Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Conceptul Kia EV9, urmatorul vehicul electric al marcii

Conceptul celor de la KIA previzualizeaza un crossover cu trei randuri si cu incarcare ultra-rapida.



Sursa:motor1.com


 


Primul vehicul Kia EV6 fabricat pe o platforma dedicata vehiculelor electrice nu este programat sa soseasca pana la inceputul anului viitor, dar producatorul auto face deja aluzii despre urmatorul sau crossover electric, prin conceptul EV9. Conceptul EV9 a fost prezentat miercuri la Salonul Auto de la Los Angeles.


„Vazut drept cel mai clar semnal de pana acum de la Kia cu privire la ceea ce ar putea fi urmatoarea achizitie la noua generatie de vehicule electrice, conceptul EV9 simbolizeaza liderul recent al marcii in proiectarea si dezvoltarea de vehicule de inalta tehnologie, cu zero emisii,” a declarat Kia.


La fel ca si conceptul Hyundai Seven prezentat miercuri, conceptul EV9 prezinta un viitor crossover cu trei randuri cu incarcare ultra-rapida pe arhitectura de 800 de volti a Hyundai Motor Group. De asemenea, ca si modelul Seven, EV9 este menit sa atinga o autonomie de 300 mile (483 km) la o incarcare completa a bateriei.


 


Sursa: Motor1.com


Hyundai si-a trasat calea catre platforma E-GMP cu Ioniq 5, urmata de berlina de clasa medie Ioniq 6 in 2023 si crossover-ul de clasa medie Ioniq 7 in 2024. Declaratia Kia de miercuri sugereaza ca urmatorul nou EV va fi EV9, tot de clasa medie. Designul puternic al conceptului Kia este in concordanta  cu miscarea marcii catre o imagine mai robusta pentru crossoverele cu motor pe benzina.


 


Conceptul Kia prevede de asemenea diferite moduri de utilizare a vehiculului, trecand de la un mod de condus activ la unul de confort si chiar de dormit. Practic, masina e atat de avansata incat tu poti sa pleci.


„Modul de dormit…asta, odihna modifica spatiul interior pentru a fi mai asemanator cu un lounge de prima clasa, oferind pasagerilor posibilitatea de a interactiona direct intre ei, beneficiind in acelasi timp de lumina care intra de la plafonul panoramic extins”, dupa spusele Kia.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA