Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Lexus LS III ( 2006 – 2017 )

Lexus LS III trebuia sa fie o masina care sa calce in picioare limuzinele europene dar a incercat atat de tare incat a esuat. In orice caz, Lexus LS III ramane una din cele mai cool masini scumpe pe care le poti cumpara.



De ce ma iau de Lexus LS III, in conditiile in care generatiile anterioare au fost aproape la fel de bune ca Simona Patruleasa si Roxana Ionescu. Iar Lexus LS III trebuia sa se ia de gat cu Seria 7 si S Class si A8 si sa le calce in picioare cu totul doar ca au adus tehnologia mult prea departe si nici nu au reusit sa se adapteze prea bine la vremurile europene.


De ce spun asta?


Nemtii si-au dat seama ca in 2006 majoritatea oamenilor de afaceri cumpara berline din clasa asta dar prefera motoare diesel cu care sa mearga din oras in oras, de la afacerea locala la afacerea locala din alta tara. Probabil ca asaltul diesel de la sfarsitul anilor ’90 a avut ceva de spus in situatia asta. Motoare diesel cum ar fi 1.9 TDI de la VW (faimoasele Passat B5.5 si Golf IV) sau 2.0 HDi de la Peugeot care au inceput prin a fi montate pe masini low cost gen Golf, apoi au ajuns pe masini din zona de mijloc precum Passat si apoi s-au infiltrat chiar si pe zona premium cum ar fi Audi A6 sau BMW Seria 5. De aici pana la limuzine mai era doar un pas, mai ales ca BMW, Audi si Mercedes deja experimentasera prin anii ’90 cu dieseluri. Iar in 2005 deja toate 3 limuzinele ofereau un 3 litri diesel cu care sa iti faci treaba si sa faci multi kilometri, ieftin si fiabil. Pana si francezii au inteles asta si au oferit motoare diesel pe barjele lor de lux si, surpriza, motoarele diesel domina.


Iar Lexus? Lexus a decis ca Lexus LS III sa sara peste perioada 2005-2020 si sa treaca direct la limuzine benzinare hibride cum abia incep acum nemtii sa faca pentru ca dieselul in sfarsit incepe sa devina redundant. Problema era ca ofereau optiunea hibrida doar impreuna cu motorul de 5 litri benzina, iar majoritatea sefilor de stat si de corporatii se gandeau de ce sa cumpere un Lexus LS600h despre care nu stiau mare lucru, cand puteau cumpara un S320 cdi care facea aproximativ acelasi lucru, la jumate de pret. Da, poti pune S Class si „jumate de pret” in aceeasi propozitie.


Asa ca in esenta cei de la Lexus s-au impuscat in picior cu Lexus LS III, in cursa pentru perfectiune. Da, ai o masina all inclusive ca in Bulgarea. Ai motoare mari, ai fiabilitate, ai hectare de piele si ai suficienta tehnologie incat sa echipezi un mall de dimensiuni medii. Lexus LS III – un fel de Nokia invers al lumii auto. Mult prea inaintea timpurilor sale.



Motoare Lexus LS III


Benzina



  • 4.6 V8 de 360 si 380 cai – Legendarul 1UR-FE de origine Toyota e motorul de baza pentru Lexus LS III si e un motor oarecum fiabil. Ocazional are probleme cu pompa de ulei si distributia si undeva tarziu in viata se apuca de baut ulei pentru ca Mona e sub statutul sau social, dar pentru un 4.6 V8 nu sta rau deloc. Oricum nu e ca si cum te-ar interesa despre motor.

  • 5.0 V8 de 439 cai – 2UR-FE e o evolutie miniscula a lui 1UR-FE deci ai aceleasi probleme dar per total e un mastodont fiabil. Si ai si un motoras hibrid care e acolo doar ca sa iti manance din portbagaj si sa taie din impozit. Plus ca faceliftul se vinde doar cu motorizarea asta, Lexus LS600h.


 



Probleme Generale Lexus LS III



  • Discurile pe spate ruginesc pentru ca sunt prea putin folosite. In regim de franare usoara si normala nu apelezi la franele de pe spate iar in caz de franare mai puternic ai frana de motor specifica hibridelor.

  • Ca la orice Toyota hibrid, Gica Hagi spune ca sa nu dai curent pe direct niciodata in cazul in care ai ramas cu bateria mai goala decat Eva Kent in cadrul filmelor educationale pe care le-a turnat. Nope, va trebui sa folosesti trickle charger.

  • Motoarele consuma foarte mult benzina iar motorasul hibrid e pus acolo pentru impozit si atat. Am vorbit in articolul despre Land Cruiser despre asta. Mai exact despre cum masina unui presedinte de Consiliu Judetean care a reusit performanta absoluta de a fi propria lui mama, presedinte care avea un Land Cruiser 4.7 V8 care e inrudit cu motorul asta si care a mancat 74000 de litri de benzina in 284000 km de existenta. Iar Lexus LS III nu va fi prea departe de aceste cifre.

  • Si apoi vine problema cea mai mare a lui Lexus LS III. A fost o masina exclusivista, scumpa, care nu a fost pe placul si nevoile europenilor care cumpara genul asta de masina. Asta inseamna ca e o masina foarte rara iar piesele vor veni foarte greu si vor costa pe masura. Cunosc un Lexus LS600h care a stat 8 luni in parcare, asteptand piese.



Verdict Lexus LS III


As putea spune ca e un Prius glofirificat si nu as gresi foarte mult. Dar totusi Lexus LS III ne-a aratat cam ce poate face umanitatea in domeniul auto in 2005. Este o masina construita fara compromisuri, fara rabat de la nimic. Practic, Lexus LS III s-a plasat undeva intre Seria 7 si Rolls Royce. Prea bogat pentru un Seria 7, prea sarac pentru Rolls Royce. Nu vrei nici sa te murdaresti de diesel dar parca vrei si o masina fiabila chiar daca nu scrie pe ea Bentley. Si poate ca nu ar trebui sa o judec ca un esec pentru ca nu a inteles nevoile oamenilor de afaceri din Europa, ci poate ca ar trebui sa o privesc ca stand la ultimul etaj al lumii auto, cu S Class dedesubt si Rolls Royce la penthouse. Ca eu oricum privesc viata printr-un geam de Mercedes, din exterior!


 


Ce motoare recomand? Oricum vei gasi doar hibridul de 5.0 V8 si 439 cai Lexus LS600h.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA