Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Ferrari BR20 reinventeaza GTC4Lusso Grand Tourer

Ferrari BR20 V-12 fastback va fi proiectat și construit conform specificatiilor unui singur client norocos si care evident ca a aflat secretul femeilor intedependente si pline de boni.



Sursa: Flipboard


 


Ferrari a dezvaluit cea mai recenta achizitie prin programul unic de proiecte speciale si anume Ferrari BR20, un coupe V-12 cu doua locuri bazat pe platforma GTC4Lusso. Mai exact, BR20 a fost proiectat pentru un client de lunga durata care a fost profund implicat in fiecare pas al crearii sale, dupa spusele Ferrari intr-un comunicat de presa joi. Nu au fost dezvaluite pretul de vanzare sau specificatiile tehnice.


GTC4Lusso, un vehicul cu patru locuri in stil hatchback, adesea descris ca un Ferrari „de familie”, a incheiat productia de serie in 2020 cu un motor V-12 de 6,2 litri si 681 CP ce putea accelera de la 0 la 100 km/h (0-62 mph) in 3,4 secunde. Viteza maxima este de 335 km/h (209 mph). Echipa de proiectare a Ferrari, condusa de Flavio Manzoni, a scos scaunele din spate ale lui Lusso pentru a modifica interiorul si pentru a obtine o silueta mai eleganta de tip fastback. BR20 este cu trei centimetri mai lung decat GTC4Lusso, datorita unei surse din spate extinse.


 


Noul Design


Noul design al cabinei creeaza impresia unei perechi de arcade care merg pe lungime de la stalpul A pana la spoilerul din spate. Volumul din spate al arcului a fost scobit pentru a crea un canal aerodinamic cu evacuarea aerului sub spoiler. Aceasta abordare moderna a temei „flying buttress” a lui Ferrari aduce omagii modelelor istorice si actuale de Grand Tour, cum ar fi 599 GTB Fiorano. Grila a fost largita si actualizata cu fibra de carbon, in concordanta cu alte modele unice Ferrari recente. 


 


Sursa: Motor1.com


Pentru a da impresia de lungire capotei  si de eleganta, farurile lui BR20 au fost coborate si s-au folosit faruri mai subtiri. Ferrari spune ca o bara de protectie spate musculara se potriveste cu aspectul agresiv al restului masinii: stopurile duble de pe fiecare parte creeaza un dialog vizual cu tevile de esapament, care sunt inferioare si plasate intr-un difuzor aerodinamic proeminent, cu clapete active pe sub caroserie.


Programul de proiecte speciale a fost lansat in 2008, iar de la crearea Centrului de stil Ferrari în 2010, majoritatea proiectelor au fost gestionate intern de echipa lui Manzoni. Fiecare proiect provine dintr-o idee prezentata de client si este dezvoltat de designerii Ferrari. Dupa definirea proportiei si a formelor masinii, sunt produse planuri de design detaliate si un styling back  inainte de inceperea productiei, spune Ferrari. Procesul dureaza in medie mai mult de un an, timp in care clientul este strans implicat in evaluarea fazelor de proiectare si verificare.


Modelele produse in programul unic includ SP12 EC din 2011, care a fost inspirat de 512 BB; SP38, un motor V-8 turbo din spate, inspirat de F40; 458MM Speciale din 2016, care a fost ultimul model cu motor aspirat amplasat central, si P80/C, o masina de pista inspirata din prototipurile de curse sportive.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA