaca cu troaca. Ai zice ca pe coclauri, dar se intoarce in 2-3 ore. Adica a fost cel mult pana la Baneasa. Macar de-ar fi padurea si nu mall-ul. Din pacate cred ca asta e profilul de utilizator obisnuit de oras. De ce ti-ai lua asa ceva sa-ti zdrangane simexurile toate alea, de la suspensii pana la dintii din gura … Hai ca la Taranoaia te mai apropii de adevar, ca acolo tot timpul ai ceva de facut pe langa casa si tot omul cara cate ceva, indiferent ce are in curte: Matiz, Mertan, pick-up…


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA