Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Jeep Commander ( 2006 – 2010 )

Daca Dodge Nitro e un SUV din clasa compacta, atunci trebuie sa trecem la clasa medie si incepem cu Jeep Commander. Deja am o pofta nebuna pentru Mountain Dew, doua verisoare, Creedence  Clearwater Revival si semi-automate.



In sfarsit avem o masina americana pe care sa o putem folosi si noi europenii : Jeep Commander. Arata de parca trage la sala in fiecare zi iar pe drum bea un bidon de Mountain Dew si mananca un triplu cheeseburger si apoi seara canta chestii patriotice la flacara unui butoi de benzina pe care l-a aprins cu gloantele de la semi-automata lui cumparata din Walmart.


Da, stiu, avem si Jeep Grand Cherokee si ala e un mastodont american dar ala mereu a lasat o alura europeana. E prea curbat, e prea civilizat. Cand spui masina americana te gandesti la Wrangler si Jeep Commander. De fapt, Jeep Commander e doua masini: prima oara e masina aia pe care o desenam cand eram mici si a doua oara e masina la care te gandesti cand spui SUV american.



De ce a fost primul Jeep care putea fi folosit si de noi europenii?


Pentru ca in sfarsit a primit gloriosul 3.0 diesel V6 de la Mercedes, cuplat cu 5G-Tronicul lor. Bine, motorul asta exista de ceva timp pe Grand Cherokee, dar niciodata nu a pompat muschii unui Jeep mare, urat, patrat si al naibii de ineficient. Iar pentru cei care considera ca dieselul e pentru tractoare, femei, ecologisti, oamenii slabi de inima, oamenii slabi de orice, bautorii de Prosecco si in general cei care sunt sensibili, pentru ei Jeep Commander vine si cu motorul Hemi de pe Chrysler 300C, un minunat 5.7 V6 benzina aspirat de 360 de cai.


Si cum s-a comportat ca si vanzari?


CEO-ul Chrysler, cei care detineau Jeep pe atunci, a spus ca Jeep Commander nu este o masina destinata consumului uman. Au vandut cateva modele si nu intelege de ce au fost oameni care au cumparat asa ceva. Iar la noi in Europa nu ar fi avut nici o sansa, un SUV mare, patrat, ineficient, cu motoare mari si care geme a exces. Si uite ca totusi in SUA s-au vandut 217141 de Jeep Commander si chiar si 2066 de masini in Mexic. Iar in Europa cu siguranta au scapat cateva modele din container direct pe strada, pentru ca pe mobile.de sunt 42 de modele la vanzare in momentul de fata. Deci piata pentru exces american cu siguranta exista. Pentru ca un Commander inspira exces mult mai bine decat un S Class care se vrea a fi discret. Nope, Commander e la fel de subtil ca o caramida in geam. Sau ca Alexandru Pargaru si ale sale poezii emotionante.



Motoare Jeep Commander


Benzina



  • 3.7 V6 de 210 cai – Motorul asta e echivalentul lui 1.4 MPI de pe Golf asa ca nu merita atentia noastra.

  • 4.7 V8 de 235 si 305 cai – Asta e versiunea cu 2 cilindri in plus fata de 3.7 V6 asa ca problemele sunt la comun si anume racirea defectuoasa. Astea nu sunt motoare de fuga sau de efort mare sustinut altfel se vor incinge si din torpedo va iesi trupa N-Sync care iti va canta „Bye! Bye! Bye!”. Asa ca schimba uleiul constant si stai cu ochiul pe temperatura motorului.

  • 5.7 V8 de 330 si 360 cai – Personal as evita motoarele inainte de 2007 pentru ca au probleme cu sistemul de dezactivarea a cilindrilor la sarcina scazuta si e o bataie mare generala de cap. Numai americanii se puteau gandi la tehnologie de economisire de carburant la un 5.7 V8 benzina aspirat.


Diesel


3.0 V6 CRDi de 218 cai – Motorul asta a fost consacrat pe Mercedes sub capota lui W211, W212, S Class dar si Vito si cam tot concernul Mercedes. Aceasta bicicleta a satului e destul de fiabila dar este extrem de slaba prin oras si trebuie avuta mare grija la garniturile injectoarelor, altfel te paste Ciuma Neagra. Iar daca nu ma crezi, poti da un Google cu „Black Death Mercedes” si vei vedea ce pot face niste garnituri de injectoare ignorate suficient de mult timp.



Probleme Generale Jeep Commander.



  • Nu are.

  • Bine, cei mai slabi dintre noi se vor plange de plasticele ieftine de la interior. Si cand spun ieftine, spun ca primul Logan e peste orice interior Jeep din anii 2000-2005.

  • E o masina…..camion….monument viu al masculinitatii destul de mare asa ca va fi destul de greu de condus si parcat de catre cei mai slabi de inima sau slabi de orice. Plus ca nici aspectul nu e pentru tine.

  • Sistemul audio nu e cel mai rasarit si are tendinta de a se praji mai ceva ca in Kulturhaus.



Verdict Jeep Commander


Cei de la Jeep spun ca daca vrei o masina cu 5 locuri iti iei Cherokee/Liberty iar daca vrei 7 locuri atunci Jeep Commander. Dar sa fim seriosi, cine se uita la un Commander si spune ca „vai, dar ce masina sensibila de familie, practica si excelenta pentru mers vara in concediu in Saturn cu sotia si cei 3 copii”? Eu cred ca oamenii se uita la Jeep Commander si se gandesc la semi-automate, WWE, munitie si patriotism catre o tara unde nu ai fost niciodata dar stii exact cum arata si cum te inspira. Pentru ca ai un Jeep Commander.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA