Aproape Masini

Acum avem si magazin online

BMW va folosi cipuri de la Qualcomm pentru tehnologia de conducere autonoma

Semiconductorii vor aparea pe vehiculele BMW Neue Klasse incepand cu 2025.



 


Sursa:evglobe


 


BMW va folosi cipuri Qualcomm in urmatoarea sa generatie de sisteme de asistenta pentru sofer si conducere autonoma, dupa spusele producatorului de semiconductori. Qualcomm, cu sediul in San Diego, este cel mai mare furnizor de cipuri pentru telefoane mobile din lume dar si-a diversificat activitatea astfel incat mai mult de o treime din vanzarile sale de cipuri provenind din alte surse decat telefoanele mobile. Cipurile pentru automobile sunt o zona de crestere cruciala pentru Qualcomm, care furnizeaza cipuri pentru panourile de instrumente ale sistemelor de infotainment companiilor precum GM si Renault .


Dar compania a lucrat de asemenea sa-si provoace rivalii din industria de cipuri Nvidia si Intel in furnizarea de cipuri care alimenteaza computerele de asistenta a soferului, pentru sarcini precum pastrarea automata a benzii si eventual, sisteme de conducere autonoma.


Anuntul de marti facut de Qualcomm cu privire la castigarea BMW a venit inainte de o prezentare a investitorilor in care se astepta sa se ofere noi detalii despre strategia sa.



Un purtator de cuvant al BMW a spus ca noile cipuri vor fi utilizate pentru vehiculele construite pe platforma „Neue Klasse” sau New Class, care urmeaza sa inceapa productia din 2025. Qualcomm si BMW vor folosi un cip dedicat Qualcomm de procesare a vederii computerizate pentru a analiza datele de la camerele din fata, spate si ,,surround-view”. BMW va folosi, de asemenea, un cip de calcul central Qualcomm si un alt set de cipuri pentru a ajuta masina sa comunice cu centrele de date ,,cloud computing”.


Un parteneriat existent intre BMW si unitatea de tehnologie de conducere autonoma a Intel Mobileye va continua, a declarat BMW, chiar daca planurile de a lansa un vehicul autonom in 2021 nu s-au concretizat.


Un Sedan de dimensiuni normale din Seria 7 care dispune de tehnologia Intel de conducere autonoma de nivel 3, in care masinile se pot conduce singure in conditii limitate, dar necesita totusi un sofer, va fi lansat anul viitor.


Cele doua companii nu au spus cat de mult din gama BMW Group va acoperi acordul cu Qualcomm.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA