Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Opel Antara ( 2006 – 2015 )

Stiu, stiu, as putea da copy paste la articolul despre Captiva si mi-as face treaba cu Opel Antara. Dar ar fi ca atunci cand te-ai duce la un concert gratuit si ti-ai cere banii inapoi pentru ca nu esti multumit de prestatie. Sau prestanta? Sau presidatie?



 


Ai putea spune ca Chevrolet Captiva si Opel Antara sunt ca alcoolul si spirtul – acelasi lucru, dar imbuteliat altfel. Chevrolet Captiva e acel spirt care merge pe premiza „ieftin, mult si decent” iar Opel Antara se vrea a fi versiunea mai premium a lui Captiva la fel cum si Moet are pretentia de a fi mai premium decat Babanu de exemplu. Ce nu stie Moet in schimb este ca atunci cand ai 17 ani si 7 lei in buzunar, Babanu va bate Moet-ul la orice ora din zi si in special din noapte. La fel si cu Captiva si Antara. Chevrolet Captiva e cu 1000-1500 de euro mai ieftin decat Opel Antara iar atunci cand vrei sa cumperi un SUV entry-level second-hand, 1000 de euro inseamna aproape o revizie completa si brusc interesul catre Opel Antara scade mai ceva decat interesul statului pentru izolete sau a poporului roman pentru educatie.


Si apoi situatia se inrautateste atunci cand afli ca Chevrolet Captiva venea si cu optiunea de 7 locuri, pe cand Opel Antara venea doar cu 5 locuri. Si atunci, de ce sa cumperi un Antara si nu un Captiva?


1. Opel Antara s-a vrut a fi o masina mai internationala decat Captiva-ul. Interiorul e putin mai calitativ si cam atat, cel putin ca si argumente pentru noi europenii. Daca mergi in afara Europei in schimb vei afla ca Antara are mult mai multe motoare disponibile decat Captiva si are inclusiv versiuni hibride.


2.Daca te duci la un magazin de piese si intrebi pentru Chevy Captiva, raspunsul de obicei este „n-avem”. Dar daca intrebi pentru Antara, care e exact aceeasi masina dpdv mecanic, atunci au oamenii hale intregi de piese gata disponibile, pe stoc.


3.Suntem romani / europeni deci automat trebuie sa fim snobi. La fel cum Skoda e VW-ul saracului, la fel si Chevrolet e un fel de Opel al saracului, in conditiile in care Opel e VW-ul saracului. Practic, intreaga noastre civilizatie androgina, goriliana, neagra, alba sexual, emotionala agresiva civilizational se invarte in jurul VW. Asa ca platesti atat niste interioare de calitate usor superioara dar platesti in special sigla.



Motoare Opel Antara


Benzina



  • 2.4 MPI de 167 cai – Cel mai vechi motor de pe Opel Antara, cel mai antic si mai fiabil. Lansat in secolul 3 i.Hr. in urma unei colaborari dintre Chevrolet, Hyundai si Mitsubishi, acest 2.4 V6 a fost decent in versiunea Hyundai, bun in versiunea Chevrolet si delicios in versiunea Mitsubishi. Singurul dezavantaj real la motorul asta este ca vine des cu tractiune fata in loc de 4×4.

  • 3.2 V6 de 230 cai – As putea spune ceva despre fiabilitate care e invers proportionala cu valoarea impozitului, dar apoi am realizat ca sunt probabil 5 Opel Antara 3.2 V6 benzina in toata Europa asa ca mult succes in a gasi unul.


Diesel



  • 2.0 VCDi de 150 cai – Probabil ca puteam sa trec doar motorul asta si sa plec acasa. Sincer, asta e cel mai cumparat motor in mod realistic pentru Opel Antara. Nu ar trebui sa iti dea emotii pana pe la 350-400.000 de km dar cam ala e pragul, dupa care poti schimba motorul. Iar daca nu schimbi uleiul la timp sau pui norma gresita, poti schimba motorul si mai devreme.

  • 2.2 VCDi de 160 si 180 cai – Pas. Din pacate doar cu dieselul asta ramai odata ce apare versiunea facelift (nu ca ti-ai da seama care e diferenta dintre ele) si primesti probleme la turbina si o cutie manuala etajata atat de scurt incat te vei intreba de ce nu ti-au dat direct o cutie secventiala.



Probleme Generale Opel Antara



  • Una din problemele principale ale lui Opel Antara dar si Chevy Captiva este cutia de transfer care explodeaza mai ceva decat explodeaza piata imobiliara sau pretul branzeturilor Del atunci cand se dezluseste misterul disparitiei acestor branzeturi. Tot ce stim pana acum este ca avem parte de un atac terorist de tipul gherila economica, orchestrat de catre niste barbati de afaceri care sunt dintr-o tara care incepe cu litera ” I „. Dar mai departe am obosit si nu mai vedem nimic.

  • Motoarele diesel au problemele clasice ce tin de volanta cu masa dubla, injectoarele si EGR-urile care pica la fiecare 500 de metri de condus in regim urban. Totusi, fiind un produs GM, motoarele au fost mesterite de catre GM si implicit au probleme la ciclul de regenerare a filtrului de particule dar am vorbit mai pe larg in articolul despre Insignia despre problema asta.

  • Senzorii de ABS si ESP vor intra in greva la fiecare a doua miscare de roata asa ca ori mergi asa si Doamne ajuta, ori vei avea de munca mereu. Tu alegi. Noi nu stim, noi doar punem intrebari.

  • Senzorii de parcare spate sunt o alta problema la comun cu Captiva dar daca esti roman adevarat oricum mergi doar inainte.



Verdict Opel Antara


Merita oare sa platesti 1000 de euro in plus fata de Chevrolet Captiva? Daca ai pretentii in viata, probabil ca da. Diferenta de calitate la interior e destul de mare, dar pierzi in schimb locurile alea 2 din spate. Totusi, 1000 de euro. Banii de o revizie mai tzapana decat anumite parti ale corpului atunci cand vad o poza cu Roxana Ionescu sau Simona Patruleasa. Adica, 1000 de euro. Sa dai 1000 de euro in plus fata de un SUV low cost ca sa iti iei versiunea usor mai premium a aceluiasi SUV low cost, asta spune chestii cel putin interesante despre tine.


 


Ce motoare recomand? Pentru benzina in mod realistic ai doar 2.4 V6-ele de 167 de cai, dar bataia cea mai mare va fi in zona diesel, iar acolo trebuie sa dau coroana dieselului de 2.0 si 150 de cai, asta in caz ca nu vrei Euro 5 pentru ca atunci va trebui sa iei masticabilul 2.2.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA