Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Renault Symbol ( 2008 – 2012 )

Stiu, ar trebui sa fie Renault Clio Symbol II dar francezii s-au decis ca sa se numeasca doar Renault Symbol. Ceea ce e foarte ciudat, PENTRU CA SUNT ACELEASI MASINI.



Dap, mecanica de pe Renault Symbol e identica cu ce gasesti si pe primul Clio Symbol si respectiv pe Clio II. Sigur, aveam o caroserie mai moderna, un interior mai de 2010 si cateva optiuni in plus dar in esenta avem acelasi Clio Symbol care a reusit performanta de a fi mai ieftin decat un Golan, doar ca arata unpic mai bine.


Si pana la urma asta era si ideea lui Renault Symbol, sa fie cat mai ieftin. Sigur, la banii astia puteai cumpara un Logan sau un Peugeot 207, dar de o parte Loganul avea probleme la tabla iar Peugeot 207 nu era cea mai fiabila masina posibil. Plus ca se vede interesul scazut al celor de la Renault pentru aceasta masina, Renault Symbol fiind rezervat pentru Europa de Est si pentru Asia, fara sa isi mai faca simtita prezenta si prin Europa civilizata unde pretentiile dar si puterea de cumparare sunt mai mari. Asadar Renault Symbol a primit doar o cosmetizare exterioara si s-a vandut in continuare ieftin catre tarile unde berlina inca era la putere. Si totusi, Symbol are o arma secreta.


Cea mai ieftina berlina Euro 5


Nu inteleg neaparat de ce, dar Renault Symbol are tendinta de a fi mai ieftin decat Golanul, pe piata de second-hand. Sigur, majoritatea motoarelor de pe Symbol sunt Euro 4 dar exista si motorul de baza, 1.2 MPI de 75 de cai care este Euro 5. Da, era motorul de baza pentru echiparea de baza asa ca nu primeai prea multe dar macar aveai un aer conditionat, cateva airbaguri, servodirectie si o caroserie care nu ruginea in primele 3 luni si nici nu se indoia la primul contact cu aerul. Nu stiu neaparat daca e cea mai ieftina berlina euro 5 pe care banii o pot cumpara, dar nu am reusit sa gasesc ceva mai ieftin decat Renault Symbol.


Si aici avem o mare problema nationala. Se tot discuta ca masinile vechi polueaza si ca ar trebui interzise masinile Euro 3 si Euro 4 dar romanul mereu a zis ca nu isi permite un Euro 5. Si asta este partial adevarat, pentru ca un roman mediu intradevar nu isi permite un E Class Euro 5, dar si-ar permite un Renault Symbol Euro 5. Doar ca suntem prea saraci ca sa cumparam lucruri ieftine si de aceea majoritatea oamenilor vor da cu hate spre mine si vor trece pe langa Renault Symbol.



Motoare Renault Symbol


Benzina



  • 1.2 MPI de 75 cai – Sigur, unii vor spune ca acesta a fost cel mai prost motor care a fost montat pe Golan, dar in realitate e doar un motor low-cost care e predispus la consum de ulei. Unele motoare baga ulei talpa, altele nu. Cert este ca motorul asta si-a facut treaba onorabil in regim de taximetrie si livrare mancare, pentru ca in afara orasului e insuficient.

  • 1.4 MPI de 75 si 98 cai – Legendarul 1.4 rup asfaltu de pe Golan isi canta pensionarea sub capota lui Renault Symbol, iar ca si dar de plecare vine si in versiunea 16v de 98 de cai si se transforma dintr-un motor low-cost intr-un motor decent. Trebuie doar sa ii schimbi motorasul pas cu pas atunci cand o ia la pas spre alte lumi, dar cam atat.

  • 1.6 MPI de 95, 105 si 115 cai – Furat de pe Megane II, motorul asta a fost un alt cal de bataie pentru taximetristi si care si-a demonstrat fiabilitatea. Sigur, ocazional mananca bobine de inductie si poate dezvolta un apetit pentru ulei, dar sub capota lui Renault Symbol il vei gasi atat de rar incat te vei intreba daca exista.


Diesel


1.5 dCi de 65 si 84 caiAu fost candva probleme cu injectoarele si probabil ca vor mai aparea din cand in cand, dar problema cea mai mare e ca un Renault Symbol alb si cu motorul asta cel mai probabil a fost masina de flota si are 2 miliarde de kilometri. Ceea ce nu ar fi neaparat o problema, daca nu era o masina ieftina de care sa isi bata joc toti agentii pentru ca oricum e ieftina si nu merita. Asadar mare grija la modelele diesel.



Probleme Generale Renault Symbol


Mare atentie la starea generala a masinii pentru ca multe dintre ele au fost folosite ori ca taxi-uri, masini de delivery sau masini de flota pentru agenti. Sigur, au fost si privati care au cumparat Renault Symbol, dar marea majoritatea au fost ciobanite in ultimul hal.



Verdic Renault Symbol


Avem aici o berlina low-cost construita cu tehnologie depasita dar fiabila. In continuare are tabla mai buna decat Loganul si costa mai putin decat Loganul, asa ca daca nu ai nici un fel de pretentie auto, e foarte greu sa bati Renault Symbol. Mai ales cand te gandesti ca e probabil cea mai ieftina berlina Euro 5 pe care o poti cumpara. Da, nu e o masina memorabila si nu va impresiona pe nimeni. Nu, nimeni nu se trezeste dimineata cu gandul ca intr-o zi isi va permite propriul Renault Symbol. Dar daca vrei ieftin si bun, uite ca exista.


Ce motoare recomand? Pentru benzina 1.2 MPI daca iti pasa de normele de poluare aka esti bucurestean, altfel 1.4 MPI de 98 de cai. Iar pentru diesel, 1.5 dCi de oricati cati gasesti desi Symbol nu e construit pentru drum lung.


 


Similar Articles

AproapeMasini

09 June 2021

D'ale Șoselei



Scrie un raspuns
  • Catalin

    2023-12-18 21:13:48

    400 ml la 100 km ?!!!

  • Cristi

    2021-08-06 21:17:17

    Detin un Renault Symbol 2,pentru oras si naveta Sebes-Sibiu,pe autostrada e ok ca si consum.Tabla e peste Golan,in schimb spatiul pasageri spate e foarte mic si pe autostrada cam fara AC,fură din putere.Ulei doar 5w-30,cu 10w-40 deja ii creste consumul cu 400ml/100km.

  • Laurentiu

    2021-06-16 09:43:34

    Competitia este intotdeauna un lucru sanatos.

  • AproapeMasini

    2021-06-11 14:50:51

    Salutare Mircea, Golanul a fost o surpriza neasteptata pentru francezi si ei oricum aveau ideea de Renault Symbol mai demult si intr-un final Logan-ul a fost atat de bun incat Renault Symbol III este doar un Logan cu sigla Renault.

  • Tatar Mircea

    2021-06-10 01:04:43

    Mi se pare incredibil ca Renault are un concurent direct pentru Logan, care este mai dotat, mai modern, mai sigur si mai IEFTIN decat acesta.


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA