Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Nissan Murano II ( 2007 – 2014 )

De obicei ador episoadele de nebunie, iar primul Murano a fost fix asta. Totusi, cand vad Nissan Murano II ma gandesc la nebunie in forma continua si agravata si deja trebuie sa ma duc pana la baie ca sa ma satisfac fizic la gandul ca asemenea greseli auto exista in lumea noastra.



Primul Murano a fost luat din SUA, urcat in container si trimis in Europa exact la fel cum era. O masina premium la americani si opulenta la noi. Doar ca venise doar cu un 3.5 V6 benzina de 250 de cai si la noi in Europa nu se poarta motoare mari si ineficiente. Nu, noi avem nevoie de un diesel. Avem nevoie de Nissan Murano II.


Oare avem nevoie de Nissan Murano II ? Desi, daca stau si ma gandesc la versiunea decapotabila, atunci raspunsul este 3 de „Da” cu tot cu butonul de aur. O hidosenie auto care era atat de gresita incat era geniala. Da, a aparut candva si Range Rover Evoque decapotabil, dar conceptul de 4×4 decapotabil ia nastere cu Nissan Murano II. Absolut gresit. Absolut perfect.


Totusi, japonezii s-au gandit ca noi europenii nu suntem chiar atat de ahtiati dupa motoare americane asa ca ne-au dat acelasi 2.5 diesel pus si pe Pathfinder si Navara dar ne-au dat doar o cutie automata. La ce nu s-au gandit japonezii in schimb este ca noi europenii nu consideram Nissan ca fiind brand de lux. Mai ales ca Nissan Murano II se lansase in 2007, fix inainte de criza. Pe atunci alte masini dominau parcarile jmecherilor, monstruozitati precum Range Rover, BMW X5 si X6, Mercedes ML, Porsche Cayenne, VW Touareg si categoric nu Nissan Murano. Totusi, daca nu incapi intr-un X Trail sau Pathfinder e prea patrat pentru tine, atunci probabil ca Nissan Murano II te va atrage. Probabil. Dar asta pot spune si despre Margherita de la Clejani. Probabil te va atrage. Probabil.



Motoare Nissan Murano II


Benzina


3.5 V6 de 250 cai – Acelasi VQ35DE pe care deja il stiu pe de rost dupa numele de cod, de parca as fi lucrat ca si casier timp de 4 luni de zile si l-as sti pe de rost. Daca nu aveti cardul Sephora la dumneavoastra, nu este nici o problema, imi puteti spune direct numarul de telefon si va pot gasi in sistem. A da, in afara de faptul ca trebui sa stai geana pe distributia pe lant, nu ar trebui sa ai emotii cu motorul asta.


Diesel


2.5 dCi de 190 cai – Acelasi Y25 de pe Pathfinder R51 pe care personal l-as evita dar de alta parte e si singurul motor viabil pentru Romanistan. Da, cateodata isi mai trimite vibrochenul prin motor si nu e chiar atat de fiabil, dar macar pe Murano eviti problema principala si anume ambreiajul de marimea unui capac de bere. Pentru ca Nissan Murano II vine standard cu o cutie automata de tip CVT.



Probleme Generale Nissan Murano II



  • Directia asistata electric va avea nevoie de asistenta constanta pe partea de servisare asa ca pregateste-te cu multe bidoane de lichid de prune, ca sa iti treaca supararea.

  • Vizibilitate spate e la fel de inexistenta ca masina asta pe strazi. Vezi din cand in cand, dar nu te ajuta in mod deosebit aceasta informatie.

  • Cutia CVT standard de pe Nissan Murano II are nevoie de uleiul schimbat la fiecare 100.000 de km dar mult noroc sa gasesti mecanici care sa stie ce sa faca cu o cutie CVT in afara de clasicul „schimba motorul, e boala lor” pentru ca atat au invatat sa spuna si nu au lucrat niciodata in viata lor altceva decat VW Bora din ’98. Si oricum, chiar si daca ai grija de cutie, tot ce faci este doar sa amani inevitabilul.

  • Servisarea scumpa e pe masura acestui mastodont in trafic cu apucaturi de ortodont. In sensul ca te va lasa ca la dentist – cu banii luati si cu dureri. E un Nissan scump, pe care nimeni nu stie sau nu vrea sa il repare.



Verdict Nissan Murano II


Daca ar fi un telefon, Nissan Murano II ar fi un Vertu de prin 2005. O masina de lux dar care arata cumva banal spre ieftin. O masina exclusivista despre care nu stie nimeni si care are nume de sticla din Italea. Primul Murano avea caracter pentru ca venea doar cu acel 3.5 V6 benzina care tinea saracii departe. Dar Nissan Murano II vine cu un motor de Pathfinder, fiind mai urat decat un Pathfinder. Asadar, de ce ti-ai cumpara unul?


Ce motoare recomandate? Din fericire pentru benzina recomand in continuare gloriosul 3.5 V6 de 250 de cai, iar din pacate pentru diesel recomand 2.5 dCi-ul de 190 de cai.


Scrie un raspuns
  • Pi

    2023-10-09 10:06:31

    Ești prea Caustic,am avut Nissan din ’97,diverse modele,le am dat din plictiseala,merg și acuma pe unde sunt.

  • Zero

    2021-04-07 20:28:33

    Adica ce, mi-ar sta rau intr-unul decapotabil? Sa ma prinda soarele cand merg la stana! Mie mi se pare totusi o masina geniala in absurditatea ei, in care m-as vedea mai degraba la volan decat intr-un Mini, Beetle, 500, X șasă sau Passat…

  • Mircea

    2021-04-03 14:22:29

    Hai ca nu e asa urat


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA