Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Daimler va produce primul lor motor electric la fabrica din Berlin

Daimler va produce primul sau motor electric pur sange, la cea mai veche fabrica din Berlin.



Sursa:Motoring World


 


Motorul cantareste o fractiune din echivalentul sau diesel si poate creste autonomia unui vehicul electric cu pana la 7%. Are doar 23 de kg (echivalentul unei lazi de bere) si e de dimensiunea unui volan. Este cunoscut ca un motor cu tehnologie noua de tip „flux axial” si este proiectat de startup-ul britanic YASA pe care Daimler a achizitionat-o la inceputul acestui an. Investitia in uzina din Berlin-Marienfelde, stabilita anterior la o suma de doua cifre de milioane de euro, va creste la o suma de trei cifre de milioane de euro in urmatorii sase ani, a declarat Daimler intr-un comunicat de joi. YASA deja este furnizor de motoare electrice pentru Ferrari, Koenigsegg si acum divizia AMG de la Mercedes.



Fondatorul YASA, Tim Woolmer, a declarat pentru Reuters in iulie ca Daimler a informat YASA ca sa reduca costurile de productie pe viitor si sa inceapa cu masinile de top atat la performante cat si la preturi de lista, astfel incat producatorul de automobile sa le poata folosi pe intreaga sa gama de vehicule electrice. Investitia ofera o usurare lucratorilor ingrijorati de faptul ca santierul din Berlin se afla in pragul unor restructurari masive. Muncitorii s-au temut pentru locurile lor de munca dupa ce Daimler a declarat in 2020 ca va inceta productia motorului diesel cu 6 cilindri construit acolo, in mai putin de un an.


Motorul electric este mai simplu de produs decat echivalentul sau diesel, ceea ce inseamna ca fabrica va necesita in cele din urma mai putini muncitori, doar ca numarul exact al restructurarilor nu este inca clar, a declarat seful de productie Joerg Burzer intr-un interviu. Nu a fost furnizata o data  de incepere a productiei motorului, dar celor 2.300 de angajati ai fabricii le sunt garantate pozitiile pana la inceputul anului 2030 in temeiul unui acord de sindicat existent.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA