Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Chevrolet Malibu ( 2013 – 2015 )

Pura cana, pur amor…..Amor A La Americana, caballo, bota, y sombrero, tequila, tabaco y ron…Chevrolet Malibu, pentru experienta autentica americana.



Da, Chevrolet Malibu e construit pe platforma de Opel Insignia si Saab 9-5 si ai putea argumenta ca e un Cruze pe steroizi, dar Chevrolet Malibu e indubitabil o masina obisnuita americana. Cand ne gandim la masini americane ne gandim la camionete si muscle cars. Realitatea in schimb nu se leaga cu imaginatia, iar Chervolet Malibu e una din cele mai tipice masini americane.


Nu ma crezi? Chevrolet Malibu a fost si este de mult timp o masina de flota. De fapt, e atat de intensa treaba incat aceasta generatie de Malibu a venit cu editie speciala de flota. Asadar avem o berlina care arata bine, e mare, se pricepe la viraje la fel de bine cum se pricepe Cosmin Selesi la umor si e un festival al materialelor create de catre om. Pielea de fapt e textil iar intreg interiorul e o mare de plastic, de obicei gri. Ai motoare vechi si foarte vechi care cumva au trecut clasa la capitolul emisii.


Acesta a fost si ultimul Chevrolet normal pe care americanii l-au adus peste balta si pe asta l-au adus doar in versiunea non-facelift. In 2015 Chevrolet a decis ca se va retrage din Europa si va vinde doar modelele de lux gen Camaro si Tahoe dar nimic mai mult. Asadar Chevrolet Malibu e unul din ultimele monumente pe roti ale vietii americane. O viata cu mult plastic, stil si carburant.



Motoare Chevrolet Malibu


Benzina


2.4 MPI de 167 cai – Un motor cu un trecut mai patat decat chilotii unui liceean care merge si in Vama cu 100 de lei si care bea tot ce prinde, de unde prinde. Dar aici vorbim despre capatul de linie pentru benzinarul de 2.4 EcoTec si anume LE5-ul. In afara de a sta cu ochii pe intinzatorul lantului distributiei din cand in cand, nu ai de ce sa iti ridici tensiunea pana in paradis.


 


Diesel


2.0 VCDTi de 160 cai – Te-ai gandi ca acesta este motorul de pe Opel Insignia de 161 de cai si ai avea aproape dreptate. In esenta e acelasi 2.0 Multijet de origine Fiat care a fost apoi modificat de catre GM dar nu chiar in stilul Insignia. In orice caz, un motor mai dubios decat sesiunile de vaccinari care se petrec in scarile de bloc si plus ca o masina americana cu motor diesel spune despre tine ca la tine doar imaginea conteaza si ca vrei doar sa pari, chiar daca nu poti. Adica 95% dintre romani. Ok, poti sa-l cumperi.



Probleme Generale Chevrolet Malibu



  • Am sa incep cu aia mare. E o masina rara in Europa asa ca vei avea probleme destul de mari in a gasi mecanici si piese de schimb. Mai ales ca la noi majoritatea mecanicilor repara doar VW Bora din ’99 pentru ca nu au vrut sa faca scoala si sa invete ceva mai nou.

  • Este masina ideala pentru Dani Mocanu pentru ca Dani Mocanu niciodata nu da inapoi, nu se uita inapoi si nu il intereseaza ce se intampla in spatele lui. Iar intr-un Chevrolet Malibu nu poti face asta oricum pentru ca vizibilitatea spate e inexistenta.

  • Nu ai roata de rezerva si am mari dubii ca un kit de reparatii te va ajuta foarte mult.

  • Dupa cum spuneam mai devreme, Chevrolet Malibu este un festival al materialelor sintetice, construite de catre om. Iar interiorul este in tipicul cantec american asa ca daca vrei sa faci un test drive cu un Chevrolet Malibu dar nu ai unul la indemana, urca-te intr-o roaba si mergi 500 de metri tras de un cal si vei putea aprecia calitatea finisajelor comparativa cu cea oferita de Malibu, sau orice Chevrolet de altfel.



Verdict Chevrolet Malibu


E interesant sa vezi si alta perspectiva, dintr-o alta lume. Daca la noi in Europa masinile de flota sunt Ford Focus si Renault Megane, in SUA masinile de flota arata mai degraba a Chevrolet Malibu. De fapt, Chevrolet Malibu e masina standard de inchiriat din SUA. Mare pacat ca nu au adus mai multe masini aici in Europa. As recomanda Chevrolet Malibu cu mare incredere, dar cand ma gandesc ca pe mobile.de sunt doar 25 de exemplare si in Romania exista doar 2 la vanzare, pur si simplu nu o pot recomanda. Dar daca reusesti sa gasesti unul, clar trebuie sa il cumperi.


 


Ce motoare recomand? Stii ceva? Am sa recomand doar motorul de 2.4 benzina pentru ca asa trebuie sa fie o masina americana.


Scrie un raspuns
  • Zero

    2021-04-07 20:38:01

    Q5 dar cu motorul de 2200 sa fie! In niciun caz 2000, 3000 sau 3200 ca alea-s cu probleme mari!

  • Ancuta

    2021-03-24 22:10:45

    Bună. Sunt sigura ca ma veți ajuta cu un sfat. Ce părere aveți despre Audi Q 5 an 2011, motor 2200? Ce probleme are? Mai bine sa aleg un ML de prin 2011, 2012 sau chiar 2010 dar sa nu fie motor peste 2500. Mai am în gând și varianta de Hyundai tucson care îl găsesc la același preț dar de prin anii 2014, 216.Mare ceata am în decizia asta.


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA